Fenomenul care va zgudui structura spațiu-timp: Două corpuri spațiale gigantice merg spre un cataclism VIDEO

Joi, 03 Martie 2022, ora 00:47
15340 citiri
Fenomenul care va zgudui structura spațiu-timp: Două corpuri spațiale gigantice merg spre un cataclism VIDEO
Două găuri negre uriașe se vor ciocni violent FOTO: Live Science

Un grup de oameni de știință de la Institutul de Tehnologie California (Caltech) din Pasadena, Statele Unite, a făcut o descoperire cu totul spectaculoasă în spațiu: un fenomen care va produce în viitor un adevărat cataclism. Două găuri negre monstruoase se îndreaptă spre o coliziune, care va zgudui structura spațiu-timp a universului.

Aceste două găuri negre supermasive se află în proporție de 99% pe drumul către o ciocnire violentă, ele fuzionând într-un final, în aproximativ 10.000 de ani, potrivit Live Science.

Obiectele denumite PKS 2131-021 sunt blocate într-un ”dans al morții”, la o distanță de aproximativ 9 miliarde de ani-lumină de Pământ (1 an-lumină=9,46 x 1012 kilometri -n.a.), conform unui studiu publicat de către cercetătorii de la Caltech, pe 23 februarie 2022, în revista The Astrophysical Journal Letters.

Cele două găuri negre s-au deplasat constant una spre cealaltă timp de aproximativ 100 de milioane de ani, potrivit unui comunicat NASA, iar acum împărtășesc o orbită binară, ele învârtindu-se una în jurul celeilalte la fiecare doi ani și ceva.

Descoperire impresionantă făcută de NASA. Un crater uriaș observat în China VIDEO

Astronomii au anunțat că peste aproximativ 10.000 de ani, cele două găuri negre uriașe vor fuziona, trimițând unde gravitaționale – valuri în țesătura spațiu-timp prezisă inițial de Albert Einstein – care se vor răspândi în univers.

Deși niciunul dintre noi nu va asista la acea coliziune, studierea obiectelor PKS 2131-021 acum ar putea dezvălui noi informații despre modul cum se formează găurile negre și ce se întâmplă atunci când două dintre ele se ciocnesc.

Găurile negre supermasive sunt niște obiecte extrem de întunecate, dense, fiind de sute de milioane de ori mai mari decât Soarele, se află în centrul majorității galaxiilor din univers.

Invenție de amploare: Cel mai mare avion din lume lansat de americani VIDEO

PKs 2131-021 este un tip special de gaură neagră cunoscută sub numele de blazar, practic, o gaură neagră supermasivă care se întâmplă să îndrepte un jet de materie supraîncărcată direct spre Pământ.

Cercetătorii au făcut descoperirea în urma analizării unui volum mare de date de la cinci observatoare spațiale, întinse pe 45 de ani. Dacă totul se confirmă, aceasta ar fi a doua pereche de găuri negre descoperită vreodată și cea mai strânsă pe care oamenii de știință au găsit-o.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#gauri negre ciocnire, #gauri negre, #gauri negre univers, #gauri negre masive, #fenomen astronomic , #fenomen