Vanghelie vrea sa schimbe niste vicepresedinti din PSD, nu si pe Geoana

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 12:29
2181 citiri
Vanghelie vrea sa schimbe niste vicepresedinti din PSD, nu si pe Geoana

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat ca sustine ideea reconstructiei echipei de conducere a partidului prin alegerile de la viitorul congres PSD, insa nu si ideea schimbarii lui Mircea Geoana.

Vanghelie a fost intrebat despre afirmatia senatorului PSD de Bucuresti, Cristian Diaconescu, care a declarat recent ca si-ar putea asuma o candidatura politica la sefia PSD, dar numai pe baza unei atente analize.

"E un lucru firesc ca fiecare care doreste intr-un partid democrat sa poata sa-si depuna candidatura, nu sunt lucruri anormale. Cred ca asta este viitorul democratic al tuturor partidelor, din patru in patru ani cand vine timpul, cred ca fiecare care doreste si care se simte ca poate sa preia conducerea unui partid poate sa candideze, atat pentru functia de presedinte, cat si pentru functiile de secretar general sau vicepresedinti", a spus liderul PSD Bucuresti.

Intrebat care ar fi sansele lui Diaconescu, Vaghelie a spus ca vicepresedintele PSD "este unul dintre liderii respectati in cadrul partidului".

In ceea ce priveste ideea de reconstructie a conducerii partidului, liderul PSD Bucuresti a spus ca acest lucru ar viza in opinia sa schimbarea anumitor vicepresedinti, fara a-i nominaliza.

"Reconstructia poate sa insemne si Mircea Geoana presedinte cu alti vicepresedinti alesi care si-au dus mandatul cum trebuia, deci reconstructia nu inseamna neaparat schimbarea presedintelui Mircea Geoana. Reconstructia inseamna a construi o echipa puternica care sa poata sa faca opozitie constructiva si puternica in Romania", a declarat Vanghelie, precizand ca vicepresedintii partidului care nu si-au "facut treaba" sunt cei care nu au performat in zonele alocate la ultimele alegeri.

Cristian Diaconescu a declarat duminica seara, la Antena 3, ca nu este o persoana lasa si ca si-ar putea asuma o candidatura la sefia PSD, dar in anumite conditii.

"Eu, ca politician, sunt gata sa-mi asum, dar o astfel de asumare a unui candidaturi presupune - pe o functie sau alta, ca nu numai candidatura pentru presedintia partidului este importanta in acest partid -, presupune o analiza din care sa rezulte necesitatea unei schimbari in ceea ce priveste actuala formula de conducere, din care fac si eu parte, ca sa fiu corect. Daca actuala formula de conducere trebuie schimbata pentru un scop anume, si nu pentru a face loc altora, este in regula. Altfel, intram in jocul de oligarhie" a spus Diaconescu.

El a adaugat ca schimbarile la varful PSD nu trebuie facute doar pentru a-l inlatura pe Mircea Geoana.

"Daca cineva imi va spune ca trebuie sa plece Mircea Geoana pentru ca o anumita oligarhie, un anumit context trebuie sa plece pentru a-i fi luat locul de un alt context, pe mine nu ma are partener la asa ceva", a mai spus Diaconescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Marian Vanghelie schimbare vicepresedinte, #sustine Mircea Geoana presedinte , #Marian Vanghelie