Judecătorii au confirmat rechizitoriul din Dosarul Ayahuasca. Gelu Oltean, fost șef al DIPI, bate câmpii pe blog despre beneficiile substanței halucinogene

Miercuri, 01 Iunie 2022, ora 03:20
6349 citiri
Judecătorii au confirmat rechizitoriul din Dosarul Ayahuasca. Gelu Oltean, fost șef al DIPI, bate câmpii pe blog despre beneficiile substanței halucinogene
Gelu Oltean, fost șef al DIPI. FOTO: Antena 3 / captură video

Gelu Oltean, fost șef al Direcției de Informații și Protecție Internă (DIPI), va fi judecat pe fond alături de Vanessa Youness pentru trafic de droguri de mare risc în Dosarul Ayahuasca, după ce judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Dâmbovița a validat legalitatea rechizitoriului DIICOT. Între timp, Gelu Oltean scrie pe blogul personal despre „Etica în Ayahuasca”.

Tribunalul Dâmbovița a declarat încheiată etapa de cameră preliminară în dosarul în care Gelu Oltean și Vanessa Youness au fost trimiși în judecată în legătură cu ședințele de la Clinica Youness, unde auto-intitulata „doctoriță” ținea ședințe de șamanism și administra, contra cost, băutura pe care triburile din Amazon o numesc „Ayahuasca”, iar procurorii DIICOT îi zic „drog de mare risc, pe bază de Dimetiltriptamină”.

În treacăt fie spus, substanța e interzisă de lege și e pe aceeași listă cu marijuana, canabisul și cocaina. Asta face din Gelu Oltean un exemplu pentru ceilalți inculpați pentru trafic de droguri, cărora nu le-a venit încă ideea de a face reclamă la „marfă” și după trimiterea în judecată.

Iată-l pe Gelu Oltean pe holurile Curții de Apel București, la ultimul termen de judecată din dosarul de trafic de influență al Vanessei Youness, cea care l-a „tratat” cu Ayahuasca.

Ce a decis Tribunalul Dâmbovița

Iată decizia pe scurt a Tribunalului Dâmbovița:

  • „Constată competenţa, legalitatea sesizării cu rechizitoriul emis la data de 18.06.2021 în dosarul nr. 2446/D/P/2020 de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Dâmboviţa
  • Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul nr.2446/D/P/2020.
  • Dispune începerea judecății.
  • Prorogă stabilirea primului termen de judecată după rămânerea definitivă a prezentei încheieri.
  • Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea prezentei încheieri. Pronunţată astăzi, 24.05.2022, prin punerea copiei minutei prezentei încheieri la dispoziţia procurorului, a inculpaţilor, a părţii responsabile civilmente şi a părţii civile, prin mijlocirea grefei instanțe”.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată pe rolul Curții de Apel Ploiești.

Procesul de trafic de droguri de mare risc nu l-a împiedicat pe Gelu Oltean să scrie pe blog articole în care vorbește despre beneficiile Ayahuasca și laudă proprietățile acesteia. Cumva, este de înțeles, având în vedere că subiectul articolelor fostului șef al DIPI este o substanță halucinogenă.

Gelu Oltean laudă pe blog substanța pe care este acuzat că a traficat-o

Ultimul articol scris pe blog de Gelu Oltean e din 3 aprile 2022 și poartă titlul „Etica în Ayahuasca”. Reproducem pasajele relevante, din scrierea pe care cititorii o pot lectura în întregime pe blogul fostului șef al DIPI.

  • „Se poate „muri” de la Ayahuasca? Este întrebarea cea mai des auzită. O întrebare incorectă cu un răspuns relativ, dar pentru a întări ce vreau să transmit ca semnal de atenționare cu acest articol voi răspunde cu: DA, de fiecare dată, așa cum se poate muri din absolut orice este administrat incorect. Se poate înnebuni și se pot pierde mințile de la Ayahuasca? DA, de fiecare dată, cum se poate întâmpla în orice moment din viață”.
  • „Ce face diferența? ETICA, ENERGIA, ALINIEREA, PUTEREA, MOTIVAȚIA și CUNOAȘTEREA în domeniu, a celui ce lucrează cu tratamentul tratamentelor: AYAHUASCA”.
  • „Voi amatorilor, mincinoșilor, inconștienților, sunteti motivul pentru care Ayahuasca nu este încă văzută, cunoscută și onorată la nivelul suprem și demn la care merită să fie!”
  • „UNICA care nu își pune nici un cent adaos de la cei care fac această calatorie în junglă și face o muncă voluntară pentru Univers este Dr. Vanessa Youness. Suma care se Donează este MINIMUM și merge integral către protectia junglei Amazoniene si Maestrului. Doar 1100 dolari care se donează pentru două săptămâni de cazare, mese plus tratament cu Ayahuasca în inima Junglei.Și toate acestea pentru că nu este o afacere, ci este o muncă Voluntară în folosul Universului”.
  • „La mine operația chirurgicală a reușit! Pacientul trăiește pentru prima dată după 49 de ani… vârsta la care am renăscut cu prima mea terapie cu Ayahuasca. P.S. Pentru toți chibiții…De 4 ani, în procesul personal de purificare, am hotărât în urma unui jurământ, să nu tratez sau să privesc femeia decât ca pe o soră, deci m-am „călugărit”, cel puțin pentru moment”.

Vanessa Youness, apropiata lui Gelu Oltean, trimisă la pușcărie

Gelu Oltean, fost şef al DGIPI, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzat că a organizat împreună cu Vanessa Youness şi cetăţeanul britanic Thomas Lishman şedinţe de şamanism la care participau zeci de persoane, unde se consumau droguri, respectiv o băutură tradiţională folosită de triburile din Amazon, care provoacă viziuni şi halucinaţii.

Vanessa Amal Youness a devenit cunoscută în spaţiul public după ce a fost trimisă în judecată de DNA într-un dosar legat de licenţele Microsoft. Pe data de 27 mai, femeia a fost condamnată definitiv la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Curtea de Apel București a confirmat decizia instanței ierarhic inferioare și a găsit-o vinovată pe Vanessa Youness că a luat 750.000 de euro de la Dinu Pescariu, pe care l-a convins că ar avea influență asupra lui Emil Boc, astfel încât să îl determine pe acesta din urmă, premier fiind la data faptei, să prelungească contractele Microsoft. Procurorii au arătat că, de fapt, Vanessa Youness mințea, fiind cel mult vecină cu Emil Boc în imobilul în care acesta locuia.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Gelu Oltean droguri, #dipi, #ayahuasca, #trafic de droguri, #Vanessa Youness , #justitie