Mircea Geoana: "Am votat pentru un nou inceput"

Sambata, 19 Mai 2007, ora 09:55
1548 citiri
Mircea Geoana: "Am votat pentru un nou inceput"

Presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoana, alaturi de sotia sa, Mihaela, a votat duminica, la 9.35, la Liceul Jean Monnet din Bucuresti.

"Am votat cu gandul sa dam Romaniei sansa unui nou inceput, iar toti cei care care s-au saturat de scandal si haos, toti cei care doresc o democratie europeana voteaza ca si mine", a declarat liderul PSD.

El spera ca rezultatul referendumului sa scoata Romania din starea de scandal permanent in care se afla de mai bine de doi ani. "Am votat cu multa convingere, a fost o campanie grea, pe alocuri chiar urata si sper ca din aceasta seara sa avem, cu totii, sansa unui nou inceput", mai spus Geoana.

Liderul anuntat ca PSD va face o numaratoare paralela a voturilor, asa cum obisnuieste sa faca orice partid mare.

"De asemenea, avem si o forma de esantionare a sectiilor, similara institutelor de sondare a opiniei publice, pentru a fi mai aproape de rezultatul corect. Sunt foarte optimist si increzator in spiritul civic al romanilor, sunt increzator in dorinta de democratie a romanilor si in dorinta de a avea liniste si sansa de a ne apuca de lucru", a afirmat seful social-democratilor.

Secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), Titus Corlatean, a votat sambata la ora 8.00, la Liceul Tonitza din Capitala. "Am votat cu ganduri foarte bune, in special pentru generatia tanara, generatia fiicei mele", a afirmat liderul social-democrat.

El a ajuns la sectia de votare impreuna cu sotia si fetita, despre care a spus ca a tinut neaparat sa-l insoteasca.

"Vrem ca, incepand de astazi, sa traim intr-o altfel de Romanie. Cu sinceritate, incepand de astazi vrem sa construim si nu sa distrugem", a afirmat Titus Corlatean.

Purtatorul de cuvant al Partidului Social Democrat (PSD), senatorul Cristian Diaconescu, a semnalat inca de sambata dimineata primele nereguli savarsite in desfasurarea procesului de vot. El a sesizat faptul ca 13 reprezentanti ai unui partid politic, in frunte cu un deputat, s-au acreditat ca ziaristi ai unui cotidian si au incercat sa treaca pe la mai multe sectii de votare din judetul Dambovita.

Diaconescu a precizat ca PSD a solicitat retragerea acreditarilor false, facand si o sesizare penala la politie acuzandu-i pe falsii ziaristi de inselaciune privind folosirea de calitati oficiale. El nu a dorit insa sa faca public numele partidului din care acestia faceau parte.

Potrivit lui Diaconescu, o alta neregula s-a petrecut in judetul Olt, unde mai multi presedinti de sectii de votare au plecat acasa cu stampilele de control. Potrivit aceleiasi surse, in judetele Mehedinti si Satu Mare mai multe publicatii continua campania electorala desi legea interzice acest lucru.

O situatie mai deosebita a fost semnalata de PSD la o sectie din Urziceni, judetul Ialomita, unde in jurul orei 8.30 aproximativ 60 de persoane au venit cu un autocar, cu numarul de inmatriculare PH 18 CDY pentru a vota si au au refuzat sa semneze declaratiile pe propria raspundere, conform carora, nu au mai votat in alta parte, dupa care s-au razgandit si au plecat.

Purtatorul de cuvant al PSD a mai anuntat ca la sectiile de votare 30 si 31 din municipiul Suceava, s-a constatat lipsa a 815, respectiv 800 buletine de vot, in acest caz PSD facand o sesizare oficiala.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...