Austria acuză Rusia că răspândește informații false: "Vom continua să plătim gazul rusesc în euro, bineînțeles"

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 12:47
2442 citiri
Austria acuză Rusia că răspândește informații false: "Vom continua să plătim gazul rusesc în euro, bineînțeles"
Cancelarul austriac Karl Nehammer FOTO Facebook

Cancelarul austriac Karl Nehammer a denunțat miercuri, 27 aprilie, un fake-news al propagandei ruse potrivit căruia Austria ar fi fost de acord să plătească importurile de gaze rusești în ruble.

Potrivit unei postări pe Twitter, Nehammer spune că "Austria va continua să plătească pentru livrările de gaz din Rusia în euro, bineînțeles. Austria respectă la literă sancțiunile convenite de comun acord ale UE".

APA, cea mai mare agenție de știri din Austria, a publicat miercuri o informație citând site-ul Teletrader potrivit căreia cancelarul austriac Karl Nehammer ar fi anunțat că guvernul său, împreună cu compania petrolieră austriacă OMV, a fost de acord să plătească importurile de gaze rusești în ruble. Nehammer ar fi spus că Austria a acceptat condițiile de plată pentru gaz, întrucât „s-a constatat că sunt în conformitate cu termenii sancțiunilor”.

Recent, Rusia a suspendat livrările de gaze către Polonia și Bulgaria pentru că nu au respectat cerința de a achita gazul în moneda rusească. La începutul lunii aprilie, Ungaria a anunțat că este pregătită să facă plata așa cum a cerut Putin.

Comisia Europeană a anunțat că firmele ale căror contracte de furnizare a gazelor încheiate cu Rusia stipulează că plata se face în euro sau dolari nu ar trebui să cadă de acord cu plata în ruble în schimbul acestor servicii.

#gaz Rusia, #plata gaz rusia, #ruble, #sanctiuni Rusia , #gaze Rusia