Mihaela Geoana: Pentru noi, in copilarie si studentie, comunismul a fost OK

Duminica, 10 Iunie 2012, ora 10:59
6526 citiri
Mihaela Geoana: Pentru noi, in copilarie si studentie, comunismul a fost OK
Foto: napocanews.ro

Mihaela Geoana a povestit ca, per total, in copilarie si adolescenta, nu a avut de suferit in urma comunismului, desi nu a avut acees la unele informarii sau carti. In 1982 a fost chiar intr-o excursie de studiu de zece zile, in SUA, cu Facultatea de Arhitectura.

"M-a impresionat mult. Maica-mea are un frate stabilit acolo, fugit in America cu familia lui, si mi-au zis sa raman acolo. Era deja de vreo cinci ani acolo. Am vizitat Universitatea Yale si am fost atat de impresionata de gazonul perfect si peretii cu iedera pe ei. Eram atat de socata de greutatea propunerii, am sunat acasa si am intrebat si ai mei mi-au zis: 'Faci cum crezi'. Dar era o problema - nu te mai vedeai niciodata cu ei, nu stiai ca o sa pice comunismul. Bineinteles ca doar sugerai ce vrei sa intrebi. Imi placea ce vad acolo, dar nu puteam sa ma despart de ai mei.

Ce era acolo? Guma de mestecat si Coca-Cola? Nu-ti dai seama cand esti copil ca nu ai voie sa il critici pe Tovarasu'. Imi mai zice lumea 'Vai, saracii de voi, ati crescut in comunism!'. Mai, nu am simtit, noi eram fericiti. Nu avem, e drept, o educatie religioasa, nu am avut acces la anumite informatii si anumite lecturi pe care altii le au in anii de liceu, dar per total nu am avut de suferit. Pentru noi, in copilarie si studentie, comunismul a fost OK", a afirmat Mihaela Geoana, intr-un interviu pentru Adevarul, unde a povestit pe larg despre viata sa de familie, copilarie, dar si despre munca si politica sotului sau.

Familia Mihaelei Geoana este de aromani, ea putand sa vorbeasca dialectul si acum. Chiar si Mircea Geoana stie cateva cuvinte, spune sotia sa.

"Cred ca e bine sa pastram dialectul, sunt cantece, poezii superbe, imnul lor e minunat. Aromanii sunt foarte nationalisti si au respect pentru batrani, pentru steag. Incerc sa ii invat si pe copii", a mai spus Mihaela Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Mihaela Geoana comunism, #Mihaela Geoana aromani , #Mihaela Geoana