Continuă epurările în armata rusă: Un important general a fost arestat în urma acuzațiilor de fraudă

Marti, 21 Mai 2024, ora 17:30
2342 citiri
Continuă epurările în armata rusă: Un important general a fost arestat în urma acuzațiilor de fraudă
Generalul-maior Ivan Popov FOTO X

Schimbarea conducerii de vârf a armatei Federației Ruse continuă. Generalul-maior Ivan Popov, care a comandat anterior frontul di Zaporojie, a fost arestat.

Arestarea militarului de rang înalt pe 21 mai a fost raportată de o serie de canale ”Z” asociate cu Forțele Armate Ruse șia fost confirmată și de presa de stat.

Popov a fost înlăturat din postul său de comandant al Armatei 58 a Forțelor Armate Ruse în 2023 după un scandal. Potrivit informațiilor oficiale, acesta a fost arestat pe 17 mai 2024 sub acuzația de înșelăciune.

Canalele Z susțin că el este acuzat că a furat 2 mii de tone de metal, care erau destinate construcției de linii de apărare în zona ocupată a regiunii Zaporojie.

Popov și-a pierdut postul de comandant al Armatei 58 exact când a criticat Statul Major rus și a vorbit deschis despre problemele Forțelor Armate Ruse.

Nu a fost iertat pentru o asemenea sinceritate. „Am fost scos din postul meu... Când a trebuit să tac, să fiu laș și să spun ceea ce voiau să audă, eu (...) nu aveam dreptul să mint, așa că am schițat toate problemele care există astăzi în armata... le-am exprimat la cel mai înalt nivel... Comandanții superiori au simțit pericolul și au inventat rapid un ordin într-o zi și au scăpat de mine... Comandantul nostru superior m-a lovit din spatele într-o manieră perfidă și ticăloasă ”, s-a plâns generalul Popov după demitere.

Să remarcăm că în ultima lună au fost efectuate epurări pe scară largă în conducerea de vârf a armatei ruse. În primul rând, vechiul ministru al Apărării, Serghei Șoigu, a fost demis din funcție, iar câțiva dintre cei mai apropiați adjuncți ai săi au fost arestați.

Un colonel rus din tabăra propagandiștilor Z îl atacă pe Putin: ”S-ar putea sfârși cu moartea Rusiei și dispariția ei de pe harta lumii”
Un colonel rus din tabăra propagandiștilor Z îl atacă pe Putin: ”S-ar putea sfârși cu moartea Rusiei și dispariția ei de pe harta lumii”
Propunerile scandaloase de pace ale dictatorului rus Vladimir Putin către Ucraina au făcut furori în rândul propagandiștilor ruși ”Z”. Fostul deputat al Dumei de Stat, colonelul Viktor...
Întorsătură în războiul lui Putin: Noile ”arme minune” ale Ucrainei schimbă soarta luptei contra Rusiei
Întorsătură în războiul lui Putin: Noile ”arme minune” ale Ucrainei schimbă soarta luptei contra Rusiei
Paranoia lui Putin continuă în războiul Rusiei împotriva Kievului și liderul de la Kremlin nu dă niciun semn că ar vrea să încheie conflictul sângeros. Însă acum se produce o...
#general rus, #arest, #frauda, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina
  1. Patru bărbați au fost reținuți după ce au bătut un tânăr de 21 de ani în Botoșani
  2. Un colonel rus din tabăra propagandiștilor Z îl atacă pe Putin: ”S-ar putea sfârși cu moartea Rusiei și dispariția ei de pe harta lumii”
  3. Republica Moldova mai face un pas major spre aderarea la UE. Acordul important votat de 27 de țări
  4. Situație de nedescris într-un fast-food din Oradea. Un client a găsit bucăți de lemn și os în gyros
  5. Noi bombardamente israeliene în Gaza. „Mâncam și dintr-o dată casa s-a prăbuşit peste noi” FOTO/VIDEO
  6. Grecii vor construi 1.000 de kilometri noi de autostradă. Turiștii români vor putea ajunge mai rapid în zonele preferate VIDEO
  7. UPDATE: Accident grav în Vâlcea: Un autocar plin cu elevi s-a ciocnit de un alt autoturism. Șoferul mașinii a decedat. A fost activat Planul Roșu de intervenție VIDEO
  8. Femeie bătută pentru că a votat cu alt partid. Fetița victimei a fost martoră la agresiune
  9. Țara care se pregătește pentru un val de căldură sufocant. Sunt așteptate „câteva zeci de recorduri” zilnice
  10. Sprijin important primit de Ursula von der Leyen pentru un nou mandat la șefia Comisiei Europene