Gdpr date personale

WhatsApp risca o amenda de 50 de milioane euro pentru nerespectarea regulilor UE privind protectia datelor personale

24 Ianuarie 2021 - WhatsApp risca o amenda de 50 de milioane euro pentru nerespectarea regulilor UE privind protectia datelor personale

Aplicatia WhatsApp, detinuta de gigantul Facebook, ar putea fi amendata cu pana la 50 de milioane de euro pentru incalcarea regulilor Uniunii Europene privind protectia datelor personale, potrivit...

2 comentarii
Alte articole despre:  WhatsApp, Facebook, Twitter, protectia datelor personale, UE, Uniunea Europeana, whatsapp amendata
Instagram, vizat intr-o ancheta privind prelucrarea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor minori

19 Octombrie 2020 - Instagram, vizat intr-o ancheta privind prelucrarea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor minori

Reteaua de socializare Instagram, detinuta de Facebook, este tinta unei anchete in Europa, ce a fost lansata de autoritatea de reglementare irlandeza privind prelucrarea datelor cu caracter...

Alte articole despre:  Instagram, ancheta, Europa, date personale, minori
Oportunitatea firmelor romanesti in contextul GDPR

02 Septembrie 2020 - Oportunitatea firmelor romanesti in contextul GDPR

Cand vine vorba de business, compar tot timpul mediul de business european cu un teren de fotbal. In care fix ca echipa Romaniei de fotbal, firmele romanesti joaca in careul propriu. Firmele din...

Alte articole despre:  business, GDPR protectia datelor, oportunitate, Uniunea Europeana, Romania, Germania, Ungaria, Franta
Servicii GDPR si Securitate site-uri web si magazine online

29 Iulie 2020 - Servicii GDPR si Securitate site-uri web si magazine online

Majoritatea companiilor trebuie sa inteleaga ce prevederi GDPR au deja. Acestia trebuie sa afle unde sunt stocate aceste date si daca acestea intra sub incidenta GDPR. Apoi, trebuie sa se asigure...

1 comentariu
Alte articole despre:  IT, Regulament tip GDPR, companii, prevederi
Curtea de Justitie a UE a invalidat transferul de date personale intre Uniunea Europeana si SUA

16 Iulie 2020 - Curtea de Justitie a UE a invalidat transferul de date personale intre Uniunea Europeana si SUA

Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) a declarat joi ca nevalid un acord crucial ce permite transferul de date personale intre Uniunea Europeana si SUA, asa-numitul 'Privacy Shield', din...

Alte articole despre:  Uniunea Europeana, date personale, SUA, Facebook, finante, marketing, companii
Cum poti deveni specialist responsabil cu protectia datelor?

03 Iulie 2020 - Cum poti deveni specialist responsabil cu protectia datelor?

Daca iei in considerare sa-ti schimbi domeniul profesional sau, pur si simplu, vrei sa ai o specializare in plus, pentru orice eventualitate, ai in vedere jobul de specialist in protectia datelor...

Alte articole despre:  protectia datelor, specialist, expert
Google a primit amenda de 50 de milioane de euro pentru incalcarea confidentialitatii datelor online

21 Iunie 2020 - Google a primit amenda de 50 de milioane de euro pentru incalcarea confidentialitatii datelor online

Cea mai inalta instanta administrativa din Franta a confirmat o amenda de 50 de milioane de euro impusa Google, divizie a grupului Alphabet, de autoritatea de reglementare pentru nerespectarea...

Alte articole despre:  Google, date personale, Franta
Expert despre platforma 'Testam pentru Bucuresti': Lipsesc cele mai rudimentare masuri de protectie

23 Mai 2020 - Expert despre platforma 'Testam pentru Bucuresti': Lipsesc cele mai rudimentare masuri de protectie

PMB testeaza gratuit 11.000 de bucuresteni, insa inscrierea presupune sa iti risti datele personale, sustine Lucian Stanescu. "Lipsesc si cele mai rudimentare masuri de protectie a datelor si asta...

7 comentarii
Alte articole despre:  testam pentru Bucuresti date personale, testare Bucuresti GDPR protectie date
Cine vrea doctorate secretizate? Ministrul Educatiei si Autoritatea pentru Protectia Datelor se arata reciproc cu degetul - UPDATE

19 Februarie 2020 - Cine vrea doctorate secretizate? Ministrul Educatiei si Autoritatea pentru Protectia Datelor se arata reciproc cu degetul - UPDATE

Ministrul Educatiei Monica Anisie a reactionat, miercuri, dupa ce marti au aparut in presa informatii ca, invocand GDPR, doctoratele nu vor mai fi publice decat daca isi da acordul autorul, desi...

8 comentarii
Alte articole despre:  Monica Anisie GDPR doctorat
Ministerul Educatiei secretizeaza doctoratele invocand GDPR-ul, desi Legea Educatiei spune clar ca sunt publice

18 Februarie 2020 - Ministerul Educatiei secretizeaza doctoratele invocand GDPR-ul, desi Legea Educatiei spune clar ca sunt publice

Monica Anisie, care marti a primit aviz negativ in Parlament pentru a reocupa functia de ministru al Educatiei, sustine ca tezele de doctorat nu mai pot fi facute publice pe motiv de protectie a...

13 comentarii
Alte articole despre:  Monica Anisie secretizare doctorate GDPR, Autoritate GDPR doctorate plagiate secret
TAROM si ING au fost amendate cu 100.000 de euro pentru incalcarea prevederilor GDPR

29 Noiembrie 2019 - TAROM si ING au fost amendate cu 100.000 de euro pentru incalcarea prevederilor GDPR

TAROM si ING au fost amendate pentru incalcarea regulamentului privind protectia datelor personale (GDPR), informeaza Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter...

Alte articole despre:  amenda TAROM GDPR, ING amenda GDPR
Autoritatea pentru Protectia Datelor Personale a deschis o ancheta dupa ce Valcov a publicat fisa medicala a unui protestatar

03 Septembrie 2018 - Autoritatea pentru Protectia Datelor Personale a deschis o ancheta dupa ce Valcov a publicat fisa medicala a unui protestatar

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a informat, la solicitarea Ziare.com, ca a deschis din oficiu o ancheta cu privire la faptul ca Darius...

18 comentarii
Alte articole despre:  Darius Valcov publica diagnostic medical protestatar, Darius Vlacov incalcare GDPR, ancheta date personale Darius Valcov
GDPR-ul cel de toate zilele: Ce faci cand intri intr-o cladire de birouri si ti se cer datele de pe buletin?

06 Iunie 2018 - GDPR-ul cel de toate zilele: Ce faci cand intri intr-o cladire de birouri si ti se cer datele de pe buletin?

Regulamentul general privind protectia datelor (GDPR) a intrat in vigoare spre finalul lunii trecute. Insa, chiar daca discutia din spatiul public s-a reorientat catre alte subiecte, asta nu...

3 comentarii
Alte articole despre:  GDPR date personale cladire birouri
Noul regulament de protectia datelor personala al UE ingrijoreaza profund SUA: Va afacta colaborarea intre companii

30 Mai 2018 - Noul regulament de protectia datelor personala al UE ingrijoreaza profund SUA: Va afacta colaborarea intre companii

Ministrul american al comertului Wilbur Ross a criticat miercuri noul Regulament european privind protectia datelor personale (RGPD), care, in opinia sa, ar putea afecta cooperarea intre companii,...

1 comentariu
Alte articole despre:  GDPR ingrijorare companii SUA
Grapini, mesaj dupa GDPR: Daca nu doriti sa va mai trimit mesaje, va scot din banca mea de date

30 Mai 2018 - Grapini, mesaj dupa GDPR: Daca nu doriti sa va mai trimit mesaje, va scot din banca mea de date

Europarlamentarul Maria Grapini si-a intrebat, marti, fanii de pe Facebook daca mai sunt de acord sa le trimita mesaje in conditiile in care pe 25 mai a intrat in vigoare Regulamentul General...

Alte articole despre:  Grapini GDPR banca date, GDPR date personale
S-au depus plangeri chiar din prima zi de aplicare a regulamentului UE privind protectia datelor personale (GDPR)

25 Mai 2018 - S-au depus plangeri chiar din prima zi de aplicare a regulamentului UE privind protectia datelor personale (GDPR)

Un adevarat arsenal de noi reguli a intrat vineri in aplicare in Uniunea Eurpeana (UE), in vederea unei mai bune protectii a datelor personale in era digitala, ceea ce a condus imediat la depunerea...

Alte articole despre:  GDPR primele sesizari incalcare, protectie date personale
Noul regulament european privind protectia datelor: Mai multa siguranta pentru cetatenii europeni

25 Mai 2018 - Noul regulament european privind protectia datelor: Mai multa siguranta pentru cetatenii europeni

Imaginea audierii directorului general si cofondator al companiei Facebook, Mark Zuckerberg, din luna aprilie, in fata Congresului Statelor Unite ale Americii, raspandita in intreaga presa...

4 comentarii
Alte articole despre:  GDPR Romania, protectie date personale
Cine nu si-a desemnat inca responsabil cu protectia datelor mai are doar patru zile la dispozitie. Pe 25 mai intra in vigoare GDPR

21 Mai 2018 - Cine nu si-a desemnat inca responsabil cu protectia datelor mai are doar patru zile la dispozitie. Pe 25 mai intra in vigoare GDPR

GDPR intra in vigoare pe 25 mai in toate statele membre UE, asa ca operatorii romani de date - fie ei institutii sau societati comerciale - mai au la dispozitie doar cateva zile pentru a se pregati...

1 comentariu
Alte articole despre:  GDPR DPO date personale, desemnare DPO institutii, desemnare DPO societati, responsabilitati DPO GDRP
Privatii care incalca GDPR risca amenzi de 466 de ori mai mari decat statul roman

14 Mai 2018 - Privatii care incalca GDPR risca amenzi de 466 de ori mai mari decat statul roman

Amenda maxima pe care risca sa o primeasca o companie privata incepand cu data de 26 mai pentru incalcarea normelor GDPR va fi de 466 de ori mai mare decat cea care i se va putea aplica unei...

1 comentariu
Alte articole despre:  GDPR legi Romania amenda, amenda stat date personale privat, stata amenda mica GDPR lege PSD
Mai putin de trei saptamani pana la noile norme GDPR - modificari radicale pentru firme si amenzi usturatoare. Legea zace in Parlament

07 Mai 2018 - Mai putin de trei saptamani pana la noile norme GDPR - modificari radicale pentru firme si amenzi usturatoare. Legea zace in Parlament

Desi ar trebui sa garanteze pentru buna implementare a Regulamentului General privind Protectia Datelor (GDPR) in tara noastra, statul roman a ramas el insusi in urma cu adoptarea legilor care sa...

Alte articole despre:  GDPR protectie date personate Romania intarziere, legi GDPR intarziere aplicare, protectie date personale GDPR
Datele personale vor deveni cea mai valoroasa marfa: Ar trebui sa fim platiti pentru utilizarea lor?

02 Aprilie 2018 - Datele personale vor deveni cea mai valoroasa marfa: Ar trebui sa fim platiti pentru utilizarea lor?

Companii precum Facebook sau Google fac miliarde de pe urma "exploatarii" datelor personale ale utilizatorilor. Lasand la o parte faptul ca acest lucru este oarecum implicit pentru un serviciu...

3 comentarii
Alte articole despre:  utilizare date personale, folosire date personale, date personale
Companiile sunt informate despre noile reguli de protectie a datelor personale, insa foate putine sunt pregatite

18 Octombrie 2017 - Companiile sunt informate despre noile reguli de protectie a datelor personale, insa foate putine sunt pregatite

79% dintre companiile chestionate de Power Net Consulting pe tema pregatirii pentru implementarea noului Regulamentului (UE) 679/2016, cunoscut drept Regulamentul General privind Protectia Datelor...

Alte articole despre:  protectie date personale, regulament GDPR
Victor Gansac, expert in securitate cibernetica: Cum se pot pregati organizatiile pentru intrarea in vigoare a noilor reglementari europene in domeniul protectiei datelor cu caracter personal EU GDPR

04 Mai 2017 - Victor Gansac, expert in securitate cibernetica: Cum se pot pregati organizatiile pentru intrarea in vigoare a noilor reglementari europene in domeniul protectiei datelor cu caracter personal EU GDPR

In aprilie 2016 a fost adoptat Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter...

Alte articole despre:  EU GDPR, expert securitate cibernetica, GDPR date personale
Protectia datelor personale - noul regulament si solutii din mediul privat

20 Martie 2017 - Protectia datelor personale - noul regulament si solutii din mediul privat

Importanta si efectele noului Regulament General privind Protectia Datelor (GDPR) au fost discutate in cadrul conferintei "Noua ordine europeana pentru PROTECTIA DATELOR PERSONALE", organizata de...

Alte articole despre:  GDPR protectia datelor
GDPR - noi reglementari pentru prelucrarea datelor personale si intimitate

06 Martie 2017 - GDPR - noi reglementari pentru prelucrarea datelor personale si intimitate

Modelele de business online actuale, aparitia serviciilor cloud si a retelelor sociale au condus la necesitatea actualizarii legislatiei privind protectia datelor personale. Aparitia Directivei...

Alte articole despre:  GDPR protectia datelor

Top 3 știri din presa centrală

Cum ajung zeci de oameni să fie aruncați în stradă de RAAPPS. Licitația bizară pentru un bloc de locuințe unde câștigătorul apare înaintea strigării
Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), prin sucursala Victoria Cluj Napoca, va organiza o licitație publică...

Suma fabuloasă cerută pentru un apartament cu două camere din Cluj: ”Este spectaculos și probabil cel mai frumos din zonă!”
Un apartament cu vedere la lacul din Gheorgheni, din Cluj, se vinde cu 330.000 de euro. Apartamentul de 67 de mp este descris ca ”spectaculos...

Christine Lagarde trage cu toate tunurile în criptomonede: ”Nu valorează nimic!”
Președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a făcut declarații foarte tranșante cu privire la activele virtuale....
  1. Autorul hitului „Omul bun și pomul copt”, condamnat pentru corupție, după 14 ani de la încasarea unei mite de 400.000 de lei
  2. Experiența unui român care a mers cu o mașină electrică din București până în Grecia aproape gratis
  3. Ce este moneda fiduciară. De ce trebuie să învăţăm despre natura schimbătoare a banilor în timp
  4. Schimbare de regulament istorică la Roland-Garros. Ce se va întâmpla în setul decisiv
  5. Prima reacție a soției părăsite pentru o ucraineancă refugiată: ”Așa m-a răsplătit pentru că i-am dat o casă”
  6. O ucraineancă refugiată a stricat în 10 zile o căsnicie de 10 ani. Cine e bărbatul care și-a lăsat familia și a fugit cu ea FOTO
  7. Bobonete și Oțil, înainte să ajungă celebri. "Cea mai valoroasă treabă: soția care face poza este tot aia de când erai sărac"
  8. Putin: "E barbar". Tehnologia care l-a scos din sărite pe Putin și ar putea să facă din Rusia o țară irelevantă
  9. Cum erau aprovizionați cu muniție, medicamente și mâncare soldații ucraineni din Azovstal: „Așa ceva nu a mai existat în istoria omenirii”
  10. Catastrofa războiului Rusiei: De ce nimic nu îl mai poate salva pe Putin de la cădere