Vila lui Traian Băsescu, vandalizată de bărbatul care a dus valizele cu bani de la Bercea Mondialu la fratele fostului președinte: ”Petrov, achită-ți datoriile!” UPDATE

Vineri, 01 Aprilie 2022, ora 12:43
11724 citiri
Vila lui Traian Băsescu, vandalizată de bărbatul care a dus valizele cu bani de la Bercea Mondialu la fratele fostului președinte: ”Petrov, achită-ți datoriile!” UPDATE
Gardul Traian Băsescu, vadanlizat de Marian Căpățână FOTO: realitatea.net

Gardul vilei de protocol a lui Traian Băsescu a fost vandalizat vineri, 1 aprilie, de un bărbat condamnat în dosarul legat de fratele fostului președinte și finul acestuia, Bercea Mondialu.

Cu vopsea roșie, bărbatul a scris mesajul: „Petrov, achită-ți datoriile”.

UPDATE Bărbatul care a vandalizat gardul lui Traian Băsescu este cercetat pentru distrugere, anunță Poliția Capitalei.

”În urma imaginilor difuzate de către mass-media, bărbatul în cauză a fost identificat. Se efectuează verificări în vederea depistării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, urmând a fi dispuse măsuri legale”, a transmis poliția.

Bărbatul se numește Marian Căpățână și a fost condamnat în 2016 la trei ani închisoare pentru complicitate la trafic de influență în dosarul în care Mircea Băsescu a primit patru ani pentru că ar fi primit mită pentru eliberarea lui Bercea Mondial, iar Căpățână ar fi fost intermediarul banilor.

De fapt este omul care a dus valizele de bani de la Bercea Mondialu la Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu.

Poliția Capitalei a confirmat incidentul: ”Cu privire la faptul că pe gardul împrejmuitor al unui imobil ce aparține RAPPS, persoane necunoscute ar fi inscripționat, cu vopsea, un mesaj, facem următoarele precizări:

În cauză, Secția 1 Poliție efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, urmând a fi dispuse măsuri legale”.

De ce i-a vandalizat fostul condamnat gardul lui Traian Băsescu

”Mi-a dat mie 600.000 de euro, eu i-am dus la Mircea Băsescu, Mircea Băsescu a plecat cu mine la Cotroceni. I-am dus lui Traian Băsescu 300.000 de euro. 200.000 de euro i-a depus Mircea Băsescu la BCR în Constanța, și acolo, ca să îmi facă mie un gest Mircea Băsescu, mi-a dat 100.000 de euro””, a povestit Căpățână reporterilor aflați la fața locului.

El a spus că are în vizor și alți politicieni.

”Vreau să învăț să fac graffiti și o să urmeze și alte persoane cărora să le fac graffiti. După 32 de ani de așa-zisă democrație și capitalism sălbatic au ajuns pensionarii din România să aibă facturile la utilități mai mari decât pensia.

Prima datorie pe care o are acest individ este să le explice celor 5 milioane de români care au plecat în pribegie în afară de ce a îngăduit acest lucru, distrugând capitalul românesc.

Eu de asta, o lună de zile, voi învăța să fac graffiti. Va urma și Victor Ponta și alți indivizi penibili ai politicii românești”, a spus bărbatul.

Este primul incident de când SPP i-a ridicat paza lui Traian Băsescu. Fostul președinte susține că este vorba despre o campanie de compromitere.

„Sunt acasă împreună cu soția. Eu nu l-am văzut, dar asta e. Căpăţână spune că a depus împreună cu fratele meu 200.000 euro la BCR. Instanța spune că fratele meu nu a avut cont la BCR”, a reacționat Traian Băsescu, la România TV.

Fostul președinte, actual europarlamentar, a susținut că este vorba despre „o campanie masivă de compromitere" a sa.

„Nu este prima dată când se încearcă scoaterea mea din viaţa politică. Nu mă gândesc la nicio altă candidatură (pentru Parlamentul European n.r.). Mi- a ajuns, am candidat destul, am fost candidatul de serviciu 20 de ani, cam asta e de spus, să vedem cum vor evolua lucrurile", a adăugat Traian Băsescu.

Cine este Marian Căpățână

Marian Căpăţână a intrat în politică în 2009 şi în scurt timp a ajuns liderul filialei PDL din Drăgăneşti-Olt, scrie Digi 24. În 2012, Marian Căpăţână a fost numit administrator la Uzina Termoelectrică Midia SA Năvodari, companie la care statul este acţionar majoritar.

Marian Căpâţână este cunoscut ca un apropiat al grupării conduse de Bercea Mondial. În februarie 2010, Marian Căpățână a participat la botezul nepoatei lui Sandu Anghel, unde naş a fost Mircea Băsescu.

Marian Căpăţână a candidat, în 2012, pentru un mandat de senator de Olt din partea Alianţei România Dreaptă, dar a pierdut în faţa social-democratului Dan Şova.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv, în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel (Bercea Mondial). În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă, fiind acuzat de intermedierea banilor.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a revenit în ţară în noaptea de miercuri spre joi, după externarea de la un spital din Bruxelles, el fiind filmat la sosirea la locuinţa de protocol din Bucureşti, pe care are termen să o elibereze în 60 de zile, ca urmare a deciziei defintive a instanţei privind colaborarea sa cu Securitatea.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#gard traian basescu vandalizat, #Marian Capatana, #MIrcea Basescu Bercea Mondialu, #ridicare paza spp , #stiri Traian Basescu
Comentarii