Geoana: Iliescu e campion mondial la pus etichete

Duminica, 24 August 2008, ora 08:00
2497 citiri
Geoana: Iliescu e campion mondial la pus etichete

Liderul PSD, Mircea Geoana, va candida la Dabuleni - loc unde este "popular", tinteste scaunul de premier si crede ca Iliescu este "campion mondial la pus etichete".

Geoana recunoaste ca a ales sa candideze la Dabuleni pentru ca acolo va fi votat din nou senator. Despre campania sa electorala, el spune ca va fi una naturala, intre olteni.

"Acolo am radacinile si familia. Voi ramane mereu un lider national si voi reprezenta, sper, intreaga tara, nu doar colegiul meu din Dolj", a declarat Geoana intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Presedintele PSD spune ca nu mai are incredere in justitia romana. "Cand aud de procese pentru demnitari sau fosti demnitari, facute de DNA, care izbucnesc ca focul de artificii la final de mandat, in plina campanie electorala, pot spune ca nu am incredere nici un pic", a declarat el.

Geoana a catalogat dosarele Mitrea si Nastase drept unele politice, scoase de la naftalina inaintea campaniei electorale.

"Un dosar politic primeste un raspuns politic. Nu pot sa ma prefac ca este un dosar obisnuit. Daca DNA avea ceva serios, despre Nastase, despre Mitrea, ar fi putut sa le demonstreze in 2005, in 2007. Cum se face ca aceleasi dosare, cu aceleasi termopane, sunt trimise Parlamentului inaintea campaniei electorale din 2008", se intreaba liderul PSD.

Mircea Geoana a precizat ca in timp ce alte partide se chinuiesc sa adune vedete pentru alegerile din toamna, PSD este avantajat de votul uninominal. Exista insa si riscuri.

"E si un risc cu sistemul uninominal. Acela ca banul sa faca regula jocului. Practic, ca grupurile de interese sa cumpere locurile in parlament. PSD este dens ca resurse umane si nu are nevoie de importuri spectaculoase. Daca o sa vina un Dumitru Prunariu, spre exemplu, nu ar fi ceva nefiresc, pentru ca ne este apropiat ideologic".

Despre relatiile sale cu presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, el spune ca sunt "cordiale si de respect". Cat despre faptul ca a fost numit "prostanac" de acesta, senatorul de Dabuleni crede ca Iliescu e "campion mondial la pus etichete"

"Inainte de alegerile din 2005, a venit cu ideea de "prostanac", pe care a scapat-o intr-o conversatie, in cadrul partidului. Pe mine m-a validat atunci ca adversar principal. M-a pus pe acelasi nivel cu dansul si, intr-un fel, poate ca, prin acea eticheta, intr-o maniera ciudata, m-a facut sa ajung presedintele partidului. Stiti cum e, Dumnezeu iti da binecuvantarea in forme deghizate", sustine Geoana.

La sfarsitul lui 2009 Mircea Geoana se vede in continuare presedintele PSD si prim ministru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un srilankez condamnat la închisoare pentru o crimă comisă în urmă cu 33 de ani va fi adus în România pentru ispășirea pedepsei
Un srilankez condamnat la închisoare pentru o crimă comisă în urmă cu 33 de ani va fi adus în România pentru ispășirea pedepsei
Poliţiştii vor aduce pe 23 aprilie, din Germania, un bărbat de 53 de ani din Sri Lanka, pe nume Kumarasamy Navaneethan, ce avea emis pe numele lui un mandat european de arestare, de către...
Taxele ascunse și clauzele abuzive din contracte la care trebuie să fie atenți mirii. Avocat: „Să se asigure că nu pierd avansul!”
Taxele ascunse și clauzele abuzive din contracte la care trebuie să fie atenți mirii. Avocat: „Să se asigure că nu pierd avansul!”
Cuprinse de euforie, cuplurile care-și organizează nunta pot deveni foarte ușor victimele unor șarlatani. Pentru că unde e rost de mulți bani, există și riscul comiterii unor fapte imorale...
#Mircea Geoana, #Dabuleni, #Ion Iliescu, #Justitie, #Adrian Nastase , #Ion Iliescu