Gabriela Ruse, salt de 49 de locuri în clasamentul WTA după semifinala de la Australian Open. E a doua româncă din Top 50

Vineri, 27 Ianuarie 2023, ora 17:19
1953 citiri
Gabriela Ruse, salt de 49 de locuri în clasamentul WTA după semifinala de la Australian Open. E a doua româncă din Top 50
Gabriela Ruse

Perechea româno-ucraineană Gabriela Ruse/Marta Kostiuk a fost învinsă de cehoaicele Barbora Krejcikova şi Katerina Siniakova, campioanele en titre, cu 6-2, 6-2, vineri, la Melbourne, în semifinalele probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Ruse şi Kostiuk, la cea mai bună performanţă a lor la un turneu de Mare Şlem, s-au înclinat în faţa principalelor favorite după o oră şi 18 minute.

Krejcikova şi Siniakova, care s-au impus fără drept de apel, au împreună şase titluri de Mare Şlem la dublu, dintre care trei doar anul trecut (au ratat doar Roland Garros).

În finală, cehoaicele vor înfrunta două japoneze, Shuko Aoyama/Ena Shibahara, care s-au calificat pentru prima oară în ultimul act al unui Grand Slam după victoria cu 6-2, 7-6 (9/7) în faţa americancelor Coco Gauff/Jessica Pegula.

Perechea Ruse/Kostiuk s-a ales cu un cec de 210.000 de dolari australieni şi 780 de puncte WTA la dublu.

De asemenea, românca a făcut un salt de 49 de locuri în clasamentul WTA la dublu, fiind acum pe poziția a 40-a, cea mai bună clasare a sa de până acum fiind 55.

Gabriela Ruse e cea mai bine poziționată jucătoare din România la dublu, în Top 50 mondial mai aflându-se și Monica Niculescu, pe locul 45.

#gabriela ruse, #Australian Open, #wta, #clasament , #stiri tenis