TV Ziare.com - Constantin Nita: Nu vad de ce Doina Cornea nu ar vota cu Geoana

Miercuri, 25 Noiembrie 2009, ora 15:53
3467 citiri
TV Ziare.com - Constantin Nita: Nu vad de ce Doina Cornea nu ar vota cu Geoana

Nu exista niciun motiv pentru care personalitati ca Doinea Cornea, Neagu Djuvara sau Tudor Chirila nu ar vota cu Mircea Geoana, a declarat miercuri, pentru TV Ziare.com, deputatul PSD Constantin Nita, care adauga ca liderul PNL, Crin Antonescu, va face campanie impreuna cu Mircea Geoana.

"Domnul Antonescu va face campanie impreuna cu domnul Geoana. Impreuna vor merge in tara si vor participa la intalnirile cu cetateni, mai ales in zonele unde Crin Antonescu a obtinut un rezultat foarte bun, si aici ma refer la zona Ardealului. Nu vad de ce Geoana n-ar fi votat de Doina Cornea, Neagu Djuvara si Tudor Chirila, personalitati intelectuale. Mircea Geoana are cam aceeasi educatie si este un om politic modern, european, nu vad niciun motiv pentru care acesti intelectuali nu ar vota cu Mircea Geoana", a declarat fostul ministru pentru IMM-uri, Constantin Nita.

Urmariti AICI inregistrarea emisiunii cu Constantin Nita.

Potrivit lui Constantin Nita, acordul semnat miercuri de PSD si PNL este foarte important si stabileste modul in care cele doua partide vor actiona in viitor, stabilind sustinerea unui guvern condus de primarul Sibiului, Klaus Iohannis. Acest guvern ar urma sa puna in practica "un plan serios pentru a scoate Romania din criza", a declarat Nita.

"Sunt cateva principii legate de modul in care va functiona societatea si cateva legate de taxe, de impozite. Trebuie sa pastram cota unica si sa nu crestem taxele si impozitele", a declarat Nita, adaugand ca este vorba doar despre negocierea unor principii, "urmand sa fie reluate discutiile in mod detaliat dupa 6 decembrie".

"Vom gasi solutii in ceea ce priveste pastrarea cotei unice si reducerea a taxelor si impozitelor", a dat asigurari Nita, adaugand ca, desi se ia in calcul reducerea CAS, aceasta nu poate fi facuta decat pe parcursul a doi-trei ani, pentru ca altfel bugetul s-ar destabiliza.

Fostul ministru pentru IMM-uri sustine ca Romania nu va iesi din criza decat la 1 ianuarie 2011, urmand ca in 2010, potrivit FMI, sa se inregistreze o crestere economica de 0,5%. "De regula crizele tin intre 3 si 5 ani. Nu trebuie sa ne asteptam la minuni", a declarat Nita.

Rusia lui Stalin nu este Rusia lui Medvedev

Intrebat de cititorii Ziare.com care va fi relatia Romaniei cu regimul de la Moscova, daca PSD ajunge la guvernare, fostul ministru a declarat ca Romania ar trebui sa aiba o relatie comerciala buna cu Rusia, tara care "nu mai este Rusia lui Stalin".

"In legatura cu relatia cu Rusia, am vazut ca foarte multa lume comenteaza acest lucru: din cate informatii am eu, principalele state occidentale nu au nicio retinere sa faca comert exterior cu Rusia de zeci de miliarde de euro, nu vad de ce Romania trebuie sa fie izolata de Rusia, mai ales ca deficitul comercial al Romaniei anul trecut a fost de zece ori mai mare in relatie cu Rusia", a declarat Nita.

"Rusia lui Stalin nu mai este Rusia lui Medvedev si daca majoritatea statelor fac comert cu Rusia nu vad pentru ce nu am face si noi", a conchis Nita.

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#Constantin Nita, #Nita Doina Cornea, #Cornea vot Geoana , #Crin Antonescu