Editorial: Pe Geoana tot nu l-au legat de pat

Vineri, 12 Martie 2010, ora 08:43
4120 citiri
Editorial: Pe Geoana tot nu l-au legat de pat

Mircea Geoana trebuie sa plece din fruntea Senatului. Dar nu pentru ca solicitarea grupului PD-L ar fi constitutionala. Ca nu e. Ci pentru ca daca ultima reduta a social-democratilor este motiv de ras cu lacrimi din doua in doua saptamani, am dubii ca reforma profunda pe care o incearca Victor Ponta alaturi de Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc si vreo trei tembeli are sanse de reusita.

Functia de presedinte al Senatului este incompatibila cu starea de Bula si am incercat sa ma conving pana acum ca Mircea Geoana poseda o inteligenta deosebita si un psihic de demnitar convins de functiunea sa in stat. Punandu-l in balanta cu figurile pesedistilor care starneau lehamite, am ajuns chiar sa-l consider frecventabil. Are 7 ani de-acasa, este educat, vorbeste frumos, are o labilitate care te face sa banuiesti ca e mai putin intinat decat galeria de interlopi si papusari din PSD.

Iata insa ca a comis-o din nou. Intrebat daca a participat la o intalnire cu cativa colegi intr-un restarant, printre care Catalin Voicu si Marian Vanghelie, Mircea Geoana a negat. Cum primarul de la 5 a apucat insa sa povesteasca jurnalistilor despre agapa organizata cu ocazia zilei de nastere a sefului de la Satu Mare, la care au participat, pe langa Geoana, 20 de presedinti de organizatii, si-a amintit ca n-a petrecut intreaga seara la o cina la resedinta ambasadorului chinez. Si ca a trecut si pe la chef.

Exact cand mai apuca lumea sa uite de nebuloasele din biografia sa recenta, seful Senatului se cocoata pe masa si le striga in gura mare. Prin inabilitatea de-a reactiona firesc - oare cum si-a imaginat ca de la o intalnire departe de-a fi restransa nu va transpira nimic? Cui serveste minciuna? Nu PSD, care si-a propus sa reziste asaltului de langa meterezele ultimei cetati. Nici lui Geoana, care ii umple de penibil pe colegii care se straduiesc sa apere obrazul partidului, si implicit pe al sau.

Care obraz? Cat tupeu, ca sa nu ma gandesc la prostie, trebuie sa ai incat sa incerci sa ascunzi ceva care nici n-a fost dosit? Cat discernamant demonstrezi daca nu realizezi ca acest comportament ridica semne de intrebare asupra onorabilitatii tale?

Mircea Geoana toarna beton exact in zona unde partidul are cele mai mari probleme. Si nu realizeaza. Oare ce se va intampla cand cineva isi va pune problema daca nu cumva traficul de functii, spagile pentru demnitati, mizeria din dosarul senatorului Voicu n-au fost facute cu stiinta si aprobarea fostului sef al PSD?

Care PSD, in loc sa-l trimita pe tusa, sacrificand o functie care nu-l ajuta decat sa amane inevitabilul, de vreme ce majoritatea, in Senat, s-a schimbat, il tine in geam, sub steagul partidului.

Va recomand, celor care ati pierdut faza in campania electorala, sa cautati "de ce nu l-ati legat de pat" pe Google. Click pe prima pozitie, apoi "play". Inca e de actualitate.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Geoana Vanghelie restaurant, #Geoana Voicu , #Marian Vanghelie