15 lucruri pe care nu trebuie să le depozitezi niciodată în garaj

Duminica, 26 Iunie 2022, ora 00:44
6008 citiri
15 lucruri pe care nu trebuie să le depozitezi niciodată în garaj

În mod normal, oamenii își construiesc garaje pentru a ține mașina cât mai ferită. În realitate, acestea ajung adevărate spații de depozitare. Practic, orice nu își mai are locul în casă, ajunge în garaj.

Totuși, umiditatea, căldura și dăunătorii pot distruge anumite lucruri depozitate, iar în cazuri particulare există articole ce pot deveni chiar periculoase, potrivit moving.com.

Lucruri pe care nu trebuie să le depozitați în garaj

Alimente

Mâncarea proaspătă atrage șobolani și alți dăunători, care se pot roade cu ușurință pungile și cutiile de carton. Nici conservele nu ar trebui depozitate în garaj. Fluctuațiile de temperatură pot determina răspândirea bacteriilor în interiorul cutiilor, iar umiditatea poate rugini metalul și capacele metalice ale borcanelor de sticlă. La rândul său, rugina poate provoca o reacție chimică în alimente, care le face improprii pentru consum.

Alcool

Lumina și căldura pot modifica gustul alcoolului și chiar pot transforma vinul în oțet. Ar trebui să stea într-un loc răcoros din interiorul casei.

Cutii cu vopsea

Temperaturile foarte ridicate din garaj pot distruge vopseaua.

Butelii de gaz

O singură scânteie poate provoca un incendiu în cazul în care există scurgeri ale gazului din butelie.

Lemne pentru foc

Dăunătorii precum păianjenii și termitele își fac cuiburi în grămezile de lemne stivuite. Dacă acel lemn este depozitat în garaj, dăunătorii se pot infiltra cu ușurință în casă.

Mâncare pentru animalele de companie

Deși mâncarea pentru animale nu va fi alterată, tot pot ajunge la ea șobolanii și alți dăunători. Dacă chiar nu aveți altă variantă, ar trebui să o puneți în recipiente din plastic sau metal, bine sigilate.

Fotografii

Căldura le poate decolora, iar umiditatea le va face să mucegăiască.

Cărți

Cărțile se comportă precum fotografiile dacă sunt depozitate în garaj. În plus, se vor deforma, iar insectele le vor mânca lipiciul cu care sunt legate.

Placaj

Pe termen lung, lemnul se poate deforma din cauza temperaturii și umidității.

Mobilă din lemn

Lemnul se va umfla și se va fisura.

Obiecte de valoare

Monedele se vor întinde din cauza umidității, cărțile vor mucegăi, iar posterele cu autograf și discurile de vinil se vor deforma.

Covoare

Umiditatea provoacă mucegai, mirosul neplăcut va pătrunde în fibre, se va decolora, iar dăunătorii cor pătrunde în covor.

Haine

Pe lângă mirosul neplăcut pe care îl vor prinde hainele, moliile vor fi adevărații inamici.

Electronice

Televizoare, console de jocuri, calculatoare, laptopuri, toate acestea se vor deteriora din cauza căldurii, iar orice condens sau umiditate înseamnă risc de electrocutare.

Jucării

Cele din plastic se pot topi de la căldură, iar cele din pluș vor fi infestate cu dăunători.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...