Vanghelie: Patru-cinci colegi vor sa-i ia locul lui Geoana

Sambata, 16 Mai 2009, ora 17:16
963 citiri
Vanghelie: Patru-cinci colegi vor sa-i ia locul lui Geoana

In cazul in care Mircea Geoana va ajunge la Palatul Cotroceni si va lasa functia de presedinte al PSD vacanta, pentru sefia partidului s-ar putea bate in jur de cinci pesedisti, sustine Marian Vanghelie.

"Eu nu candidez. Trebuie sa devin mai puternic, sa fac experienta. Sunt patru, cinci colegi care vor sa devina presedinti", a declarat, sambata, presedintele organizatiei PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, la Realitatea Tv.

Liderul PSD a adaugat ca unul dintre cei patru-cinci candidati pentru preluarea sefiei partidului dupa prezidentiale este ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, este unul dintre cei patru-cinci candidati pentru preluarea sefiei partidului dupa prezidentiale.

Afirmatia a avut loc in contextul discutiei despre posibilii social-democrati interesati sa preia sefia PSD in situatia in care Mircea Geoana ar ajunge la Cotroceni ori ar pierde cursa pentru prezidentiale.

"Cristian Diaconescu este unul din posibilii candidati", a anuntat Vanghelie. Intrebat daca nu exista o raceala a relatiilor dintre ministrul de Externe si Mircea Geoana, liderul PSD Bucuresti a evitat un raspuns transant.

"Sunt suparari si suparari, si eu am avut suparari cu Mircea Geoana, dar cred ca interesul este comun. Odata castigata presedintia, castigam intr-un fel cu totii", a comentat social-democratul.

Intrebat daca liderul PSD Mircea Geoana i-a cerut sa-l excluda pe Madalin Voicu din partid, Vanghelie a spus ca nu se pune problema asa.

"Daca Mircea Geoana imi cere mie ceva, eu fac? Nu se pune problema asa. Nu a fost cazul", a subliniat Marian Vanghelie.

Liderul PSD a dat si o replica celor de la PD-L, care sunt tot mai ferventi in amenintarile ca vor rupe parteneriatul de la guvernare pe care il cu social-democratii. "Nu se sparge nicio coalitie pentru ca nu e bine pentru Romania, Romania trebuie guvernata", spune presedintele PSD Bucuresti.

In legatura cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), Vanghelie a dezvaluit ca este verificat de "un an de zile", si nu de acum: "Eu sunt verificat de un an de zile. Nu am nicio problema, si cred ca e normal sa ma verifice. Dar a dat bine acum, de poza".

Totodata, Vanghelie sustine ca are informatii despre existenta unui "joc" intre ANI si DNA inaintea raportului de tara, ca explicatie a informatiilor aparute in presa privind cei sapte membri ai Guvernului si patru primari de sector verificati de ANI.

Vanghelie s-a aratat deranjat de felul in care a aparut informatia despre ministrii verificati de Agentia Nationala de Integritate. "Ma deranjeaza pentru ca am senzatia, am si informatii, ca exista un joc intre DNA si ANI tocmai inaintea raportului de tara", a sustinut liderul PSD. "Nu este corect ce se intampla, nici membrilor PSD, nici membrilor PDL din Guvern. Nu e in regula", a insistat el.

Presedintele PSD Bucuresti a afirmat ca cei care se afla in spatele acestei actiuni sunt "persoanele care s-au ocupat in Romania de jocul asta de cinci ani".

Referitor la activitatea ANI in ceea ce-l priveste, Vanghelie a afirmat ca este verificat de "un an si ceva". "Dar a dat bine acum, de poza", a explicat el, adaugand ca poate dovedi ca este verificat de un an "pe baza adreselor care au venit catre unele institutii ale statului". "N-am nicio problema, cred ca este normal sa ne verifice", a adaugat liderul PSD.

Averile a sapte membri ai Guvernului sunt verificate de ANI, la fel si averile a patru primari de sector, a declarat marti, pentru NewsIn, presedintele ANI, Alexandru Macovei.

Ulterior, in presa au aparut si numele celor care ar fi verificati de inspectorii de integritate: Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, Neculai Ontanu, de la Sectorul 2, primarul de la 5, Marian Vanghelie, si cel al Sectorului 6, Cristian Poteras.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vanghelie PSD Geoana, #sefie PSD Geoana , #Marian Vanghelie