5 lucruri despre Gabriela Ruse: drama din spatele succesului și alegerea care i-a schimbat viața

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 14:17
6243 citiri
5 lucruri despre Gabriela Ruse: drama din spatele succesului și alegerea care i-a schimbat viața
Gabriela Ruse FOTO Twitter

Gabriela Ruse, locul 57 WTA, se pregătește pentru cea mai importantă confruntare a carierei, contra polonezei Iga Swiatek, locul 1 WTA.

Înaintea acestui meci, Gabriela Ruse și-a făcut timp pentru o discuție cu WTA Insider, dezvăluind lucruri mai puțin cunoscute despre ea.

1. A ales tenisul în detrimentul unei cariere muzicale.

Gabriela Ruse a început să joace tenis la patru ani, provenind dintr-o familie de foști sportivi: mama a practicat gimnastica, iar tatăl a fost fotbalist. La 13 ani a trebuit să aleagă între cântat și tenis. "Aveam o voce foarte frumoasă, de operă. Mama m-a întrebat ce vreau să fac, pentru că mă făceam atât de multe și n-aveam timp de nimic cu adevărat. Am fost nevoită să aleg între tenis și cântat și am ales tenisul".

2. Simona Halep e idolul ei.

"De aia mă și bate atât de rău. E greu să joci împotriva idolului, dar într-o zi o să o bat", a spus Ruse. "Simona e o persoană grozavă și m-a învățat multe".

3. Ascensiune în urma unei tragedii.

Gabriela Ruse a câștigat turneul de la Hamburg, deși a aflat vestea unui deces în familie chiar când era în Germania. "Îmi rezervasem biletele și urma să mă întorc în România. Pentru prima dată în viață mi-am zis că o să joc. Voi plânge, voi fi tristă, dar voi continua să îmi văd de viața mea". De la Hamburg a plecat la Palermo, unde a izbutit calificarea în finală.

4. Greutățile prin care a trecut.

„Am fost tot timpul foarte aproape de a fi în Top 100 și de a învinge jucători foarte buni pentru că am jucat de multe ori cu cei din Top 20 când eram pe locul 170”, a spus Ruse. „Dar nu am câștigat niciodată meciurile pentru că nu credeam în mine. Când aveam 18 sau 19 ani, am călătorit doi ani fără antrenor. Nimeni nu a rămas în echipa mea".

5. Prima victorie contra unei adversare de top

Paula Badosa a fost prima jucătoare din Top 10 pe care Ruse a învins-o. S-a întâmplat la Dubai. "Câteodată ai nevoie doar de puțin noroc. Dar eu sunt o luptătoare și nu renunț niciodată"

WTA Madrid începe azi fără Simona Halep. Programul româncelor
WTA Madrid începe azi fără Simona Halep. Programul româncelor
Turneul WTA 1000 de la Madrid programează astăzi primele meciuri de pe tabloul principal feminin, în absența Simonei Halep, care a refuzat din motive medicale wild-card-ul oferit de...
Simona Halep nu e singura. O altă fostă lideră mondială s-a retras de la WTA Madrid. Cum profită Emma Răducanu
Simona Halep nu e singura. O altă fostă lideră mondială s-a retras de la WTA Madrid. Cum profită Emma Răducanu
Simona Halep nu va participa la turneul de categorie WTA 1000 Mutua Madrid Open, pentru care a primit wild card din partea organizatorilor, decizie de ultim moment care a fost luată și de o altă...
#gabriela ruse, #turneul de la roma, #Iga Swiatek, #Simona Halep , #stiri tenis