Firea ii scrie lui Ciolos: Nu vrea sa dea ELCEN banii Capitalei pentru scoli si spitale

Miercuri, 07 Septembrie 2016, ora 17:25
9379 citiri
Firea ii scrie lui Ciolos: Nu vrea sa dea ELCEN banii Capitalei pentru scoli si spitale
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a cerut ajutor Guvernului, solicitand premierului si anumitor ministri sa se implice in rezolvarea situatiei problematice dintre RADET si ELCEN, care pune in pericol furnizarea apei calde si caldurii in Bucuresti.

Scrisoarea este adresata premierului Dacian Ciolos, vicepremierului Vasile Dincu, ministrului Energiei, Vlad Grigorescu, si ministrului Finantelor, Anca Dragu.

"Pe termen scurt, stimate domnule prim-ministru, va rog sa aveti in vedere gasirea unor solutii urgente pentru a asigura necesarul financiar atat al RADET, cat si al ELCEN SA, in vederea trecerii perioadei de iarna 2016-2017, cu precizarea ca in prezent Primaria Municipiului Bucuresti nu poate achita decat subventia, care este platita la zi.

Totodata, va cer sprijin, ca sef al Guvernului, in ceea ce priveste elaborarea si promovarea unor acte normative menite sa solutioneze situatia prezentata", se arata in scrisoarea trimisa de Gabriela Firea.

Edilul reaminteste ca a solicitat realizarea in regim de urgenta a unui audit la RADET.

"Sper ca rezultatele acestuia, coroborate cu cele ale verificarilor facute de Corpul de control al prim-ministrului la ELCEN, vor contribui la o buna guvernare in folosul contribuabililor bucuresteni", a mentionat primarul general.

Edilul a apreciat ca "politica extrema dusa de ELCEN", care ameninta constant cu sistarea furnizarii agentului termic catre RADET, precum si invocarea unei datorii istorice, "nu fac altceva decat sa afecteze echilibrul economic al Capitalei", perturband atat programul de investitii in infrastructura, cat si serviciile oferite bucurestenilor.

Firea a explicat ca nu se poate pune in pericol intreg bugetul Primariei Capitalei, "pentru scoli, gradinite, spitale, pentru proiectele de infrastructura si alte nevoi urgente, pentru a plati in doua-trei luni o datorie istorica de 10-15 ani pe care o au aceste unitati economice".

Amintim ca distribuitorul de gaze Distrigaz a limitat debitul de gaze naturale catre Elcen din cauza neachitarii serviciului de distributie, astfel ca aproximativ 40% dintre locuitorii Bucurestiului risca sa ramana fara apa calda, mai precis cartierele Drumul Taberei, Militari si Crangasi, dar si o parte din centrul Capitalei, a anuntat marti Elcen.

Miercuri, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus Elcen ameninta cu oprirea apei calde la presiunea "partii liberale" din guvernul tehnocrat, pentru a-i pedepsi pe bucuresteni ca au votat cu PSD la alegerile locale.

Directorul ELCEN, Marcel Nicolaescu, a explicat, tot miercuri, ca bucurestenii nu ar trebui sa fie ingrijorati ca raman fara apa calda sau caldura la iarna. "Eu imi asum ca nu ar trebui sa fie ingrijorati. Deocamdata, situatia e sub control", a anuntat el si a negat orice intelegere cu PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Firea Guvern apa calda, #Firea ajutor Guvern apa, #Firea ELCEN RADET , #primar Bucuresti