Rusia, lovitura pentru Slovacia: Scadere de 25% a livrarilor de gaze

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 17:07
2355 citiri
Rusia, lovitura pentru Slovacia: Scadere de 25% a livrarilor de gaze

Importatorul slovac de gaze naturale SPP a raportat, marti, o scadere cu 25% a livrarilor de gaze din Rusia via Ucraina. Este cea mai mare scadere a livrarilor din ultima saptamana, cand s-a observat o reducere a volumului importat.

"SPP raporteaza o scadere de 25% in livrarile de gaze naturale. In pofida acestui lucru, dorim sa ne asiguram clientii ca situatia nu are impact asupra livrarilor catre clienti. Livrarile continue si stabile pentru clientii nostri sunt garantate pe deplin", a precizat purtatorul de cuvant Peter Bednar, citat de Reuters.

Polonia, Romania si Austria au raportat si ele, saptamana trecuta, o reducere a livrarilor din Rusia. Federatia Rusa este implicata intr-o disputa cu UE pe marginea crizei din Ucraina.

Gigantul rus Gazprom a precizat, marti dimineata, ca livreaza la capacitate maxima clientilor din Europa.

Rusia pune tunurile energetice pe Romania? De ce a redus Gazprom livrarile de gaze

Ministrul Razvan Nicolescu a tinut sa linisteasca populatia, precizand ca autoritatile au luat toate masurile pentru ca o criza a gazelor pe timpul iernii sa fie evitata.

Gazprom reduce cu 10% livrarile de gaz catre Romania

Urmarile crizei din Ucraina - scadere substantiala a profitului gigantului rus Gazprom

Gazprom a redus temporar vineri cu 5% exporturile de gaze naturale catre Romania fata de nivelul planificat, fara ca autoritatile de la Bucuresti sa fie informate oficial. Ulterior, compania rusa a anuntat Transgaz ca livrarile de gaze naturale au revenit la parametri normali pentru sambata si duminica.

#gaze Slovacia reducere livrari, #livrari gaze Slovacia , #export gaze
Comentarii
Poza trolheim
trolheim
rank 1
Razboiul rece a devenit razboiul caloriferelor reci