O nouă lovitură în războiul energetic: Gazprom reduce la 20% furnizarea de gaze prin Nord Stream 1. Ce motive invocă gigantul rusesc

Luni, 25 Iulie 2022, ora 18:45
5391 citiri
O nouă lovitură în războiul energetic: Gazprom reduce la 20% furnizarea de gaze prin Nord Stream 1. Ce motive invocă gigantul rusesc
Rusia a redus la 20 la suta furnizarea de gaze prin Nord Stream 1 FOTO Hepta

Compania rusească Gazprom a anunțat luni, 25 iulie, că oprește o altă turbină din conducta Nord Stream 1 către Germania și că fluxurile de gaze vor scădea la doar 20 la sută din capacitatea normală.

Noua lovitură a aprovizionării vine într-un moment de mare tensiune, când Rusia și Occidentul schimbă lovituri economice ca răspuns la acțiunile Moscovei în Ucraina. Uniunea Europeană a acuzat Rusia că recurge la șantaj energetic, în timp ce Kremlinul spune că întreruperea gazelor a fost cauzată de probleme de întreținere și de efectul sancțiunilor occidentale.

Gazprom a declarat că oprește funcționarea unei alte turbine cu gaz Siemens la stația de compresoare Portovaia a Nord Stream 1, în conformitate cu instrucțiunile organului de pază relevant, ținând cont de starea tehnică a motorului.

Compania a spus de la 04.00 GMT miercuri, 27 iulie, debitul va scădea, prin urmare, la 33 de milioane de metri cubi pe zi. Asta reprezintă doar jumătate din fluxurile curente, deja la doar 40% din capacitatea normală, notează Reuters.

#gaze rusia, #gazprom, #Gazprom gaze Europa, #Nord Stream, #razboi Ucraina , #gaze Rusia