Fenomen neobișnuit descoperit: Gândirea intensă produce substanțe toxice în creier, dar există un remediu VIDEO

Sambata, 13 August 2022, ora 05:31
5356 citiri
Fenomen neobișnuit descoperit: Gândirea intensă produce substanțe toxice în creier, dar există un remediu VIDEO
Gândirea intensă produce substante toxice în creier FOTO: Uk News

Într-un studiu publicat pe 11 august 2022 în revista Current Biology și condus de către oamenii de știință de la Universitatea Pitié-Salpêtrière din Paris, Franța, s-a făcut o descoperire ieșită din comun: gândirea prea intensă produce o acumulare de substanțe toxice în creier.

Pentru a evita circulația acestora în continuare, creierul se îndreaptă spre alte activități care necesită un efort mai redus. Experții au găsit și metoda de contracarare a acestei oboseli mentale, spunând că ea poate dispărea prin ascultarea unei muzici ritmate, relaxante, potrivit Daily Mail.

Te-ai simțit vreodată epuizat din punct de vedere fizic după o zi lungă de la serviciu, chiar dacă ai stat la calculator? Oamenii de știință au descoperit că există un motiv pentru acest fenomen, găsind o substanță chimică toxică care începe să se acumuleze în creier, după ce a fost activă pentru perioade de timp.

Fenomenul ieșit din comun descoperit: Mintea umană o ia razna la o anumită oră

Astfel, după acest proces, creierul se îndreaptă către acțiuni care nu necesită atât de mult efort, pentru a evita circulația acestei substanțe chimice, denumite glutamat. Acest lucru se manifestă prin lipsa dorinței de a mai lucra în continuare, după o zi epuizantă, când se constată o oboseală cognitivă, susțin neurologii de la Universitatea Pitié-Salpêtrière din Paris, Franța.

”Teoriile influente sugerează că oboseala este un fel de iluzie creată de creier pentru a ne face să ne oprim orice facem și să ne întoarcem către o activitate relaxantă. Dar descoperirile noastre arată că munca cognitivă are ca rezultat o adevărată alterare funcțională – acumularea de substanțe nocive – așa că oboseala ar fi într-adevăr un semnal care ne face să încetăm lucrul, dar într-un alt scop: să păstrăm integritatea funcționării creierului”, a spus dr. Mathias Pessiglione, care a condus studiul.

Oboseala fizică este un rezultat direct al muncii manuale sporite, dar gândirea intensă pentru o perioadă de timp provoacă epuizare mentală. Aceasta produce simptome precum lipsa motivației și a capacității de concentrare.

Semnal de alarmă tras de medicii europeni: Ceva din aer ne înnebunește VIDEO

Experții recomandă evitarea luării unor decizii importante atunci când ești obosit și trecerea la o perioadă de odihnă. Studiul arată că ascultarea muzicii ritmate, precum al formațiilor ABBA sau Bee Gees poate crește performanța creierului și îmbunătățește funcția executivă a minții.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....