Ziare.com

Exclusiv Procurorul general, despre anchetele Covid si dosarele Suceava.Veniti cu informatii! Noi stam cu ochii pe tot Interviu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Duminica, 05 Aprilie 2020, ora 11:02

   

Exclusiv Procurorul general, despre anchetele Covid si dosarele Suceava.Veniti cu informatii! Noi stam cu ochii pe tot Interviu
Parchetele au deschis 271 de dosare care vizeaza 350 de persoane cu privire la infractiuni legate de criza Covid, pana joi la ora 17, iar numarul e in crestere. Vrem sa facem rapid urmarirea penala, saptamana viitoare vom avea o prima evaluare despre ce s-a facut, cat s-a facut si termenele pe care si le asuma colegii nostri, a spus procurorul general Gabriela Scutea intr-un interviu acordat Ziare.com

Iata principalele declaratii ale procurorului general:

- Ancheta de la Spitalul "Gerota" nu a putut decurge normal, cu atat mai putin accelerat, din cauza situatiei pensionarului MAI.

- Mijloacele de proba sunt foarte ample si de multe ori oamenii nici nu le constientizeaza, dar nu pot fi toate investigatiile la fel de rapide, pentru unele ai nevoie de ordin european de ancheta.

- Dosarul Suceava nu va fi preluat la PICCJ, se lucreaza in el, am luat masuri pentru conservarea de probe, administram cate probe putem in conditiile date si se contureaza cercul.

- Ii vom ajuta pe colegii de la Suceava cu aspecte de coordonare.

- Dosarul de scurgere de informatii de la MAI e cu privire la fapte, nu am ajuns la invinuirea vreunei persoane, consider ca trebuie sa verificam ce s-a intamplat fara referire la vreo persoana.

- Informatiile false trebuie sa aiba aptitudinea de a pune in pericol securitatea nationala, sunt de competenta DIICOT, rationamentele sunt construite.

- Am avut o criza de supraimplicare in parchete.

- Am trecut in doua ipoteze pe langa risc de infectare a unui angajat din parchete. Ce se intampla daca inchideam tot parchetul?

- Invitam oamenii sa vina cu informatii despre situatia din spitale. Vom fi foarte activi, dar in functie de ceea ce primim, fie plangeri de la persoane, fie informatii de presa.

- Sistemul medical nu e o prioritate punctuala, ci una pe termen lung, nu pentru mine, ci pentru Romania.

- Este un regret profesional mare pentru mine ca actiunea disuasiva a sanctiunii este ignorata in societate.

Cate dosare legate de Covid au fost deschise pana acum?

Pentru aspectele care intra sub incidenta Decretului 195, pana la ora 17 a zilei de astazi (n.red.- 02.04.2020) aveam inregistrate 271 de dosare care vizeaza 350 de persoane. Dar numarul este, din pacate, in dinamica crescatoare.

Sunt tipologii diferite. Cele mai multe se refera la zadarnicirea combaterii bolilor, multe sunt si pentru fals in declaratii, abuz sau neglijenta in serviciu, daca ne gandim la dosarul DSP Gorj.

Mai avem dosarul cu divulgarea informatiilor secret de serviciu sau nepublice de la MAI. Mai sunt dosare pentru inselaciune, furt, neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca.

Aveti si vreun rechizitoriu care se apropie de final?

Inca nu, dar suntem pe o directie pe care nu o stabilim noi. Pentru fals in declaratii e o ancheta foarte simpla. Daca esti intrebat "ai fost sau nu ai fost plecat?", raspunsul nu e greu.

Ancheta pentru zadarnicirea combaterii bolilor in forma anterioara stabilea "daca fapta a avut ca urmare raspandirea bolii" sau a virusului, deci daca nerespectarea masurii de izolare a provocat ceva in comunitate.

Daca cineva s-a dus din satul lui in Valenii de Munte sa scoata bani de la bancomat, a aparut in Valenii de Munte o infectare care sa fie pusa in legatura cu persoana respectiva?

In actuala forma a legii doar in formele agravate e nevoie sa se fi produs efecte. E suficient sa nu fi fost respectata carantina.

Da, dar forma aceasta e in vigoare de numai 12 zile. Am recomandat procurorilor si organelor de politie sa le trateze ca urgenta, dar fara sa puna in pericol sanatatea oamenilor, acolo unde este vorba despre persoane care s-au infectat sau ar putea fi infectate si de care nu putem sa ne apropiem. Cele bolnave nu sunt in deplina capacitate de a participa la o audiere.

Saptamana viitoare vom avea o prima evaluare despre ce s-a facut, cat s-a facut si termenele pe care si le asuma colegii nostri, nu le putem stabili noi din PICCJ.

Ancheta de la Spitalul "Gerota"?

Nu te puteai apropia de pensionarul MAI cat era internat, nu puteam intra nici in spital pana zilele trecute pentru ca era inchis. Am avut corespondenta cu conducerea spitalului, dar ancheta nu a putut decurge normal, cu atat mai putin accelerat.

Avansam in fiecare ancheta in functie de specificul infractiunii si al probelor care trebuie administrate. Sigur ca falsul in declaratii, va spuneam, e mai simplu de anchetat.

Spuneti mai simplu, dar fara vize pe pasaport cum puteti dovedi concret ca omul a mintit cand a spus ca nu a fost in Spania sau Italia?

Mijloacele sunt foarte ample si de multe ori oamenii nici nu le constientizeaza. Marile companii de recrutare fac profilul unui candidat pe baza tuturor aparitiilor lui in orice sursa deschisa.

Nu esti verificat la frontiera, dar apari in evidentele companiilor aeriene, esti utilizator de card etc. Si, in primul rand, e vorba de social-media, iar in postari oricand se poate strecura o locatie.

Deci mijloace de proba exista, dar nu pot fi toate investigatiile la fel de rapide, pentru unele ai nevoie de ordin european de ancheta trimis in Italia, unde sunt mari probleme acum.

V-ati gandit sa preluati la PICCJ dosarul Suceava?

M-au intrebat si colegii de la Suceava acest lucru inainte de inchiderea orasului. Raspunsul a fost "nu".

De ce?

Dosarul e foarte mare si daca il preluam de acum nu sunt decat resurse pe care le expunem si apoi nu le mai putem folosi pentru nimic.

Dosarul avanseaza potrivit unui plan pe care l-am discutat cu colegii, se lucreaza in el. Faptul ca orasul a fost inchis nu inseamna ca si dosarul s-a oprit.

Am luat masuri pentru conservarea de probe, administram cate probe putem in conditiile date si se contureaza cercul. Inteleg ca persoana care a fost director medical este la randul ei infectata, nu putem sa ne ducem peste ea, avand in vedere prevederile legale privind echitabilitatea procedurii.

Pana nu este in deplinatatea capacitatilor si pana ajungem sa nu expunem pe nimeni unui risc de infectare nu o putem chema pentru audieri.

Noi o sa-i ajutam pe colegii de la Suceava cu aspecte de coordonare. Sa fie cineva, o minte limpede din afara orasului Suceava, care sa se uite la ce mai intervine in dosar si, in conditiile pe care legea ni le permite, adica de a da indrumari scrise, sa facilitam anumite lucruri.

De exemplu, activitati care trebuie facute de IGPR prin Institutul de Criminalistica. Inca nu pot anticipa tot pentru ca situatia e fara precedent.

In forma veche a legii, la care v-ati referit, valabila pana acum 12 zile, si care se va aplica inclusiv pentru cazul "Gerota", pedeapsa pentru infractiunea de zadarnicire sau de fals e foarte mica.

Da, insa exista si circumstante agravante. Dar nimeni nu avea cum sa anticipeze ca va veni aceasta epidemie.

E adevarat, dar acum poate fi anticipat, dupa modelul Italiei, un val de infractionalitate, chiar violenta stradala. Nu ar fi necesara o inasprire preventiva a legislatiei prin lege temporara pe durata starii de urgenta?

Este adevarat ca daca legea nu e in vigoare la momentul comiterii faptei nu o poti aplica. Dar dupa 19 martie avem variantele agravate ale infractiunilor, avem circumstanta agravanta general si alte circumstante agravante pe care le putem folosi.

Cei care se vor aventura la fapte de mare violenta sau cu potential de tulburari sociale importante nu sunt in general la prima infractiune, deci mai vine si sporul de recidiva.

Important este sa se obtina efectul de preventie generala in societate prin actiuni rapide de investigare. Cu respectarea tuturor garantiilor privind procesul echitabil, noi sa facem rapid urmarirea penala, instantele sa rezolve faza de judecata in asa fel incat sa se vada ca ajungem la pedepse pentru care nu merita sa spargi un magazin.

Dar sunt procurori care spun ca dispunerea arestului preventiv este raportata la pedeapsa din cod, fara agravante. Deci pentru furturi, chiar in stare de urgenta, nu poate fi dispus.

Pentru recidivisti avem o alta teza la care ne putem duce, putem examina alte masuri preventive. Eu sunt rezervata in a institui pe durata starii de urgenta reguli derogatorii de la procedura penala.

Dosarul de scurgere de informatii de la MAI a generat o mare controversa...

....ca vanez jurnalistii.

Nu doar, ca vanati specialistii care acum sunt implicati in combaterea epidemiei. A fost un dosar la sesizare sau deschis prin autosesizare?

Chiar nu imi amintesc acest lucru acum. Eu nu inteleg insa aceasta asociere ca ar fi vizate varfurile medicinei implicate in criza epidemiologica.

Urmarirea penala e cu privire la fapte. Nu am ajuns la invinuirea vreunei persoane. Sunt stranse date de natura obiectiva cu privire la aceasta fapta.

Am vazut ca dl Streinu - Cercel s-a aratat deranjat de ancheta in sine. Dar eu as vrea sa separam planurile. Ancheta trebuie sa clarifice daca sunt indeplinite cerintele de tipicitate, nu doar simplul fapt al divulgarii. Sa clarifice de ce exista astfel de divulgari anormale intr-un proces decizional.

Eu pun problema din alta perspectiva. Procesul de deliberare in cadrul autoritatilor este exceptat de la informatiile publice conform Legii 544, aceasta e si o situatie speciala de mare emotie. E justificabil, e responsabil sa alimentezi o emotie?

Eu nu stiu cine e in cauza. Dar stiu ca avem proceduri privind comunicarea. Sunt confidentiale, la fel ca diagnosticele, pentru ca tot vorbim de medicina. Concediul medical este eliberat cu un cod. Si alte lucruri au confidentialitatea lor intr-un anumit cadru, cu atat mai mult cu cat era vorba despre MAI.

Consider ca trebuie sa verificam ce s-a intamplat in MAI, fara nicio referire la vreo persoana, privind acest proces de lucru din care s-au scurs variante de lucru. Si v-am spus, vor fi verificate cerintele de tipicitate.

Este si o declaratie implicita de intoleranta fata de scurgerile de informatii din propria institutie de care nu ati fost scutita?

Acestea nu sunt la nivelul de dosar penal. Si sper sa nu ajungem la dimensiunea din art 304. Am semnalat colegilor mei ca este nepotrivit ca altcineva sa imi construiasca o strategie de comunicare daca eu am ales sa nu comunic. Nu imi place o astfel de abordare.

Fenomenul fake-news cum il puteti combate din punct de vedere penal?

CCR impune trepte in stabilirea unui raport de constrangere. In Decretul Presedintelui este instituit primul palier de sanctiune: stergerea continutului, apoi sunt atributiile ANCOM si, daca este cazul, raspunderea penala ca ultima forma de raspundere incidenta.

Avem art 404 CP, privind securitatea nationala, competenta ar fi a DIICOT. Deci informatiile false trebuie sa aiba aptitudinea de a pune in pericol securitatea nationala.

Cum?

Nu pot sa va spun acum prin ce mijloace o sa evaluam aceasta aptitudine. Dar rationamentele sunt construite.

Dar macar un exemplu imi puteti da?

Nu pot sa va dau o informatie chiar teoretica din care sa rezulte: asa nu, dar orice altceva da.

Ati avut vreo criza in parchete cu procurori care sa fi refuzat sa faca perchezitii sau audieri de frica infectarii?

Nu. Dar am avut o criza de supraimplicare. Instructiunile au fost ca trebuie sa asiguram activitatea la parametri optimi, dar tinand cont de necesitatea reducerii interactiunilor umane, conform Decretului, inclusiv intre procurori.

Si au fost unitati unde s-au dus toti la munca. I-am intrebat ce nu au inteles din instructiuni, menite sa ii protejeze si pe ei. Mi s-a spus ca la munca sunt conditii adecvate prin dezinfectie. Da, dar procurorul merge la munca pe strada, cu autobuzul, poate se opreste la un magazin etc. De aceea i-a rugat sa respecte instructiunile pentru binele tuturor.

Am trecut in doua ipoteze pe langa risc de infectare a unui angajat din parchete. Ce se intampla daca inchideam tot parchetul? Teoretic dosarele pot fi preluate de parchetul ierarhic superior. Dar ce s-ar intampla daca ar trebui sa inchidem PICCJ cu peste 400 de angajati si o paleta foarte larga de activitati? Cine e peste PICCJ?

De aceea am reorganizat schema de prezentare la serviciu pe principiul impartirii riscului. Adica jumatate cu jumatate sau trei calupuri care sa nu se intersecteze intre ele, ca sa avem rezerva.

Managementul din sanatate care ne-a dus la criza actuala in spitale ar putea fi o directie prioritara pentru procurori?

Managementul sanitar a fost constant in atentia procurorilor. Si rapoartele MCV arata acest lucru, iar rapoartele DNA au avut ani de zile un capitol tematic distinct. Exista un sistem de verificare adecvat in achizitii. Problemele de aplicare pot sa apara daca cineva isi scoate ochelarii de pe ochi si nu mai "vede" bine.

Managementul medical poate fi analizat sub aspectul integritatii, dar si al existentei stocurilor de materiale medicale, al existentei si respectarii procedurilor si sa recunosti la un moment dat ca nu ai material.

La Tribunalul Brasov, spre exemplu, exista un dosar in care a fost trimisa in judecata o persona juridica din domeniul sanitar.

Un dosar.

Ar trebui sa fie un semnal de alarma.

Nici dosare de persoane fizice de coruptie de tip Pintea nu au fost foarte multe printre directorii de spitale.

Cati denuntatori au existat? Coruptia se intampla intre doua parti si cat amandoua sunt fericite, nu prea ai cum sa afli.

Ii invitam sa vina cu informatii! Si daca ai informatia, poti surprinde momentul operativ acolo unde e cazul sau administrezi probe cu maxima urgenta astfel incat reactia sa fie clara.

Eu nu inteleg de ce nu se opresc aceste lucruri. Este imposibil ca in tipologia dosarului de la Brasov, un sef de sectie sa nu stie nimic sau un sef de spital sa nu isi puna nicio intrebare doi ani.

Exista si o componenta de abuz asupra personalului, cum a fost la Suceava.

Cazul de la Suceava are deja componenta de abuz in serviciu.

Dar ma gandeam daca nu e necesar sa se descopere aceste lucruri si inainte de a ajunge la tragedii ca la Suceava.

Vom fi foarte activi, dar in functie de ceea ce primim, fie plangeri de la persoane, fie informatii de presa, pentru ca noi apreciem munca jurnalistilor cand e de calitate.

Este o perioada in care se fac achizitii importante cu derogare de la regulile obisnuite. Dl Streinu Cercel cerea chiar imunitate pentru achizitiile de acum. Stati cu ochii pe ele?

Noi stam cu ochii pe tot. Ce pot sa spun in conditiile in care sistemul medical e o sursa continua de fraudare a bugetului public in toate felurile posibile in pofida sistemului informatic folosit? Cand toate acestea sunt dovedite si repetate, cum sa nu urmarim?

De aceea va spun ca nu e o prioritate punctuala, ci una pe termen lung, nu pentru mine, ci pentru Romania. Pana nu ajungem la rezultate sustenabile si satisfacatoare, apreciate ca atare de MCV, inseamna ca noi nu ne-am atins obiectivul de combatere si prevenire a infractiunilor de coruptie.

Unde este efectul de preventie generala? Condamnarea cuiva impiedica repetarea aceluiasi comportament infractional in aceeasi bransa? Din pacate, nu. Este un regret profesional mare pentru mine ca actiunea disuasiva a sanctiunii este ignorata in societate.

De ce?

Nu inteleg nici eu.

Cititi maine pe Ziare.com a doua parte a interviului cu procurorul general Gabriela Scutea: cum va lupta cu achitarile si dosarele din sertare, despre cauzele sensibile, Sectia pentru magistrati si recuperarea prejudiciilor.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 23958 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
30 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Un interviu fluviu care se reduce banal la o neintelegere: DE CE ?

societatea a devenit insensibila si rece la actiunile justitiei ?
O neintelgere impartasita, se pare doar, si de jurnalistul care pune intrebarile, curios. Dar daca reducem intreaga activitate a justitiei, a sana.. a statului la mentalitatea simpla a folosului romanului, ca la piata cand platesti un kg si te alegi cu trei sferturi de kil, totul risca sa devina credibil si simplu de acceptat: asa merge treaba la noi, nu de ieri sau alaltaieri, ci de mult.
Asa ca indiferent cum rasucim problematica ineficientei autoritatilor de stat, normal ca de drepturi, ajungem la acelasi rezultat previzibil oriunde in lume: nu e fraier ala care cere, pretinde, ci doar ala care plateste, simplu, Iar spirala neincrederii si a duplicitatii sporeste masiv ajungand sa se considere chiar normalitate.
PS Haideti sa lassam societatea si sa ne concentram pe elita sociala care mai este: primaria sector 4 Buc incheie rapid un contract baban ptr manifestari social culturale in plina pandemie, o alta autoritate a statului cumpara masti si altele pe o caruta de euroi de la o carciuma din Calugareni, un saf de spital din Suceava, in aceeasi pandemie cumpara echipamente ortopedice de ultima generatie, samd...
Se vede clar de ce societatea ramane imuna la activitatea justitiei care este, mai ales ca se arata la orizont posibilitatea legislativa cinstita de a face puscarie la domitiliu.. curat murdar dar legal, nu credeti ?

 
 

 

...

Oare cați diasporeni o să fie acuzați de "zadarnicirea combaterii bolilor" pentru că ei au adus boala in casă? Răspuns niciunul! De ce? Intrebați-l pe unicul sas care a numit procurorii !
Dar doamna Dogioiu, lupta impotriva corupției funcționează perfect, nu? Dă pe dinafară ...

Baronul Manole Bengos ! esti rasist cu toti ce

nu sunt din "Shtra"ta!
De ce nu ii intrebi tu pe Iliescu si nu pe unicul sas ???

Alogeni, lasati brainwashingul si carati-va la munca !

.

Du-te TU plutoniere samovarnic Salamcusoia!!!!

Fii un exemplu pentru noi!!!

Singurii care trebuie condamnati sint: incompetentii, iresponsabilii

si puturosii din sistemul de sanatate.

 

Sa fie bine casa nu fie rau. A conservat probe de la Suceava.

Probe sunt si ***. Acum vedem de ce Sica nu vrea sa se vorbeasca din interiorul spitalului. Flutur si ai sai penali inca sunt liberi, pina cind?

Pururea

Intr-un stat securisto-mafiot, Justitia e principalul avocat (complice) al hotilor si criminalilor

Procuror numit politic. Punct.

Cum MĂ, ditamai procurorul numit politic nu-și mai amintește cum a inceput dosarul scurgerilor de informații care ii vizau pe Cercel și Arafat? Toate cele 3 centre mari unde virusul se plimba pe stradă, sunt orașe PNL-iste, chiar credeți că se va face ceva? Dar despre modul cum se aprovizionează cu echipamente și materiale sanitare, ce ne puteți spune? Normal că nimic, de aceea numim procurorii numai in baza unui interviu, adică politic!

Ai uitat sa mentionezi coruptii, Orca.

Si PSD-istii. Pardon, aceiasi Marie cu alta palarie.

...

Pentru că tot suntem in situație de urgență, tăierea arborilor din păduri continuă intr-un ritm și mai accelerat, este plin netul de imagini cu trenuri și mașini pline, interesează vreun procuror? Normal că nuuuuuuu, păi cum să deranjăm ...

@BBaroane scurgerea dde informatie a fost ca au

vrut sa inchida scolile. Sunt penibili de pedeapsa, vorba maiorului din armata.

Nu exista asa ceva

Ei e puri precum halatele lor albe.Infectiile intraspitalicesti n-au existat,ei n-au falsificat raportarile,au tratat cu respect bolnavii,e firesc sa-si ceara drepturi nesimtite(pensie pentru puradei daca crapa acum)...
Poate ne zice tov procuror cum e cu mafia din spitale,de ce toate rudele asistentelor poarta masti pe bornau da' cadrili medicale urla ca n-au?

Halate albe

Nu exista asa ceva. Sistemul de Sanatate e curat ca lacrima. Beuranii, borceani, pintea, opreascu si cei (multi) asemenea lor cunt cazuri inventate :))))

iti ai seama ca daca la Bucuresti si la Baia Mare

coruptia este evidenta insa chiar si asa acele spitale functioneaza......la Suceava si Arad ce coruptie este daca sistemul medicar clacheaza complet, numai ca acei corupti Flutur in deosebi e protejat de SRI si procuratura , insa furturile sunt inzecit mai mari decat Baia Mare sau Bucuresti...

Pintea a trebuit mazilita (pe merit) in special pt ca avea 60% in preferintele locale in fata lui CereCash omul SRI-liberal(mama lui este un "respectat" senator liberal)

"[...] infractiuni legate de criza Covid [...] "

Cine iese din casa risca puscaria. Apoi cine e la puscarie risca sa stea acasa.

 

orice-ai face

tot acasa vei sta

Ordonanta 13

varianta uslașă (Gorghiu - pnl).

PS: orice as spune de rau, inseamna sa fiu raportat, penalizat, cenzurat, conform politici site-ului

Asa-i pe site-ul aste de securici

Adevarul le pute,turnatoria-i virtute

cauza si efectul se anuleaza punctual

dar ciclul continua la infinit :)

ai scris cel mai bun comentariu de pina acum,
sa vedem daca parlamentul chiar va vota legea
propusa de dereglata gorghiu :)

Cum bag io sama,

pricoroarea sefă ne dă asigurări temeinice că "o să".
Cine pune botu' o să astepte pană la pastele cailor.

Ca mai toti "magistratii" si SPECIALII de procurori stau toti cu ...

ochii pe CALENDAR, ca sa vada cand vine salariul nesimtit si cat mai este pana la pensia nesimtita, toate fiind primite pentru taiatul asiduu al frunzei la caini si pentru pupincurismul fata de infratcorii aflatii la putere !
Puneti-va un felinar rosu deasupra usii biroului, SPECIALILOR !!!

 

Bla bla bla bla

Dar cine a ordonat gazarea in masa in august 2018 stim? A patit ceva?

 

Vom afla cand se prescrie

Altceva ce-ar mai trebui sa stim?Ca zdrangnea &dan au comandat violenta slugilor batause platite de stat?Tot asa cum ilici le multumea minerilor pentru restabilirea "linistii"?
Legile le-au facut comunistii de rang inferior si procurorii comunisti...doar nu e vreun zevzec care sa-si inchipuie ca judecatorii contau in sistemul comunist,ei erau acolo pentru a lua act de acuzarea formulata de porcurori...
Sa traim bine,asa cum meritam!

OK

Ramane sa vedem daca si legea Gorghiu - ordonanta 13 in varianta liberala - e redactata tot de comunisti si securisti (cei uslași, desigur). Nu indraznesc sa afirm cert asta, pentru ca suntem pe un site in care tot ce face pnl (=usl+pdl+reziduurile racolate din psd) este corect si bun. Despre deontologia presei, altdata.

PSȘ nici despre noua "achizitie" a dlui Orban 1,2,3 - Ma refer la tovarasul Mihai Chirica si multiplele sale viloaie, nu am sa mai spun nimic, pentru ca orice as spune va fi sanctionat.

"Order out of chaos"

Cine are controlul grintei Romanie D? ? Cine verifica pasaportele la grainta sau cine controlaza manifestul de zbor cind iti iei biletul . In fiecare avion exista un politai care stie cine urca in avion . Cine a creat problema de la inceput ? , pai cine a stiut sigur cine a intrat in tara . Dar acum ei iti ofer si raspunsul si solutia . Mi se pare o abureala defapt ce urmariti ? , da este un bun spectacol .

"investigatiile la fel de rapide, pentru unele ai nevoie de ordin european de ancheta."

"Informatiile false trebuie sa aiba aptitudinea de a pune in pericol securitatea nationala."
unde incepe securitatea nationala si unde incepe aprobarea de la centru "orfin european " ?

 

No panic...

"Cine are controlul grintei Romanie D?"
R: politia de frontiera si vama.

"Cine verifica pasaportele la grainta"
R: politia de frontiera sau s.r.i.(aleator!?)

"cine controlaza manifestul de zbor cand iei bilet"
R: nimeni, se controleaza la check-in si boarding

"In fiecare avion exista un politai care stie cine urca in avion?"
R: nu

Intr-adevar... "abureala defapt "! Atat am inteles.

 

Ce nu știu cei de la București

E că in orașele mici și medii există o mafie foarte bine structurată in justiție. Și totul se va mușamaliza. Deja fiincă știu că vor fi cercetați de procurorii locali cei care aveau dovezi se vor da la fund. Corb la corb nu-și scoate ochii...

 

Pe cand in ancheta

pentru toate cazurile tiganilor de incalcare a legii in actuala situatie. Ancheta a organelor legii - recte a politistilor analfabeti si anagramati care dau amenzi dupa bunul plac. Ancheta a autoritatilor publice care gestioneaza banii publici dupa bunul plac si comenteaza chiar interventia sau in trebariloe tertilor in achizitii.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor