Contractele statelor UE cu Rusia, verificate la sange inca din timpul negocierilor

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 11:53
4172 citiri
Contractele statelor UE cu Rusia, verificate la sange inca din timpul negocierilor
Foto: RIA Novosti

Din 2016, Comisia Europeana ar putea verifica la sange contractele inter-guvernamentale semnate de tarile membre UE cu Moscova si alti furnizori de gaze naturale. Anuntul a fost facut de vicepresedintele CE, Maros Sefcovic, seful uniunii energetice din blocul continental.

Proiectul unei legi care sa stabileasca conditiile cadru in care tarile Uniunii vor negocia contractele pentru livrarea de gaz este deja in lucru, anunta reporterii Bloomberg.

Variante diverse

"Trebuie sa vedem care este varianta de lucru cea mai avantajoasa", a precizat Sefcovic, referindu-se mai ales la diferentele majore de pret practicate de Gazprom in unele tari din cadrul UE.

"Putem propune reprezentanti ai Comisiei Europene in echipele de negociere, putem impune clauze standard care sa corespunda legislatiei UE sau am putea apela la consultari stranse in perioada negocierilor", a precizat vicepresedintele CE.

In ultimii ani, Polonia, Romania, Cehia, Slovacia si Grecia s-au confruntat cu preturi... citeste mai departe despre "Contractele statelor UE cu Rusia, verificate la sange inca din timpul negocierilor" pe Business24.ro

#supraveghere CE contracte gaz Rusia, #control contracte furnizare gaz, #piata energie UE , #export gaze