Ghid complet pentru îngrijirea gazonului vara

Advertorial
Sambata, 02 Iulie 2022, ora 09:00
30203 citiri
Ghid complet pentru îngrijirea gazonului vara

Vrei să ai cel mai frumos gazon pe timp de vară? Îngrijirea corectă a gazonului este singura care îți asigură reușita. Și pentru că se spune că gospodăria este oglinda persoanei care o deține, avem pentru tine câteva sfaturi practice de îngrijire curte și gazon.

Trucurile simple care fac îngrijirea gazonului pe timp de vară, o joacă de copii

Atunci când faci un plan de îngrijire gazon vara, cel mai bine este să te gândești la acest sezon în etape: începutul, mijlocul și sfârșitul verii. Modul în care îngrijești gazonul variază în funcție de această etapă. De exemplu, tratarea pentru dăunători, cum ar fi larvele, se face cel mai bine la începutul verii, înainte ca acestea să aibă șansa de a se stabili și de a afecta rădăcinile gazonului. Iată cum arată un program corect de îngrijire a gazonului în lunile de vară.

Îngrijirea gazonului în prima parte a verii

- Fertilizarea gazonului la începutul verii. La începutul verii se pot aplica îngrășăminte de vară pentru gazon. Îngrășământul va susține creșterea necesară, dar și sănătatea firelor de iarbă pe toată durata verii.

- Tratarea pentru dăunători și buruieni. Tot la începutul verii se poate realiza tratarea gazonului pentru dăunători și buruieni. Desigur, chiar dacă aplici tratamente la începutul verii, este important sa verifici gazonul pe tot parcursul verii deoarece nu toate insectele afectează gazonul la începutul sezonului.

- Tunsul ierbii la o înălțime mai mare. Este foarte important ca pe parcursul verii iarba să fie lăsată mai înaltă. În acest fel solul își păstrează mai mult timp umezeala.

- Udarea abundentă. Udă în profunzime pentru a ajuta la susținerea creșterii rădăcinilor, mai ales în perioadele secetoase.

Îngrijirea gazonului în a doua parte a verii

- Hrănește și fertilizează gazonul, dacă este necesar. Identifică dacă gazonul are nevoie de o hrănire la mijlocul verii pentru a susține o creștere sănătoasă. De cele mai multe ori, în timpul verii, gazonul are nevoie de îngrășăminte pentru a promova o creștere densă și sănătoasă.

- Continuă să tunzi gazonul la o înălțime mare și păstrează lamele mașinii de tuns ascuțite. Gazonul are nevoie de tunderi mai frecvente vara pentru a evita scalparea.

- Udă gazonul în profunzime. Asigură-te că iarba primește apă cel puțin o dată pe zi.

Udarea corectă a gazonului

Temperaturile ridicate și vremea uscată din timpul verii duc la eliminarea rapidă a apei din sol. Iar un gazon natural are nevoie de umiditate constanta. Lipsa de umiditate a solului poate reduce creșterea gazonului și va duce, în cele din urmă, la îngălbenirea frunzelor.

În condiții de secetă și călduri excesive, care duc la evaporarea rapidă a apei, gazonul trebuie sa fie udat cel puțin o dată pe zi. Ideal ar fi ca acesta sa primească apă în fiecare seara, după apusul soarelui. Solul trebuie să fie udat bine, astfel încât apa să ajungă la cel puțin un centimetru adâncime.

Dacă nu ai un sistem de irigare al gazonului, sau nu îți permiți unul, cel mai simplu este să-l uzi cu ajutorul unui furtun grădină.

Chiar dacă la o primă vedere poate părea dificil să ai grijă de un gazon care să fie veșnic verde, mai ales în zilele toride de vară, cel mai bun gazon pentru curte este cel natural și nu cel artificial.

Citeste si:
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a lansat un atac dur la actualul ministru al Agriculturii Petre Daea. În timpul erei Dragnea, Daea ocupa același portofoliu, iar între cei doi exista o...
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale – nici o decizie, înseamnă o decizie bună. Pentru cine?! Nu m-am înșelat, în iulie când am dat vacanța de vară, drept scuză la...