Parlamentul Cultural European se va reuni, in octombrie, la Sibiu

   

Cea de a sasea sesiune a Parlamentului Cultural European va avea loc intre 5 si 7 octombrie, la Sibiu, evenimentul figurand pe agenda programului Capitalei Culturale Europene, transmite corespondentul ROMPRES.

Potrivit site-ului oficial www.sibiu2007.ro, peste o suta de oameni de cultura din Europa vor veni la lucrarile Parlamentului European de la Sibiu, vazut ca un forum de discutii.

Printre participanti se vor afla: Ion Caramitru, directorul Teatrului National Bucuresti, Erna Hennicot- Schoepges, membra a Parlamentului European, Tamas Szucs, de la Comisia Europeana. Parlamentul Cultural European este un forum pentru personalitati din domeniul culturii, artelor si al literelor.

Scopul sau il constituie dialogul referitor la probleme cruciale privind cooperarea europeana in domeniile democratiei si culturii. Convingerea Parlamentului Cultural European este ca ideea europeana se bazeaza pe balansul dintre toleranta si respect pentru diversitatea culturii in Europa si toleranta si intelegere transculturala.

Scopul Parlamentului Cultural European este de a intari rolul ideilor culturale si artistice in dezbaterea privind viitorul Europei. Pentru aceasta, Parlamentul Cultural European ofera un forum pentru discutii pe teme esentiale pentru artisti, istorici, filologi, arhitecti, designeri si un loc de intalnire unde sunt create retele importante, idei si noi initiative.

Parlamentul Cultural European a fost infiintat in 2002, prima sesiune fiind organizata la Bruges, Belgia, Capitala Culturala a anului 2002. Urmatoarele intalniri au avut loc la Genoa (Italia), Lisabona (Portugalia) si Turku (Finlanda).
Sambata, 29 Septembrie 2007, ora 11:40
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Se deschide cel mai frumos domeniu schiabil din Romania - E la o aruncatura de bat de Sibiu
Incepand cu weekendul viitor, iubitorii sporturilor de iarna pot schia pe domeniul schiabil ...
UPDATE Sibian schingiuit de un jandarm - "M-a amenintat cu pistolul, m-a batut si m-a bagat in portbagaj"
UPDATE In ceea ce priveste acest caz, reprezentantii Jandarmeriei Sibiu spun ca niciun echipaj nu a ...
Caine ucis de un camion pe sosea - Stapanul spune ca a fost calcat intentionat
Un cioban din judetul Sibiu spune ca soferul unui camion i-a omorat cainele. Totul s-a petrecut ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor