Cum se pregăteşte municipiul Galați pentru sărbătorile de iarnă

Advertorial
Luni, 28 Noiembrie 2022, ora 16:04
6107 citiri
Cum se pregăteşte municipiul Galați pentru sărbătorile de iarnă
Galațiul în straie de sărbătoare FOTO / primariagalati.ro

Spectacole, patinoar în aer liber în centrul orașului, carusel, târguri tradiționale, concurs de împodobit brazi între școli, paradă militară, cadouri pentru copii, întâlniri cu Moș Crăciun, precum și numeroase momente artistice. Sunt câteva dintre acțiunile pregătite de Primăria municipiului Galați în diferite locuri din oraș, cu prilejul Sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al orașului, a Zilei Naționale a României și a Sărbătorii Crăciunului.

„Aici, la Galați, vom întâmpina așa cum se cuvine sărbătorile, mai ales că pe 30 noiembrie îl sărbătorim pe Sfântul Andrei, ocrotitorul nostru spiritual. Iar gălățenii și toți cei care ne vor vizita orașul în perioada următoare se vor bucura de aceste sărbători și vor rămâne cu amintiri plăcute, mai ales că vom avea și un patinoar chiar în centru, un concurs de îmbodobit brazi ce se va da între şcoli. Acestora li se adaugă spectacole și numeroase manifestări în diferite locuri din oraș, iar cei mai bucuroşi vor fi copiii”, spune primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Primarul orașului Galați FOTO / primăriagalati.ro

Pentru prima dată, centrul municipiului Galați devine „Orășelul lui Moș Crăciun”, iar acum pregătirile sunt în toi. „Orășelul lui Moș Crăciun” va fi destinația perfectă, unde vizitatorii, și cei mici și cei mari, se vor putea bucura de sărbătorile de iarnă într-o atmosferă magică. Vor fi numeroase momente distractive, daruri de sărbători, patinoar în aer liber, gustări tradiționale, colinde, Atelierul lui Moș Crăciun, carusel, concurs de împodobit brazii, jocuri interactive și multe alte surprize. Evenimentul se va desfășura în perioada 30 noiembrie 2022 – 7 ianuarie 2023 în centrul municipiului Galați, în zona Spicu.

Atmosfera festivă va fi completată de concursul pentru împodobirea brazilor de Crăciun, destinat elevilor din școlile şi liceele din municipiul Galaţi. Astfel, 50 de brazi vor fi numerotați și vor fi împodobiți cu o tematică aleasă de fiecare şcoală. Iar la finalul concursului, brazii împodobiți vor fi donați unor cazuri sociale. Juriul, format din vizitatorii orăşelului, va desemna cel mai frumos brad împodobit iar premiul va fi un videoproiector și un ecran videoproiector.

Mai mult, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, va avea loc în Grădina Publică din municipiul Galați „Târgul de Sfântul Apostol Andrei”. În cadrul acestuia, vor fi prezenți 35 de meșteri populari din diferite zone ale țării, vor avea loc spectacole de muzică populară în fiecare seară, iar un moment important va fi aprinderea oficială a iluminatului festiv, miercuri, 30 noiembrie, la ora 17.30.

De asemenea, pe Faleza Superioară a Dunării, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, vor fi numeroase spectacole și un târg.

Iar cu prilejul Zilei Naționale a României – 1 Decembrie 2022, programul manifestărilor cuprinde Te Deum la Catedrala Arhiepiscopală, ceremonial militar și religios la Mausoleul Eroilor, precum și defilarea cu trupe și tehnică militară pe strada Brăilei.

Mai mult, Arhiepiscopia „Dunării de Jos” organizează în aceste zile o serie de manifestări religioase care vor culmina pe 30 noiembrie cu slujba închinată Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al municipiului Galați.

Citește și:
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a criticat dur luni, 20 martie, decizia ÎCCJ de a-i respinge contestația la executarea pedepsei din dosarul ”Gala Bute”. Decizia instanței este...
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, 20 martie, la Bruxelles, la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria afectate de...
#Galati, #sarbatoare, #iarna, #orasel copii, #spectacole , #Galati