De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
Sambata, 18 Mai 2024, ora 16:11 - De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
Mircea Geoana / NATO
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, 18 mai, la Congresul Studenţilor din România, de la Palatul Parlamentului, că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. "Implicarea în viaţa cetăţii, schimbarea în bine a destinului naţiunii noastre nu se face doar prin participarea...
Mircea Geoană spune că situația de pe front e complicată pentru Ucraina. „Escaladarea unui război deja păcătos într-un război şi mai mare între NATO şi Rusia”
Duminica, 07 Aprilie 2024, ora 22:17 - Mircea Geoană spune că situația de pe front e complicată pentru Ucraina. „Escaladarea unui război deja păcătos într-un război şi mai mare între NATO şi Rusia”
Mircea Geoana / NATO
Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a declarat duminică, 7 aprilie, că războiul din Ucraina este într-un moment destul de complicat. El a adăugat că NATO trebuie să joace un rol de coordonare mai pronunţat în sprijinirea Ucrainei. Mircea Geoană a fost întrebat, duminică, la Digi 24, despre ideea NATO de...
Ce spune Mircea Geoană despre o candidatură independentă la preşedinţia României. „Ceea ce vreau să fac cu viaţa mea după cinci ani la NATO”
Sambata, 16 Martie 2024, ora 17:11 - Ce spune Mircea Geoană despre o candidatură independentă la preşedinţia României. „Ceea ce vreau să fac cu viaţa mea după cinci ani la NATO”
Mircea Geoana / NATO
Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a anunţat că după luna iulie, după summitul de la Washington va putea comunica ceea ce vrea să facă cu viaţa sa. El a precizat că pentru a nu pleca în acelaşi timp cu secretarul general al NATO în luna octombrie, atunci când le expiră mandatele, fie pleacă mai devreme, fie mai...
Mircea Geoană susține că Rusia „nu are capacitățile militare pentru a pune în pericol Republica Moldova”. „Vedem alte riscuri”
Duminica, 18 Februarie 2024, ora 21:22 - Mircea Geoană susține că Rusia „nu are capacitățile militare pentru a pune în pericol Republica Moldova”. „Vedem alte riscuri”
Mircea Geoana / NATO
Rusia este implicată în operațiuni de informații îndreptate împotriva Republicii Moldova, asemănătoare cu cele desfășurate înainte de invaziile din Ucraina, atât cele din 2022, cât și cele din 2014. Informația a fost transmisă de către Institutul pentru Studiul Războiului. Secretarul general adjunct al NATO, Mircea...
Geoană, despre modelul politic din România: Dacă vrei să stai mediocru şi să bălteşti, continui ca acum
Sambata, 20 Ianuarie 2024, ora 16:04 - Geoană, despre modelul politic din România: Dacă vrei să stai mediocru şi să bălteşti, continui ca acum
Mircea Geoana / NATO
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă că există o legătură directă între calitatea liderilor politici ai unei ţări şi ”bunul mers” al acesteia, el dând ca exemple pozitive politicienii din ţări precum Republica Moldova sau Ucraina. ”Ca să mergi la nivelul următor nu poţi să o faci cu oameni mediocri,...
Geoană propune ca educația să înceapă la vârsta de doi ani, după rezultatele PISA. „Absolut revoltător, mai mult de jumătate din copii sunt analfabeţi funcţional”
Duminica, 10 Decembrie 2023, ora 17:49 - Geoană propune ca educația să înceapă la vârsta de doi ani, după rezultatele PISA. „Absolut revoltător, mai mult de jumătate din copii sunt analfabeţi funcţional”
Mircea Geoana / NATO
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, crede, după rezultatele testelor PISA, că este absolut revoltător să te complaci în situaţia în care mai mult de jumătate din copiii din România, trecuţi printr-un sistem de educaţie, sunt analfabeţi funcţional. Geoană consideră că este momentul ca educaţia în România să...
Mircea Geoană dezvăluie care ar fi marele avantaj al României dacă Ucraina și Moldova ar intra în UE. „Vor face parte din familia europeană”
Sambata, 09 Decembrie 2023, ora 22:11 - Mircea Geoană dezvăluie care ar fi marele avantaj al României dacă Ucraina și Moldova ar intra în UE. „Vor face parte din familia europeană”
Mircea Geoana / NATO
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că există o cale ca România "să evadeze" definitiv de la "periferia Europei", arătând că în următorii ani Ucraina, Republica Moldova, Georgia şi Balcanii de Vest "vor face parte din familia europeană şi din familia euro-atlantică", iar ţara noastră nu va mai fi...
Mircea Geoană, previziune sumbră la Gaudeamus, unde și-a lansat un volum: „Văd un risc pe termen mediu ca România să se stingă ca naţiune”
Vineri, 24 Noiembrie 2023, ora 21:35 - Mircea Geoană, previziune sumbră la Gaudeamus, unde și-a lansat un volum: „Văd un risc pe termen mediu ca România să se stingă ca naţiune”
Mircea Geoana / NATO
Datele demografice „catastofale”, conjugate cu exodul tinerilor români spre Occident, fac ca România să aibă pe termen mediu riscul de „a se stinge ca națiune”, e de părere secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Fostul candidat la prezidențiale în 2009 și-a lansat vineri, 24 noiembrie, o carte la Târgul Gaedeamus,...
Mircea Geoană a comentat decizia României de a cumpăra tancuri Abrams de la SUA. „Războiul este posibil în Europa”
Sambata, 11 Noiembrie 2023, ora 17:09 - Mircea Geoană a comentat decizia României de a cumpăra tancuri Abrams de la SUA. „Războiul este posibil în Europa”
Mircea Geoana / NATO
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că decizia României de a cumpăra tancuri Abrams este una pe care Alianţa Nord-Atlantică o respectă şi o încurajează şi a precizat că speră ca România să recupereze deficitele de investiţii din ultimii ani din domeniul apărării şi să o facă inteligent, investind...
Mircea Geoană, discurs de candidat la prezidențiale? „Viitorul României a intrat în criză de timp. 2024 va fi anul în care ceasurile politice se vor resincroniza”
Vineri, 23 Iunie 2023, ora 10:28 - Mircea Geoană, discurs de candidat la prezidențiale? „Viitorul României a intrat în criză de timp. 2024 va fi anul în care ceasurile politice se vor resincroniza”
Mircea Geoana / NATO
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat în cadrul conferinţei „Viziune, inovare, transformare”, găzduită de Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea, că avem nevoie, la vârful statului, de o gândire independentă cu adevărat de jocurile mici partizane, conectată profund la marile transformări ale lumii libere...
Mircea Geoană, din nou întrebat dacă va candida la prezidențiale. „Nu vreau să aştept până termin mandatul ca să fiu de folos ţării”
Luni, 17 Aprilie 2023, ora 20:15 - Mircea Geoană, din nou întrebat dacă va candida la prezidențiale. „Nu vreau să aştept până termin mandatul ca să fiu de folos ţării”
Mircea Geoana / NATO
Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a spus, despre o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale, că va lua o decizie atunci când va veni momentul. El a mai precizat că doreşte să fie de folos României şi mai importante sunt discuţiile despre cum să facem ca să atragem mai multe investiţii în ţara noastră...
Mircea Geoană, mesaj de forță, de ziua NATO. „Împreună apărăm viaţa, democraţia şi libertatea”
Duminica, 02 Aprilie 2023, ora 16:51 - Mircea Geoană, mesaj de forță, de ziua NATO. „Împreună apărăm viaţa, democraţia şi libertatea”
Mircea Geoana / NATO
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a transmis, duminică un mesaj de Ziua Alianţei. ”74 de ani de existenţă a NATO şi 19 ani de când România este membru al Alianţei. Împreună apărăm viaţa, democraţia şi libertatea”, afirmă Geoană, duminică, într-o postare pe Facebook. Recent, mandatul lui Mircea...
Geoană, după prelungirea mandatului la NATO: ”Vom continua să apărăm cei peste 1 miliard de cetăţeni din statele membre și să întărim valorile democratice”
Vineri, 31 Martie 2023, ora 18:19 - Geoană, după prelungirea mandatului la NATO: ”Vom continua să apărăm cei peste 1 miliard de cetăţeni din statele membre și să întărim valorile democratice”
Mircea Geoana / NATO
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a transmis, vineri, după anunţul privind prelungirea cu un an a mandatului, că va continua să facă echipă cu Jens Stoltenberg, lucru care-o onorează. ”Într-un moment de mare complexitate vom continua, oricând şi împreună, să apărăm cei peste 1 miliard de cetăţeni din...
Mircea Geoană, despre intențiile Rusiei de a începe un război cu NATO: „Ei de-abia se descurcă în Ucraina”
Sambata, 04 Martie 2023, ora 12:27 - Mircea Geoană, despre intențiile Rusiei de a începe un război cu NATO: „Ei de-abia se descurcă în Ucraina”
Mircea Geoana / NATO
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că Federaţia Rusă nu are nici capacitatea şi nici intenţia de a începe un război cu NATO, precizând că ruşii de-abia se descurcă în Ucraina. El a sibliniat, însă, că NATO trebuie să fie atentă la riscul de escaladare a conflictului prin incident sau accident....
Mircea Geoană spune că țara noastră este un aliat NATO foarte apreciat. „Suntem aici să apărăm România şi fiecare centimetru de sol aliat”
Marti, 15 Noiembrie 2022, ora 13:41 - Mircea Geoană spune că țara noastră este un aliat NATO foarte apreciat. „Suntem aici să apărăm România şi fiecare centimetru de sol aliat”
Mircea Geoana / NATO
România este un aliat NATO "foarte apreciat" şi are contribuţia sa la securitatea comună, inclusiv în acest moment de răscruce, a transmis marţi, 15 noiembrie, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-o intervenţie online la conferinţa internaţională "Gândirea Militară Românească". "Regiunea Mării Negre a fost...
Mircea Geoană dă cărțile pe față în privința candidaturii la alegerile prezidențiale. „Mulţumesc pentru întrebare”
Sambata, 09 Iulie 2022, ora 22:49 - Mircea Geoană dă cărțile pe față în privința candidaturii la alegerile prezidențiale. „Mulţumesc pentru întrebare”
Mircea Geoana / NATO
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a vorbit sâmbătă, 9 iulie, la Euronews România, despre o posibilă candidatură la următoarele alegeri prezidențiale. El a declarat că nu poate confirma dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2024 din România, precizând că nu poate răspunde la această întrebare până...
Mircea Geoană, tot mai prezent în România. „Între Vaslui şi Bucureşti există cel mai mare decalaj de dezvoltare din UE”
Sambata, 09 Iulie 2022, ora 20:26 - Mircea Geoană, tot mai prezent în România. „Între Vaslui şi Bucureşti există cel mai mare decalaj de dezvoltare din UE”
Mircea Geoana / NATO
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, 9 iulie, că "cine deţine supremaţia tehnologică stăpâneşte lumea", iar cine are puterea inovaţiei şi a ideilor este cel care "şlefuieşte şi conduce lumea". "E ceva interesant la NATO pe care l-am redescoperit cu multă bucurie. Noi spunem, şi eu spun de...
Ghinion pentru Mircea Geoană. Cum a ratat un eveniment important din cauza avionului
Vineri, 08 Iulie 2022, ora 12:51 - Ghinion pentru Mircea Geoană. Cum a ratat un eveniment important din cauza avionului
Mircea Geoana / NATO
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană nu a ajuns vineri dimineaţă, 8 iulie, la a patra ediţie Atlantic-Black Sea Security Forum, organizată de Institutul Aspen, al cărui preşedinte fondator este, după ce cursa de linie cu care urma să ajungă la Bucureşti, din Bruxelles, nu a mai decolat din cauza unei defecţiuni tehnice....
Mircea Geoană, despre Rusia: „O ţară de o mare cultură, un contributor masiv la cultura universală”
Sambata, 25 Iunie 2022, ora 21:01 - Mircea Geoană, despre Rusia: „O ţară de o mare cultură, un contributor masiv la cultura universală”
Mircea Geoana / NATO
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, 25 iunie, la Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, că Rusia reprezintă "un contributor masiv la cultura universală". Răspunzând la o întrebare adresată în cadrul TIFF Talks cu privire la decizia organizatorilor de a primi în...
NATO schimbă foaia. Decizii strategice care completează suplimentarea trupelor
Sambata, 25 Iunie 2022, ora 17:14 - NATO schimbă foaia. Decizii strategice care completează suplimentarea trupelor
Mircea Geoana / NATO
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, 25 iunie, la Bistriţa, că noul Concept Strategic, ce urmează să fie aprobat săptămâna viitoare la summit-ul de la Madrid, va aduce o abordare coerentă, holistică a celor cinci domenii operaţionale ale NATO - terestru, aerian, naval, cibernetic şi spaţial -, cu...
Motivul pentru care războiul din Ucraina nu se va termina prea curând. „Va trebui să fim cu toţii pregătiţi”
Sambata, 25 Iunie 2022, ora 16:05 - Motivul pentru care războiul din Ucraina nu se va termina prea curând. „Va trebui să fim cu toţii pregătiţi”
Mircea Geoana / NATO
Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a declarat sâmbătă, 25 iunie, că anticipează un război de lungă durată în Ucraina. El a spus că nu vede condiţii pentru o soluţionare politică în termen scurt a acestui conflict. „Anticipăm un război de lungă durată în Ucraina. Nu vedem, din păcate, condiţii pentru o...
Mircea Geoană, îngrijorări de șef NATO: „Trăim o perioadă de uriaşă transformare la nivel internaţional”
Joi, 09 Iunie 2022, ora 17:29 - Mircea Geoană, îngrijorări de șef NATO: „Trăim o perioadă de uriaşă transformare la nivel internaţional”
Mircea Geoana / NATO
Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a declarat joi, 9 iunie, că țările lumii trăiesc o uriaşă transformare şi este important să fie găsit drumul corect, precum și că războiul pe care Rusia l-a declanşat împotriva Ucrainei schimbă în mod dramatic şi substanţial arhitectura de securitate din Europa. "Războiul...
Mircea Geoană invită Rusia să vadă scutul de la Deveselu „în condiții de reciprocitate”: „Este pur defensiv, dar nu este negociabil”
Vineri, 04 Februarie 2022, ora 08:05 - Mircea Geoană invită Rusia să vadă scutul de la Deveselu „în condiții de reciprocitate”: „Este pur defensiv, dar nu este negociabil”
Mircea Geoana / NATO
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat într-o emisiune de la Digi 24 că scutul de la Deveselu nu este negociabil, dar NATO este deschisă la dialog, la transparență, la măsuri utile pentru climatul de securitate din Europa, iar dacă Federația Rusă dorește să se încredințeze cu propriii ochi - pe bază de...
Mircea Geoană: „Suntem preocupaţi de postura agresivă a Rusiei. Regiunea Mării Negre a devenit un loc de competiţie geopolitică intensă”
Vineri, 10 Decembrie 2021, ora 13:09 - Mircea Geoană: „Suntem preocupaţi de postura agresivă a Rusiei. Regiunea Mării Negre a devenit un loc de competiţie geopolitică intensă”
Mircea Geoana / NATO
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat vineri, 10 decembrie, că în regiunea Mării Negre există o competiţie geopolitică intensă şi a adăugat că alianţa, alături de partenerii săi, ia măsuri de descurajare, apărare şi rezilienţă. Afirmaţiile au fost făcute în cea de-a doua zi a Bucharest Forum 2021,...
Mircea Geoana: "Este absolut legitim ca statele aliate, cum e cazul Romaniei, sa solicite o prezenta de aparare si descurajare cat mai consistenta"
Sambata, 27 Martie 2021, ora 02:33 - Mircea Geoana: "Este absolut legitim ca statele aliate, cum e cazul Romaniei, sa solicite o prezenta de aparare si descurajare cat mai consistenta"
Mircea Geoana / NATO
Secretarul general adjunct al Aliantei Nord-Atlantice, Mircea Geoana, a declarat vineri ca, in calitate de lider al NATO si de roman, nu are ingrijorari cu privire la modul omogen, serios si credibil in care NATO va asigura securitatea tuturor aliatilor, inclusiv zonei Marii Negre si a Romaniei. "Este absolut legitim ca statele aliate, cum e...
NATO saluta "inceputul unui nou capitol", dupa instalarea lui Biden la Casa Alba. Mircea Geoana: Astept sa lucram impreuna cu noua administratie
Miercuri, 20 Ianuarie 2021, ora 23:51 - NATO saluta "inceputul unui nou capitol", dupa instalarea lui Biden la Casa Alba. Mircea Geoana: Astept sa lucram impreuna cu noua administratie
Mircea Geoana / NATO
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri ca instalarea lui Joe Biden la Casa Alba reprezinta "inceputul unui nou capitol" si a evidentiat ca doreste sa mentina o cooperare stransa cu noul presedinte american, transmite EFE. "O NATO puternica este buna atat pentru America de Nord, cat si pentru Europa, dat fiind ca...
Mark Gitenstein si Mircea Geoana, convinsi ca relatia SUA-Romania se va consolida in timpul viitoarei administratii Biden
Luni, 14 Decembrie 2020, ora 22:57 - Mark Gitenstein si Mircea Geoana, convinsi ca relatia SUA-Romania se va consolida in timpul viitoarei administratii Biden
Mircea Geoana / NATO
Mark Gitenstein, fost ambasador american la Bucuresti, si Mircea Geoana, fost ambasador roman la Washington si actual secretar general adjunct al NATO, si-au exprimat convingerea luni, in cadrul unei discutii virtuale, ca relatia dintre SUA si Romania se va consolida in timpul viitoarei administratiei a SUA, sub presedintia lui Joe Biden. Joe...
Mircea Geoana: "La NATO suntem pregatiti pentru un posibil al doilea val al pandemiei. Am agreat un plan pentru a oferi sprijin aliatilor"
Marti, 08 Septembrie 2020, ora 16:26 - Mircea Geoana: "La NATO suntem pregatiti pentru un posibil al doilea val al pandemiei. Am agreat un plan pentru a oferi sprijin aliatilor"
Mircea Geoana / NATO
Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord este pregatita pentru un posibil al doilea val al pandemiei SARS-CoV-2 si are un plan de sprijin al aliatilor in caz de nevoie, a declarat, marti, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana. Acesta a transmis un mesaj video pentru cei care participa la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane....
Mircea Geoana, secretar general adjunct al NATO: "Pandemia a amplificat riscurile de securitate existente. A lasa garda jos ar fi o eroare"
Luni, 22 Iunie 2020, ora 20:16 - Mircea Geoana, secretar general adjunct al NATO: "Pandemia a amplificat riscurile de securitate existente. A lasa garda jos ar fi o eroare"
Mircea Geoana / NATO
Pandemia de nou coronavirus "nu a eliminat, ci a amplificat riscurile de securitate deja existente", iar "a lasa garda jos intr-un astfel de moment ar fi o grava eroare", a declarat luni secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, care a mai atras atentia ca aceasta perioada a incurajat "actori statali si non-statali" sa isi promoveze...
Mircea Geoana a preluat oficial functia de secretar general adjunct al NATO
Joi, 17 Octombrie 2019, ora 19:40 - Mircea Geoana a preluat oficial functia de secretar general adjunct al NATO
Mircea Geoana / NATO
Diplomatul roman Mircea Geoana a preluat joi oficial functia de secretar general adjunct al NATO, devenind astfel prima persoana din Europa Centrala si de Est care ocupa aceasta pozitie, a anuntat organizatia printr-un comunicat. Geoana a fost numit in functie inca din luna iulie, de catre secretarul general, Jens Stoltenberg. In urma...
NATO cu Geoana la conducere
Joi, 18 Iulie 2019, ora 17:23 - NATO cu Geoana la conducere
Mircea Geoana / NATO
M. Geoana a devenit adjunctul secretarului general al NATO. Pe unii ii bucura accesul unui roman la inalta pozitie. Altii se intreaba: cum asa? Fiul unui general ceausist? Cine are dreptate? Si cum ramane cu NATO? Mircea Geoana are calitati. Nu s-a pravalit definitiv atunci cand a pierdut in sir alegeri in fata lui Traian Basescu. Si nici nu...
Reactii pe scena politica, dupa numirea lui Geoana la NATO
Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 17:08 - Reactii pe scena politica, dupa numirea lui Geoana la NATO
Mircea Geoana / NATO
Dupa ce Mircea Geoana a fost numit miercuri in functia de secretar general adjunct al NATO, au inceput sa apara reactiile pe scena politica. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a comentat ca numirea lui Geoana in aceasta pozitie este o reusita pentru tara noastra. "Anuntul secretarului general al NATO cu privire la numirea lui...
Reactia lui Geoana dupa ce a fost numit adjunctul sefului NATO
Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 16:40 - Reactia lui Geoana dupa ce a fost numit adjunctul sefului NATO
Mircea Geoana / NATO
Mircea Geoana a reactionat rapid, miercuri, dupa ce a fost numit in functia de secretar general adjunct al NATO de Jens Stoltenberg. El a scris pe contul sau de Facebook ca este mandru ca a fost desemnat in aceasta inalta functie. "Sunt mandru sa fiu desemnat de catre secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, ca urmatorul secretar general...