Nemții vând Gazpromului combustibil pe care rușii îl folosesc la bombardierele trimise în Ucraina

Duminica, 06 Noiembrie 2022, ora 15:13
4251 citiri
Nemții vând Gazpromului combustibil pe care rușii îl folosesc la bombardierele trimise în Ucraina
Compania germană forează în Siberia și vinde către Gazprom „direct din puț”

În vreme ce condamnă în fel și chip Rusia pentru războiul pe care l-a declanșat în Ucraina, Germania face profit de pe urma combustibilului pe care îl vinde tocmai "dușmanului".

Cea mai mare companie germană de gaze și petrol, Wintershall Dea, furnizează combustibil Gazpromului, care la rândul său alimentează cu carburant forțele aeriene ruse implicate în războiul din Ucraina, potrivit unei investigații de presă ZDF-Der Spiegel, citată de stiripesurse.ro.

Compania germană forează în Siberia și vinde către Gazprom „direct din puț”. SPIEGEL și ZDF au urmărit livrările de combustibil de aviație de la o rafinărie Gazprom către Morosovsk și Voronezh, lângă granița cu Ucraina, unde bombardiere rusești decolează pentru a trimite rachete către ținte civile din Ucraina.

Wintershall Dea se apără spunând că nu există nicio legătură între livrările pe care le efectuează și atacurile rusești și că acuzațiile în acest sens sunt „fabricate”. Compania a mai declarat, totuși, că nu poate garanta că produsele sale nu sunt folosite în scopuri militare.

Presa a calculat că Wintershall Dea a plătit cel puțin 400 de milioane de euro taxe la bugetul rus în timpul invaziei ruse, finanțând astfel mașina de război rusă.

Aproximativ jumătate din volumul de producție global al Wintershall Dea a provenit din Rusia în anul fiscal 2021. Compania are sediul atât în ​​Kassel, cât și în Hamburg și se autointitulează „cea mai mare companie independentă de gaze naturale și petrol din Europa”. Dar inima acestei producții bate în Asia, la est de Munții Urali, la aproximativ 3.500 de kilometri (2.175 de mile) nord-est de Moscova.

În timp ce concurenți precum Shell, Exxon și Eni și-au anunțat retragerea din Rusia la scurt timp după începerea invaziei, Wintershall Dea a rămas pe loc.

Asocierea Wintershall Dea produce un material de bază esențial pentru combustibilul de aviație.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat prim-ministrul Viktor Orban într-un interviu vineri la radioul...
Londra vrea ca finanţarea apărării Ucrainei să se facă folosind ”creativ” activele ruse îngheţate: ”Va trebui să fim flexibili”
Londra vrea ca finanţarea apărării Ucrainei să se facă folosind ”creativ” activele ruse îngheţate: ”Va trebui să fim flexibili”
David Cameron, șeful diplomaţiei britanice, a îndemnat joi, 18 aprilie, în marja summitului G7, desfăşurat pe insula italiană Capri, la căutarea unor moduri "creative" de a utiliza activele...
#gazprom, #razboi Ucraina, #Rusia, #Siberia, #companie germana , #germania