Razboiul gazelor dintre Rusia si Belarus s-a sfarsit

Joi, 24 Iunie 2010, ora 14:24
1369 citiri
Razboiul gazelor dintre Rusia si Belarus s-a sfarsit

Belarusul va incepe sa primeasca aceeasi cantitate de gaz din partea Rusiei ca si inainte de conflictul din ultimele zile, cand cele doua tari sustineau fiecare ca trebuie sa primeasca bani din partea celeilalte.

Conform BBC, Rusia a primit banii datorati de Belarus dupa ce pretul gazelor a crescut, iar Minskul si-a primit la randul sau banii pentru tranzitul gazelor catre Europa pe teritoriul sau.

Potrivit purtatorului de cuvant al Gazprom, joi urma sa fie reluata furnizarea de gaz la capacitate maxima catre Belarus.

Rusia a redus zilele trecute furnizarea de gaz catre Belarus cu 60%, afectand in primul rand Lituania, sub pretextul ca Belarusul ii datoreaza 192 de milioane de dolari. Dupa calculele Minskului, Belarusul ii datora doar 187 de milioane de dolari, bani transferati Moscovei miercuri.

Presedintele Alexander Lukasenko a declarat insa ca Belarusul trebuie sa primeasca 260 de milioane de dolari din partea Rusiei pentru tranzitul gazului. Joi, oficialitatile belaruse au declarat ca tara a primit de la Gazprom 228 de milioane de dolari.

Se pare ca pentru aplanarea conflictului insusi premierul Vladimir Putin a intervenit, nestiindu-se daca ambele parti sunt satisfacute cu sumele primite.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#conflict Rusia Belarus, #gaze Belarus, #Gazprom Belarus , #Rusia