Ziare.com

Record de vizitatori la Targul Gaudeamus - peste o suta de mii

Duminica, 29 Noiembrie 2009, ora 19:57

   

Record de vizitatori la Targul Gaudeamus - peste o suta de mii
Editia 2009 a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura a inregistrat un numar de aproximativ 107.000 vizitatori, potrivit organizatorilor, ceea ce ar reprezenta un record al evenimentului.

Chiar daca numarul expozantilor, 385 de edituri si organizatii culturale, a fost mai mic decat anul trecut, evenimentul s-a bucurat de cel putin aceeasi afluenta de public ca in 2008, cand organizatorii, Radio Romania, estimau numarul vizitatorilor la peste 100.000.

Targul a fost gazduit, si in acest an, de Pavilionul Central Romexpo, unde, pe o suprafata de 14.000 de metri patrati, expozantii le-au oferit cititorilor pachete promotionale si reduceri, alaturi de lansari, sesiuni de autografe si dezbateri.

Prin votul publicului, volumul "Inca de pe atunci vulpea era vanatorul", scris de Herta Muller si aparut la Humanitas Fiction, a desemnat cea mai ravnita carte de la Gaudeamus 2009, premiul in valoare de 2.000 lei fiind oferit de Tipografia Radin.

Targul Gaudeamus 2009 a fost inclus de Comisia Europeana in calendarul Anului European al Creativitatii si Inovarii, in semn de recunoastere a anvergurii si standardelor sale.

Sursa: rNews

Articol citit de 1585 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Iarasi minciuni

daca au fost atatia vizitatori,de ce era parcarea goala?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor