Geoana: Campania prezidentiala nu a fost negociata la formarea coalitiei

Luni, 16 Martie 2009, ora 14:23
1509 citiri
Geoana: Campania prezidentiala nu a fost negociata la formarea coalitiei
Foto: Antena 3

Atacurile liderilor PSD la adresa presedintelui Basescu nu dauneaza discutiilor din coalitie, sustine Mircea Geoana, referindu-se la ofensiva anti-Basescu pornita si de liderul PSD si de presedintele de onoare, Ion Iliescu.

Dupa sedinta Biroului Permanent de luni, Geoana a fost intrebat de ziaristi daca atacurile la adresa presedintelui au efecte la nivelul guvernarii.

"Nu am simtit ca ar dauna discutiilor in coalitie, trebuie sa separam lucrurile. Buna guvernare reprezinta cu scop al coalitiei, iar relatia cu presedintele, din perspectiva alegerilor prezidentiale, este cu totul altceva", a declarat liderul PSD. Mai mult, dupa cum afirma el, "campania pentru prezidentiale nu a fost negociata atunci cand am format coalitia".

Cu alte cuvinte, liderul PSD, care si-a declarat deschis dorinta de a candida impotriva lui Traian Basescu, intentie pe care presedintele a calificat-o drept "o decizie nefericita", a dat unda verde atacurilor indreptate impotriva Cotrocenilor.

In cadrul Biroului Permanent s-a mai discutat si despre criza economica, pesedistii ajungand la doua concluzii: se vor intalni cu sindicatele inainte de semnarea cu institutiile financiare mondiale a oricarui acord de imprumut si vor alcatui un plan economic de iesire din criza care va fi discutat miercuri, la Comitetul Executiv National largit.

"Ca partid de stanga, vom proceda la o discutie cu partenerii nostri sociali, inainte de orice acord cu FMI, UE sau Banca Mondiala. Credem ca este o maniera corecta si democratica", a anuntat Geoana. In acest sens, PSD urmeaza sa-si modifice statutul, urmand sa fie introduse amendamente care sa stabileasca o relatie privilegiata cu sindicatele, in special cu CNSLR Fratia.

Un al treilea subiect aflat pe ordinea de zi a sedintei, alegerile europarlamentare, a fost expediat in cateva vorbe. In weekendul 4-5 aprilie vor fi lansate oficial listele celor care vor participa la alegeri.

Intrebat daca exista posibilitatea ca un membru al PIN, eventual Lavinia Sandru, sa apara pe listele candidatilor pentru PE ale PSD, Geoana a precizat ca obligatia partidului fata de partenerii socialisti este ca toti europarlamentarii PSD sa faca parte din grupul socialist.

Quarterly Report - Editia 4

Decizia de a trimite sau nu Ucrainei sistemul Patriot este una pur internă a României, susține Mircea Geoană. NATO nu se amestecă
Decizia de a trimite sau nu Ucrainei sistemul Patriot este una pur internă a României, susține Mircea Geoană. NATO nu se amestecă
O izbândă a Ucrainei în războiul cu Rusia este un lucru bun pentru întreaga planetă, a afirmat, joi, 16 mai, Mircea Geoană. În calitatea sa de secretar general adjunct al NATO, Geoană...
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Toate planurile despre viitorul Europei depind de cum se va vota la alegerile pentru PE. Candidați și oameni de afaceri au discutat despre oportunități și provocări, la invitația Camerei de...
#Geoana, #atacuri Basescu, #campania prezidentiala , #Ion Iliescu
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
GEOANA VEZI CA DACA NU ESTI CUMINTE, GENERATORUL DE GAZE DE LA COTROCENI ITI IA TOATE FUNCTIILE !