Asistentul medical care a impresionat o lume întreagă. Cum plănuiește să-i ajute pe oamenii din Gaza VIDEO

Sambata, 25 Mai 2024, ora 17:27
2670 citiri
Asistentul medical care a impresionat o lume întreagă. Cum plănuiește să-i ajute pe oamenii din Gaza VIDEO
Asistentul medical Surya McEwen FOTO captură video Istagram

Un australian, de profesie asistent medical, a impresionat o lume întreagă, prin gestul umanitar pe care vrea să-l facă. Alături de medici, avocați și alți asistenți umaitari se pregătesc să livreze ajutoare în Gaza, chiar dacă se expune la un risc major.

Astfel, „mobilizarea” pentru livrarea ajutoarelor pe mare a fost inițiată de Surya McEwen, aflat, la acest moment, în Istanbul, relatează The Guardian.

El speră să pornească cu „flotila libertății” spre Gaza, unde speră să livreze ajutoare palestinienilor aflați sub bombardament israelian.

Alți doi australieni, Daniel Coward și Helen O’Sullivan, așteaptă, de asemenea, să plece cu flotila.

Australianul vrea să-și învingă teama de moarte pentru a-i ajuta pe oamenii din Gaza

„După teama de moarte, urmează teama de arest, spune McEwen. „Felul în care se întâmplă asta, atunci când se întâmplă, nu este o imagine fericită. Nu puteam să nu merg”

„Dar aceasta este o îngrijorare personală în contextul în care milioane de oameni se află în situații inimaginabile, devastatoare”, spune el. „Îngrijorarea noastră este mai mult pentru oamenii din Gaza și Cisiordania decât pentru noi înșine”.

Planul este ca o navă mare de marfă și două nave de pasageri să plece de la Istanbul, explică James Godfrey, un purtător de cuvânt al Free Gaza Australia, care este o ramură a Coaliției Flotilei Libertății.

Cu toate acestea, navele trebuie să fie înregistrate într-o țară și să arboreze pavilionul acelei țări pentru a putea naviga, iar numai una dintre navele flotilei este înregistrată sub pavilionul Palau. Guineea-Bissau și-a retras pavilionul de pe celelalte două nave cu o zi înainte ca acestea să plece.

Flotila este blocată la Istanbul de aproape o lună, după ce Registrul Internațional Naval din Guineea-Bissau a cerut să inspecteze nava principală cu o zi înainte ca flotila să pornească la drum – o „cerere extrem de neobișnuită”, având în vedere că flota trecuse anterior toate inspecțiile, au declarat organizatorii FFC presei.

Negocierile de încetare a focului în Gaza au eșuat.

România va avea o Zi de Curățenie Națională. Senatul a aprobat proiectul inițiat de UDMR
România va avea o Zi de Curățenie Națională. Senatul a aprobat proiectul inițiat de UDMR
Senatul a adoptat, marţi, 25 iunie, în calitate de prim for sesizat, un proiect care propune instituirea Zilei de Curăţenie Naţională, în cea de-a treia zi de sâmbătă din luna septembrie....
Ludovic Orban anunță strategia Forța Dreptei prin care PSD nu câștigă alegerile prezidențiale
Ludovic Orban anunță strategia Forța Dreptei prin care PSD nu câștigă alegerile prezidențiale
Forţa Dreptei va continuă „bătălia” pentru ca alegerile prezidenţiale să nu fie câştigate de către un candidat PSD, a susținut, marţi, preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban....
#Gaza Israel razboi, #ajutoare umanitare, #asistent medical, #australian , #Israel Fasia Gaza
  1. România a ridicat nivelul de alertă pentru călătoriile în Kenya. MAE: Evitați zonele cu demonstrații
  2. Chișinăul va propune Tiraspolului să aplice legislația UE. ”70% din exporturile din regiunea transnistreană au mers pe piața europeană”
  3. Medicul infecţionist Virgil Musta a scăpat de acuzațiile de abuz în serviciu din pandemie. Ce a decis Curtea de Apel Timişoara
  4. Proiectul de acord de securitate cu Ucraina a fost aprobat de statele Uniunii Europene. Când va fi semnat
  5. Poza unei mașini surprinse pe drumurile din România a strâns peste 10.000 de aprecieri. "Aș fi în stare să plătesc ca să pot doar vedea această mașinuță" FOTO
  6. Drumul Republicii Moldova și al Ucrainei spre aderarea la UE va fi dur şi solicitant, avertizează șefa CE. "Nu există scurtături" VIDEO
  7. Rușii susțin că au doborât o dronă spion americană în zona Mării Negre
  8. Analiză: România și ordinea regională alternativă
  9. În timp ce Zelenski caută noi soldați, ucrainenii tineri fug din țară. Ce sume uriașe trebuie să plătească pentru a scăpa de război
  10. Un bărbat de 82 de ani s-a sinucis după ce s-a îndrăgostit de o „femeie” pe Facebook. „Am avut gânduri întunecate. Nu pot suporta”