Rusia a redus cu 30% livrările de gaze către Republica Moldova. Motivele invocate de Gazprom

Sambata, 01 Octombrie 2022, ora 23:09
3502 citiri
Rusia a redus cu 30% livrările de gaze către Republica Moldova. Motivele invocate de Gazprom
Gaze naturale FOTO / pixabay

Gazprom a redus sâmbătă, 1 octombrie, cu 30% livrările de gaz către Republica Moldova motivând o problemă tehnică.

Furnizorul de la Chișinău, MoldovaGaz, consideră că motivul ar fi altul și a transmis o scrisoare celor de la Gazprom în care le solicită să-şi onoreze contractul, arată stiri.tvr.ro.

Vicepremierul Moldovei Andrei Spînu a dat asigurări că, pentru luna octombrie cel puțin, nu vor fi probleme cu aprovizionarea.

”Se repetă situaţia din luna octombrie, anul trecut, când livrările au fost limitate cu 30 de procente. Diferenţa anul acesta comparativ cu anul trecut e că avem un contract semnat care trebuie respectat. În caz că Gazprom totuși nu va oferi cele 30% din gaz conform contractului, am menţionat Energocom - are deja stocate 53 milioane de metri cubi de gaz care ar putea fi folosite. Odată cu scăderea preţului de achiziţie, ar apărea şi oportunitatea pentru reducerea tarifului", a declarat Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, citat de TVR Moldova.

O problemă tehnică a fost invocată și Italiei.

Cea mai mare parte a gazului rusesc livrat Italiei trece prin Ucraina, prin intermediul gazoductului TAG care ajunge la Tarvisio, în nordul ţării, la frontiera cu Austria.

#gaze rusia, #gaze naturale, #livrare, #livrare gaze, #Republica Moldova, #Rusia, #gazprom , #gaze Rusia
Comentarii
H
HoriaBrezean
rank 1
Sunt ingrijorati de nivelul de poluare.