Ce razboi? Un fost cancelar german se imbratiseaza si petrece cu Putin

Marti, 29 Aprilie 2014, ora 20:47
5283 citiri
Ce razboi? Un fost cancelar german se imbratiseaza si petrece cu Putin
Foto: DPA

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder a fost dur criticat, marti, dupa ce si-a sarbatorit ziua de nastere impreuna cu prietenul sau Vladimir Putin, in cadrul unei petreceri extravagante care a avut loc in orasul rus Sankt Petersburg.

Pe Internet si in presa germana au aparut poze infatisandu-l pe fostul cancelar social-democrat, care a implinit 70 de ani, imbratisandu-se cu presedintele rus si zambind larg in timp ce intra impreuna cu acesta in Palatului Iusupov din Sankt Petersburg, unde a avut loc luni seara petrecerea, relateaza The Telegraph.

Gestul fostului lider de la Berlin a declansat un val de critici din partea membrilor coalitiei de guvernare conduse de actualul cancelar al Germaniei, Angela Merkel, care l-au acuzat pe Putin pentru agravarea crizei din Ucraina.

Christoph Strasser, purtatorul de cuvant pentru drepturile omului din cadrul Partidului Social-Democrat, l-a acuzat pe Schroeder de cinism, considerand ca gestul fostului cancelar reprezinta o provocare.

"Pentru oricine lupta pentru drepturile omului si impotriva politicilor agresive ale lui Putin, pare un lucru cinic", a spus Strasser.

Andreas Scheuer, secretar general al Uniunii Crestin-Sociale, a aratat ca Schroder petrece cu Putin in timp ce militarii germani, observatori ai Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), sunt tinuti ostatici in Ucraina de catre activistii prorusi.

Observatori OSCE, rapiti si tinuti ostatici in Ucraina

Companiile germane avertizeaza: Fara sanctiuni economice Rusiei

La randul sau, Andreas Schockenhoff, vicepresedinte al Uniunii Crestin-Democrate a numit comportamentului lui Schroeder "complet iresponsabil", adaugand ca imaginile din Sankt Petersburg alimenteaza masina de propaganda a lui Putin si ca Schroeder stie acest lucru si trebuie sa suporte consecintele.

Un purtator de cuvant al coalitiei lui Merkel a subliniat ca guvernul german "nu are nimic de-a face" cu activitatile lui Schroeder din Rusia.

Schroeder a fost liderul social-democratilor germani in perioada 1998-2005. El este un prieten apropiat al presedintelui Vladimir Putin, pe care l-a descris odata ca fiind un "democrat fara cusur".

"Miliardarul ciocolatei" din Ucraina, favorit la prezidentiale: Germania ar trebui sa boicoteze gazul rusesc!

Dupa ce a pierdut alegerile din Germania, in 2005, a intrat in consiliul Gazprom si a aparat pozitia Rusiei vizavi de Ucraina in cateva ocazii.

Europa nu are o alternativa la gazele rusesti - oficial german

Gazprom a avertizat ca, daca Kievul nu va plati factura la gaze de 2,2 miliarde de dolari, va sista livrarile de gaze naturale catre Ucraina si restul Europei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#fost cancelar german petrecere Putin, #Gerhard Schroeder Vladimir Putin, #Gazprom Germania , #export gaze
Comentarii