Gazprom închide din nou robinetul de gaz prin Nord Stream 1. Care este intervalul vizat

Marti, 30 August 2022, ora 18:12
2184 citiri
Gazprom închide din nou robinetul de gaz prin Nord Stream 1. Care este intervalul vizat
Prețul la gaz din Europa rămâne în continuare extrem de volatil FOTO Gazprom

Gazprom a anunțat marți, 30 august, că oprește din nou livrările de gaze către Germania prin gazoductul Nord Stream 1, pentru lucrări de mentenanță, notează Reuters.

Conform sursei citate, Gazprom oprește livrarea de gaze în perioada 31 august, ora 01:00 GMT - 3 septembrie, ora 01:00 GMT.

Preţurile energiei în Europa au scăzut marţi, în urma indiciilor că regiunea accelerează eforturile de a atenua o criză care ameninţă să provoace recesiune.

În Germania, contractele de energie pentru anul viitor au scăzut cu 26%, în timp ce în Ţările de Jos preţul gazelor naturale a înregistrat un declin de 11%. Ambele contracte au scăzut şi luni, după creşterea record de săptămâna trecută.

Preţurile au fost extrem de volatile în ultimele zile, din cauza nivelului redus al tranzacţiilor şi a sporirii incertitudinilor.

Uniunea Europeană se pregăteşte să intervină rapid pentru a atenua creşterea costurilor cu energia, care alimentează inflaţia şi sporeşte riscul recesiunii. Şi capacităţile de stocare a gazelor din regiune se umplu rapid, sporind şansele ca Europa să treacă de această iarnă, fiind bine aprovizionată.

#gazprom, #nord stream 1, #aprovizionare gaz, #gaz germania, #razboi Ucraina, #gaz uniunea europeana , #Gazprom