"Istoria critica a literaturii romane", la mare cautare

Vineri, 21 Noiembrie 2008, ora 18:10
1610 citiri
"Istoria critica a literaturii romane", la mare cautare

In primele trei zile ale Targului International Gaudeamus - Carte de Invatatura s-au vandut 1.100 de exemplare din volumul "Istoria critica a literaturii romane", de Nicolae Manolescu.

Volumul a fost lansat, joi, la editura Paralela 45, la Targul International Gaudeamus - Carte de Invatatura si costa 200 de lei, in cadrul targului, iar in librarii va fi disponibil la pretul de 250 de lei, informeaza NewsIn.

"Istoria critica a literaturii romane" de Nicolae Manolescu este o lucrare de peste 1.500 de pagini, la care autorul a lucrat mai bine de 25 de ani.

Potrivit autorului, volumul nu se vrea o carte de adevaruri incontestabile, dar isi propune, in schimb, sa aduca un suflu nou criticii literare romanesti.

"Nu am scris Sfintele Scripturi. Am scris o carte menita sa aduca bucurie cititorilor, idei noi, sa-i supere si sa-i enerveze, uneori, si care trebuie luata ca atare", a spus, cu prilejul lansarii, criticul literar Nicolae Manolescu.

Targul International Gaudeamus - Carte de Invatatura, organizat de Radio Romania si aflat la a 15-a editie, se desfasoara, intre 19 si 23 noiembrie, la Pavilionul Central al Romexpo din Capitala. Evenimentul reuneste peste 400 de expozanti - edituri romanesti si straine, institutii de invatamant, agentii de difuzare si mass media.

Biletul de intrare la targ costa 3,5 lei, cu mentiunea ca elevii, studentii, cadrele didactice, membrii organizatiilor de scriitorii si reprezentantii mass media beneficiaza de acces gratuit.

Fondurile rezultate din vanzarea biletelor vor fi folosite pentru proiectul "Un Nobel pentru Romania", initiat la editia din 2006 a targului, cu scopul de a finanta debuturi literare si de a promova scriitorii romani peste hotare, prin traducerea unor volume in diferite limbi.

Citeste si:
Nimeni nu se aștepta la așa ceva! Bianca Andreescu și-a luat fanii prin surprindere: ”A fost visul meu!”
Nimeni nu se aștepta la așa ceva! Bianca Andreescu și-a luat fanii prin surprindere: ”A fost visul meu!”
Tenismena canadiană de origine română Bianca Andreescu (21 de ani, locul 46 WTA) a făcut un anunț surprinzător pe Instagram, la capătul unui an dezamăgitor în ceea ce privește rezultatele...
Cartea lui Nuțu Cămătaru bate toate recordurile și este sold-out după 48 de ore. Ce profit a făcut
Cartea lui Nuțu Cămătaru bate toate recordurile și este sold-out după 48 de ore. Ce profit a făcut
Cartea lui Nuțu Cămătaru s-a bucurat de o vânzare record, a anunțat sâmbătă, 27 noiembrie, Codin Maticiuc, cel care a și scris-o. 15 mii de exemplare au fost vândute în doar 48 de...
Comentarii
opus9
rank 5
Sant foarte curios cum va fi primita aceasta noua istorie a literaturii romane, in primul rand de publigul larg si in al doilea rand de Uniunea Scriitorilor !