Gelu Duminică despre Florin Salam: "Are clienți peste tot, și în zona de intelectuali și în cea de interlopi. Injectăm ura în numele superiorității noastre"

Luni, 15 August 2022, ora 13:06
9848 citiri
Gelu Duminică despre Florin Salam: "Are clienți peste tot, și în zona de intelectuali și în cea de interlopi. Injectăm ura în numele superiorității noastre"
Florin Salam FOTO Facebook/ Florin Salam

Florin Salam a intrat în atenția publică în ultimele zile după ce s-a îmbolnăvit de Covid și pe internet s-a rostogolit știrea falsă că și-ar fi pierdut viața.

Știrea a fost demontată la scurt timp atât de membrii familiei, cât și de manelist, într-o înregistrare video din spital, însă acesta a rămas în centrul atenției.

Este contextul în care Gelu Duminică a analizat într-o postare pe pagina sa de pe Facebook felul în care oamenii se raportează la maneliști și la genul muzical pe care îl reprezintă.

"Că tot văd oameni pe care pe vremuri i-am admirat cum se joacă cu principiile: lista artiștilor care cântă la mafioți e lungă și nu începe cu Florin Salam.

Cel mai cunoscut nume e, poate, Frank Sinatra. În România, mai toți artiștii cântă la petrecerile interlopilor. Și la cei cu lanțuri la gât și la gulerele albe. Pentru că plătesc bine și pentru că dacă nu o fac, viața și cariera lor sunt în pericol. La propriu...

Lista artiștilor care au cântat dictatorilor e și mai lungă. Numai vă rog să vă gândiți cum Enescu, spre exemplu, cânta la evenimentele pe care le organiza Antonescu. Sau la Ion Voicu performând în față lui Ceaușescu.

Florin Salam cânta un anumit tip de muzică. Culmea, începuturile sale muzicale au fost în zona de lăutărie (pe atunci era Florin Fermecătorul) numai că muzica vremurilor s-a schimbat.

Muzica lui are clienți peste tot: și în zona de intelectuali și în cea de interlopi. Cu ultimii, nu de puține ori a intrat și în conflict (vedeți articolele de presă).

Nu îl apar pe artistul Florin Salam. Muzica lui poate să placă au ba, și e dreptul fiecăruia să asculte ce dorește.

Mă deranjează, însă, cum tratăm etnic ceea ce nu e etnic și cum injectăm ura în numele superiorității noastre. Și când astfel de gânduri vin și de la cei care zic că apară drepturile fundamentale, parcă e și mai dureros...", a scris Gelu Duminică.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Priveghi cu vedete pentru Costel Corduneanu. Maneliști celebri vor cânta în memoria liderului celui mai de temut clan interlop din Moldova
VIDEO
Priveghi cu vedete pentru Costel Corduneanu. Maneliști celebri vor cânta în memoria liderului celui mai de temut clan interlop din Moldova VIDEO
Priveghiul fostului lider al clanului Cordunenilor, Costel Corduneanu, are loc la restaurantul La Castel, de lângă Iași, acolo unde trupul neînsuflețit a fost depus într-un cort. În...
A murit șeful clanului interlop Corduneanu: ”Ai fost, eşti şi vei rămâne în inimile noastre! Regele nostru”
A murit șeful clanului interlop Corduneanu: ”Ai fost, eşti şi vei rămâne în inimile noastre! Regele nostru”
Costel Corduneanu, șeful clanului interlop Corduneanu, supranumit ”Stăpânul Moldovei”, a murit luni la un spital din Târgu Mureș, la 54 de ani, din cauza unor probleme cardiace. Fost...
#Gelu Duminica sociolog, #Florin Salam, #manelisti, #interlopi, #intelectuali, #muzica , #stiri sociale