Cum a omorât Ucraina generali ruși pe baza informațiilor oferite de Statele Unite. ”Disciplină slabă, lipsă de experiență, aroganță”

Joi, 05 Mai 2022, ora 07:52
9357 citiri
Cum a omorât Ucraina generali ruși pe baza informațiilor oferite de Statele Unite. ”Disciplină slabă, lipsă de experiență, aroganță”
generalii ruși au folosit adesea radiouri nesecurizate FOTO Twitter/ Ostafeychuk Viktor

Statele Unite au furnizat informații despre unitățile ruse care le-au permis ucrainenilor să atace și să omoare mai mulți generali ruși, scrie The New York Times.

Armata ucraineană a ucis aproximativ 12 generali în prima linie, iar acest număr i-a șocat pe mulți analiști militari.

Ajutorul cu coordonate precise ale câmpului de luptă face parte din efortul secret al administrației Biden de a oferi Ucrainei informații în timp real. Aceste informații includ și probabile mișcări de trupe rusești, ce rezultă din evaluările recente ale SUA cu privire la planul secret de luptă al Moscovei în Donbas.

Fii la curent cu cele mai noi informatii LIVE despre razboiul din Ucraina

SUA s-au concentrat pe furnizarea locației și a altor detalii despre cartierul general mobil al armatei ruse care se mișcă frecvent, potrivit unor înalți oficiali americani. Oficialii ucraineni au combinat aceste informații geografice cu propriile informații, inclusiv comunicații interceptate care alertau armata ucraineană cu privire la prezența unor ofițeri ruși înalți pentru a efectua lovituri de artilerie și alte atacuri.

Sprijinul serviciilor de informații americane pentru ucraineni a avut un impact decisiv asupra câmpului de luptă, confirmând țintele identificate de armata ucraineană și îndreptându-le către noi ținte. Mulțimea de informații reale asupra mișcărilor de trupe rusești furnizat de America Ucrainei are puține precedente.

Oficialii americani au încercat să țină secret o mare parte din informațiile câmpului de luptă, temându-se că ar fi văzută ca o escaladare și o provocare pentru președintele rus Vladimir Putin, la un război mai larg.

Pe tot parcursul războiului, agențiile de informații americane au folosit o varietate de surse, inclusiv sateliți secreți și comerciali, pentru a urmări mișcarea trupelor ruse.

Secretarul Apărării Lloyd Austin a declarat luna trecută că „vrem să vedem Rusia slăbită până la punctul în care nu poate face ceea ce a făcut când a invadat Ucraina”.

Întrebat despre furnizarea informațiilor către ucraineni, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a spus că „nu vom vorbi despre detaliile acestor informații”. Dar a recunoscut că Statele Unite oferă Ucrainei informații care armata Kievului le poate folosi pentru a se proteja.

Nu toate datele au fost transmise de americani. Lovitura asupra unei locaţii din estul Ucrainei unde se afla generalul Valeri Gerasimov nu a fost dată pe baza informaților date de serviciile de informaţii americane. Statele Unite interzic schimbul de informații despre liderii ruși de top, au spus oficialii. În consecință, ucrainenii au lansat lovituri în locul unde se aflase generalul Gerasimov, acționând pe baza informațiilor lor.

În același timp, după cum au recunoscut oficialii, serviciile de informații americane au fost implicate în eliminarea altor generali . Pe lângă transmiterea informațiilor, administrația Biden furnizează Ucrainei noi arme care ar trebui să îmbunătățească capacitatea Ucrainei de a ataca ofițerii ruși. Versiunea mai mică a dronei Switchblade poate fi folosită atât pentru a identifica și distruge luptători individuali, cât și pentru a distruge un general, care, de exemplu, stă într-un vehicul sau dă ordine în primele linii.

Oficialii americani au recunoscut public că Statele Unite au început să ofere Ucrainei informații operaționale în perioada premergătoare invaziei Rusiei din 24 februarie. De exemplu, în ajunul invaziei, agențiile de informații americane au avertizat despre un atac iminent asupra aeroportului Gostomel, la nord de Kiev. Acest lucru a permis Ucrainei să - şi consolideze capacitatea de apărare. Forțele aeriene ruse nu au reușit în cele din urmă să ocupe aerodromul.

În timp ce informațiile furnizate de Statele Unite Ucrainei s-au dovedit valoroase, generalii ruși au folosit adesea radiouri nesecurizate.

„Demonstrează o disciplină slabă, lipsă de experiență, aroganță și o greșeală în a aprecia capacitățile Ucrainei”, a declarat Frederick B. Hodges, fostul șef al Armatei SUA în Europa, care lucrează acum la Centrul pentru Analiza Politicii Europene. „Nu este greu să găsești pe cineva care vorbește la telefon într-un spațiu deschis”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Statele Unite și-au folosit dreptul de veto pentru a bloca aderarea palestinienilor la ONU
Statele Unite și-au folosit dreptul de veto pentru a bloca aderarea palestinienilor la ONU
Statele Unite au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate...
Un stat occidental sună alarma privind pericolul unei catastrofe: Bomba Rusiei care ticăie într-o mare
Un stat occidental sună alarma privind pericolul unei catastrofe: Bomba Rusiei care ticăie într-o mare
După începutul războiului din Ucraina și pierderea multor piețe energetice din Europa, Putin și-a redirecționat exporturile spre alte țări, pentru a-și alimenta mașina de război. Însă...
#generali rusi, #omor, #razboi Ucraina, #informatii, #Statele Unite ale Americii , #Razboi Ucraina