Veste tristă din tenis. Fosta mare rivală a Simonei Halep și-a anunțat retragerea: ”A sosit momentul”

Sambata, 20 Aprilie 2024, ora 18:08
4363 citiri
Veste tristă din tenis. Fosta mare rivală a Simonei Halep și-a anunțat retragerea: ”A sosit momentul”
Simona Halep și Garbine Muguruza Foto: FRT

Spaniola Garbiñe Muguruza, fost număr 1 WTA și rivală a Simonei Halep în circuitul mondial, şi-a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, retragerea din activitatea sportivă, informează Marca.

Muguruza are în palmares, între altele, titlul la Roland Garros (2016) şi la Wimbledon (2017), precum şi cel de la Turneul Campioanelor (2021).

Spaniola în vârstă de 30 de ani nu a mai jucat din februarie 2023.

"A sosit momentul retragerii mele. Am ajuns până aici", a spus ea. "Povestea mea în acest sport a fost fantastică. Am împlinit multe vise pe care le aveam când eram copil. Povestea mea a fost fantastică”.

“Cuvântul "retragere" sună foarte puternic, pentru că am totuşi 30 de ani", a spus ea, "dar sunt 25 de ani de când am început să joc tenis, în care am reuşit atât de multe. Mă simt mândră că am reuşit, că am rezistat atunci când îţi stabileşti un obiectiv rezistând în momentele dificile, dar şi în cele bune, asta este fără îndoială ceea ce mă face să mă simt cea mai mândră", a mai afirmat Muguruza.

Garbiñe Muguruza, care a suferit mai multe accidentări în ultimele sezoane, nu a mai jucat din februarie 2023: "Am luat decizia încetul cu încetul. Aceste luni au fost esenţiale. Am primit cu braţele deschise această pauză. În fiecare zi mă simţeam mai bine şi nu mi-a fost dor de disciplina şi dificultatea vieţii pe care o aveam înainte. A fost progresiv şi ceea ce îmi doresc cel mai mult este să mă uit la următorul meu capitol şi nu atât la cel din tenis pe care îl ştim deja".

Iar în ceea ce priveşte cel mai bun moment al carierei sale, nu are nicio îndoială: "finala de la Wimbledon este un moment unic, mai sunt o mie de alte momente, dar să câştigi Wimbledon, locul unde începe istoria tenisului, este cel mai tare. Câştigarea acelui turneu este cel mai bun lucru pe care îl puteam obţine".

Quarterly Report - Editia 4

Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit
Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit
Tenismena Simona Halep, locul 1149 WTA, a fost nevoită să se retragă de pe tabloul de concurs al turneului de 250 de puncte de la Rabat, în Maroc (19-25 mai), care îi acordase un wild-card....
Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO
Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO
Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost nevoită să abandoneze, miercuri, din motive medicale în prima rundă a turneului Trophee Clarins (WTA 125), dotat cu premii totale de 100.000 de...
#garbine muguruza, #Simona Halep, #retragere, #wta , #stiri tenis