Generația de Aur a inaugurat Muzeul Fotbalului! Colecții impresionante în interiorul acestuia

Miercuri, 26 Octombrie 2022, ora 10:07
6280 citiri
Generația de Aur a inaugurat Muzeul Fotbalului! Colecții impresionante în interiorul acestuia
Generația de Aur a inaugurat Muzeul Fotbalului FOTO facebook

Football Museum Bucharest s-a deschis în Centrul Vechi al Capitalei în prezența “căpitanului” Gică Popescu și a colegilor din Generația de Aur.

Întins pe 8 niveluri și găzduind colecții în premieră în România, muzeul oferă, pe lângă 3 spații expoziționale, experiențe interactive, spațiu de evenimente, fan-shop, bistro și cafenea. Cu o investiție de 1.6 milioane de euro, proiectul a fost realizat în totalitate

din fonduri private și este primul muzeu din România și Europa de Est dedicat exclusiv fotbalului.

„Mă bucur că am inaugurat acest muzeu în prezența oamenilor care au scris istorie în fotbalul românesc. Acest loc vorbește prin fiecare centrimetru pătrat despre performanțele noastre și cinstește rezultatele remarcabile obținute în trecut. În același timp, Muzeul Fotbalului este și un loc în care gloriile fotbalului se vor simți ca acasă. Suporterii vor fi și ei bineveniți la serile pline de fotbal și la evenimentele pe care le vom organiza. Simt că aici, la Football Museum Bucharest, fotbalul chiar și-a găsit locul,” a declarat Gică Popescu, Căpitanul Muzeului Fotbalului.

Tricouri purtate de Hagi, Popescu, Maradona sau brazilianul Ronaldo, ghete, fanioane, mingi și autografe de la jucători legendari, precum și instalații new media sau simulatoare de fotbal îi așteaptă pe suporterii români care își doresc să retrăiască momente memorabile din istoria fotbalului, dar și pe cei care, prin intermediul colecțiilor din muzeu, vor descoperi aceste povești și le vor duce mai departe.

Deschiderea oficială pentru publicul larg este programată pentru 1 noiembrie.

Football Museum Bucharest se află în Centrul Vechi din București, pe strada Gabroveni, 24.

Începând de marți, 1 noiembrie, muzeul va fi deschis zilnic vizitatorilor, între orele 11 și 19, excepție făcând ziua de luni, când muzeul va fi închis. Un bilet pentru adulți începe de la 49 de lei, copiii au un preț redus, iar cei sub 7 ani au intrarea gratuită.

„Suntem onorați să deschidem Football Museum Bucharest într-o companie atât de selectă, fapt ce ne obligă să menținem acest muzeu la nivelul performanțelor obținute de jucătorii pe care îi cinstim prin colecțiile noastre. Prin experiența completă oferită, FMB va fi locul preferat al iubitorilor fotbalului și al celor în căutare de experiențe inedite, precum și un must-have pe lista turiștilor străini care vor vizita Bucureștiul și vor păși într-un spațiu ce nu este cu nimic mai prejos față de muzeele de fotbal din marile capitale europene”, a adăugat Robert Redeleanu, unul dintre cei doi fondatori FMB.

Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
#Genera ia de Aur, #Muzeu fotbal, #Gica Popescu, #inaugurare, #Bucuresti, #colectie , #stiri fotbal