Generalul Vasile Milea dispare din denumirea stațiilor STB din București

Joi, 29 Septembrie 2022, ora 15:33
22418 citiri
Generalul Vasile Milea dispare din denumirea stațiilor STB din București
Generalul Vasile Milea a avut un rol încă neelucidat oficial în Revoluția din decembrie 1989 FOTO Wikipedia

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI) a decis modificarea denumirii a nouă staţii de transport public (şapte staţii de autobuz şi două staţii de tramvai), începând cu data de 30 septembrie 2022, ca urmare a dispariţiei unor obiective economice ori a redenumirii unor artere.

Astfel, fostele staţii "Rocar" (atât pe sensul spre "Vulcan Berceni", cât şi pe sensul spre "Zeţarilor") vor fi redenumite "Ion Cornea", iar fostele staţii "Amiro" (atât pe sensul spre Şoseaua Olteniţei, cât şi pe sensul spre "Turnu Măgurele") vor fi redenumite "Voila".

Totodată, fostele staţii "Bd. General Vasile Milea" (atât pe sensul spre Piaţa "Danny Huwe", cât şi pe sensul spre Strada Braşov) vor fi redenumite "Bd. General Paul Teodorescu", vechea staţie "Bd. General Vasile Milea" (pe sensul spre Str. Lujerului) va fi redenumită "Bd. General Paul Teodorescu", iar fostele staţii de tramvai "Bd. General Vasile Milea" (atât pe sensul spre "Piaţa Danny Huwe, cât şi pe sensul spre Strada Braşov) vor fi redenumite "Bd. General Paul Teodorescu".

Denumirea bulevardului General Vasile Milea a fost schimbată, prin vot al consiliului general al Bucureștiului în urmă cu un an. Consilierii au considerat că șeful armatei lui Ceaușescu a avut un rol definitoriu în tentativa de reprimare a Revoluției din 1989.

Generalul Paul Teodorescu a absolvit Academia Militară Saint-Cyr (Franța, 1908-1912), unde a fost coleg cu generalul și președintele de mai târziu al Franței, Charles De Gaulle.

După instaurarea comunismului, Teodorescu a fost deposedat de toate bunurile și trimis la Canal. Generalul De Gaulle a cerut și a obținut repunerea în drepturi a fostului său coleg, în pregătirea vizitei oficiale pe care a efectuat-o în România în 1968.

Citește și:
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...
Ministrul Turismului, despre al treilea eșec al promovării României prin influenceri: „Nu s-au prezentat”
Ministrul Turismului, despre al treilea eșec al promovării României prin influenceri: „Nu s-au prezentat”
Ministrul Turismului, Daniel Cadariu a declarat luni, 5 decembrie, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre promovarea României prin influenceri, că nu s-a putut finaliza o achiziţie...