Peste 70% din masinile din Bucuresti risca sa fie interzise in centrul orasului

Joi, 08 Februarie 2018, ora 22:17
15073 citiri
Peste 70% din masinile din Bucuresti risca sa fie interzise in centrul orasului
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Municipiului Bucuresti intentioneaza sa interzica accesul in centrul orasului a peste 74% dintre masini, potrivit unui proiect aflat in dezbatere publica.

In incercarea de a diminua poluarea din centrului orasului, Primaria vrea sa aplice "Planul integrat de calitate a aerului".

Este vorba despre un proiect prin care in centrul Bucurestiului vor mai avea acces doar masinile ce respecta normele de poluare Euro 5 si Euro 6, potrivit Pro TV.

Conform datelor oficiale, 82% dintre masinile pe benzina si 74% dintre cele diesel nu vor mai putea sa circule in centrul orasului, in cazul in care Primaria isi va pune planul in aplicare.

Zona vizata este delimitata de Piata Victoriei, strada Mihai Eminescu, Strada Traian, Parcul Carol, Izvor si Strada Buzesti, potrivit hartii de mai jos.

Foto: captura ProTV

Cum se va aplica planul Primariei

Autoritatile spun ca s-au inspirat din regulile din Germania pentru a realiza acest proiect pe care vor sa il implementeze.

Planul vizeaza ca strazile din centrul orasului, in care masinile poluante sunt interzise, vor fi marcate cu indicatoare de culoare rosie, pentru ca soferii sa isi dea seama ca nu pot intra daca nu au o masina cu nivel de poluare cel putin Euro 5.

Pe de alta parte, proprietarii masinilor cu sistem Euro 5 si Euro 6 vor primi o vinieta verde, pe care vor fi obligati sa o aiba lipita de parbriz. Aceasta ar urma sa fie obtinuta de la certificatori autorizati.

"As merge mult pe sistemul aplicat in Germania. Acolo nu intra masinile care polueaza. Nu este o suprataxare, ci o limitare a masinilor. Putem lua o decizie precum cea in cazul rovinietei", a spus Aura Raducu, director executiv al Autoritatii de Transport Bucuresti-Ilfov.

Potrivit datelor oficiale, Bucurestiul este tranzitat zilnic de 1,5 milioane de masini, in care se afla in jur de 3,7 milioane de oameni.

Autoritatile promit din nou imbunatatirea transportului in comun

Ca alternativa la interzicerea masinilor poluante in centrul orasului, autoritatile promit din nou ca vor rezolva situatia transportului in comun.

Pe hartie, planul pentru acest an arata ca toate liniile de tramvai vor fi modernizate, precum si cele de autobuz care fac legatura cu localitatile din Ilfov.

Aceasta este solutia gasita de Primarie pentru a-i indemna pe oameni sa foloseasca tot mai mult transportul in comun.

Ramane de vazut daca vom asista cu adevarat la modernizarile promise, una dintre incercarile Primariei de a imbunatati traficul cu mijloacele de transport in comun s-a transformat intr-un fiasco, anul trecut cand nordul Capitalei a fost paralizat de decizia Gabrielei Firea de a infiinta o banda unica pentru autobuze.

Cat despre achizitia de autobuze, aceasta a fost amanata de nenumarate ori, de fiecare data fiind gasit orice alt vinovat, mai putin Primaria.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#masini poluante interzise Bucuresti, #masini interzice centru Bucuresti, #interdictie masini poluante Bucuresti , #primar Bucuresti
Comentarii