Găina care costă cât o mașină, face ouă roz și asigură comunicarea dintre vii și spirite

Marti, 28 Martie 2023, ora 10:51
7745 citiri
Găina care costă cât o mașină, face ouă roz și asigură comunicarea dintre vii și spirite
Cea mai scumpă găina din lume costă 2.500 de dolari FOTO freedomrangerhatchery.com

Ayam Cemani este o rasă unică de găini, care se distinge cu ușurință prin penele, pielea și carnea sa complet negre. Este cea mai scumpă rasă din lume.

Rasa a fost dezvoltată în Indonezia, unde este ținută de clasele superioare ale societății. Se crede că are puteri magice și este destul de valoroasă și căutată în țările asiatice. În momentul de față, rămâne o pasăre destul de rară, care este foarte greu de obținut.

Potrivit "Phoenix New Times", puii negri indonezieni Ayam Cemani costă 5.000 de dolari perechea, ceea ce îi face foarte scumpi, la nivelul unei mașini la mâna a doua.

Ayam Cemani este adesea asociat cu un grup de rase cunoscute sub numele de Kedu, din câmpiile centrale din Java. Se crede că este o ramificație a puiului Ayam Bekisar, care trăiește pe un mic grup de insule din Indonezia și a devenit rezultatul unor încrucișări între găini domestice și găini verzi din junglă. Nu toate aceste încrucișări supraviețuiesc, dar cele care o fac au uneori pigmentația închisă a Ayam Cemani. Penele lor complet negre au o irizație verde-cărăbuș în lumina soarelui care este uimitoare.

Ele sunt considerate ca fiind talismane de noroc, sângele și alte părți ale păsării fiind folosite în preparatele medicinale tradiționale.

Se spune că Ayam Cemani are puteri magice și poate facilita comunicarea între cei vii și lumea spiritelor. Ca atare, este folosită ca pasăre de sacrificiu pentru a mulțumi zeii, carnea sa fiind rar consumată în Indonezia.

Ayam Cemani este o găină destul de slabă la ouat. În medie, depune în jur de 80 de ouă pe an, ceea ce înseamnă aproximativ 1 ou pe săptămână. Se pare că nu se mai culcă pentru o perioadă lungă de timp.

Adesea, depun 20-30 de ouă și apoi nu mai depun. Acest lucru poate dura până la 6 luni, iar apoi o iau de la capăt!

În comparație cu mărimea găinii, ouăle sunt destul de mari și sunt de culoare crem cu o foarte ușoară tentă roz, nu negre.

#gaina, #scumpa, #pret, #neagra, #Indonezia, #spirit vii, #morti oua roz , #stiri internationale