Pierdere uriașă pentru armata Rusiei în Ucraina: Putin neputincios, nu mai poate înlocui paguba catastrofală

Marti, 29 Noiembrie 2022, ora 12:39
18890 citiri
Pierdere uriașă pentru armata Rusiei în Ucraina: Putin neputincios, nu mai poate înlocui paguba catastrofală
Colonelul rus Grigori Tarasenko a murit în războiul din Ucraina FOTO: Mediazona

Putin a pornit invazia din 24 februarie 2022 în Ucraina cu convingerea că va cuceri rapid țara vecină și va instala un guvern marionetă, dar obiectivele sale au fost date peste cap de rezistența Kievului și de ajutorul militar al Occidentului.

Acum, după 9 luni de lupte, președintele rus este neputincios și se confruntă cu o pierdere uriașă iremediabilă: aproape 160 de generali și colonei din armata Moscovei au pierit fulgerător în sângerosul conflict.

Înlocuirea acestor ofițeri superiori ruși este practic imposibilă, iar Vladimir Putin resimte paguba catastrofală prin eșecurile militare ale forțelor sale, care au fost nevoite să se retragă în continuu de pe frontul din Ucraina, potrivit The Independent.

Vladimir Putin a pierdut peste 1.500 de ofițeri – inclusiv aproape 160 de generali și colonei – de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu nouă luni, potrivit unui bilanț din surse deschise, care face ecoul concluziilor altor investigații independente.

Schimbare seismică pe piața din Occident: Doi furnizori de combustibil intră puternic în Europa după renunțarea la Rusia

Dacă Kremlinul a publicat o singură dată în septembrie, bilanțul pierderilor de vieți omenești ale militarilor săi, când a anunțat un număr ridicol de numai 5.397 de soldați, în contrast cu SUA care au comunicat alte date, mult mai apropiate de realitate.

Astfel, generalul Mark Milley, șeful Statului Major al Statelor Unite a sugerat la începutul acestei luni, în timp ce rușii se retrăgeau din Herson, că forțele Moscovei și Kievului au suferit fiecare peste 100.000 de victime de la începutul războiului.

„Sunt peste 100.000 de soldați ruși uciși și răniți. Același lucru probabil și în partea ucraineană. Multă suferință umană”, a spus Milley, estimând că aproximativ 40.000 de civili ucraineni și-au pierdut și ei viața, iar alte 15 până la 30 de milioane au fost strămutate.

Victoria Chinei în Ucraina: Înțelegerea secretă din spatele ușilor închise dintre SUA și Beijing

La prima vedere, estimarea SUA privind pierderile rusești pare similară cu cea dată duminică de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, care susținea că 87.310 de soldați ruși au fost uciși – inclusiv 600 în ultimele patru zile.

Moscova a pierdut acum peste 1.500 de ofițeri, potrivit colonelul ucrainean Anatoli ‘Stirlitz’ Stefan, care spune că au murit peste 150 de colonei ruși, 205 maiori, 296 căpitani și aproape 500 de locotenenți. În plus, la cel mai înalt grad, sunt incluși 8 generali-maiori, 2 generali-locotenenți, însă doar 5 dintre aceștia au fost confirmați.

O investigație independentă publicată de BBC Rusia și Mediazona, arată că 1.449 de ofițeri ruși au murit pe frontul din Ucraina. Armata Moscovei a suferit enorm de multe pierderi din cauza comunicațiilor și logisticii deficitare. Analiza afirmă că pierderile totale ale armatei ruse s-ar ridica la 100.000 de victime.

Informațiile pe care Putin le ascunde cu grijă: Americanii dezvăluie pierderile reale ale rușilor în Ucraina
Informațiile pe care Putin le ascunde cu grijă: Americanii dezvăluie pierderile reale ale rușilor în Ucraina
Războiul lui Putin din Ucraina, care a trecut în al 3-lea an, devine pe zi ce trece unul foarte costisitor pentru Rusia. Pierderile sale de vieți omenești din rândul armatei, cât și cele de...
Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge războiul pe teritoriul NATO. "Chiar şi mâine, rachetele pot zbura spre orice stat" FOTO/VIDEO
Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge războiul pe teritoriul NATO. "Chiar şi mâine, rachetele pot zbura spre orice stat" FOTO/VIDEO
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din...
#generali rusi, #general rus ucis ucraina, #generali rusi morti Ucraina, #armata rusa, #pierderi razboi, #Putin razboi, #armata Putin , #Razboi Ucraina