Fenomen amenințător pentru omenire: ”Este cel mai ridicat nivel din ultimul milion de ani” VIDEO

Sambata, 03 Septembrie 2022, ora 05:06
8412 citiri
Fenomen amenințător pentru omenire: ”Este cel mai ridicat nivel din ultimul milion de ani” VIDEO
Gazele cu efect de seră au atins un nivel uriaș în 2021 FOTO: Ground News

Un studiu condus de către oamenii de știință de la Administrația Națională Atmosferică și Oceanografică (NOAA) din Statele Unite trage un semnal de alarmă întregii lumi, după ce a constatat că nivelul concentrațiilor gazelor cu efect de seră au ajuns la apogeu istoric în 2021.

Raportul ”Starea climatului” publicat pe 31 august 2022 mai arată că și nivelul mării global și căldura din oceane au atins valori record anul trecut, potrivit Science Alert.

Analiza experților de la NOAA s-a bazat pe datele culese de peste 530 de oameni de știință din 60 de țări din întreaga lume.

Mister descifrat la Marea Piramidă din Egipt: Descoperire după 4.500 de ani VIDEO

”Informațiile prezentate în acest raport sunt clare – continuăm să vedem dovezi științifice mai convingătoare că schimbările climatice au un impact global și nu arată niciun semn de îmbunătățire”, a spus Rick Spinrad, administratorul NOAA.

”Cu multe comunități afectate de numeroase inundații, secete excepționale și o căldură istorică în acest an, asta arată că, criza climatică nu este o amenințare viitoare, ci un lucru pe care trebuie să-l abordăm astăzi, în timp ce lucrăm pentru a construi o lume care să fie rezistentă la extremele determinate de climă”, a explicat expertul.

Creșterea nivelului concentrațiilor gazelor cu efect de seră vine în ciuda unei reduceri a emisiilor de combustibili fosili din anul precedent, deoarece o mare parte a economiei mondiale a încetinit brusc din cauza pandemiei de COVID-19.

Agenția americană a anunțat că, concentrația de gaze cu efect de seră din atmosferă a fost de 414,7 părți la un milion în 2021, cu 2,3 părți mai mare decât în 2020.

Fenomen îngrozitor descoperit în lume. Un ingredient al vieții începe să dispară și produce extincția în masă

Raportul NOAA arată că acest nivel din 2021 este ”cel mai ridicat din cel puțin ultimul milion de ani, pe baza înregistrărilor paleoclimatice”.

În plus, nivelul mării planetar a crescut pentru al 10-lea an consecutiv, atingând un nou record de circa 97 milimetri peste media din 1993, când au început măsurătorile din satelit.

Anul trecut a fost printre cei mai călduroși 6 înregistrați de la mijlocul secolului al XIX-lea, iar ultimii 7 ani au fost toți cei mai călduroși consecutiv.

Citește și:
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
#gaze efect sera, #schimbari climatice, #incalzire globala, #incalzire globala efecte, #emisii carbon, #emisii gaze efect sera , #fenomen