NATO saluta "inceputul unui nou capitol", dupa instalarea lui Biden la Casa Alba. Mircea Geoana: Astept sa lucram impreuna cu noua administratie

Miercuri, 20 Ianuarie 2021, ora 23:51
2605 citiri
NATO saluta "inceputul unui nou capitol", dupa instalarea lui Biden la Casa Alba. Mircea Geoana: Astept sa lucram impreuna cu noua administratie
Jens Stoltenberg/Secretarul general al NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri ca instalarea lui Joe Biden la Casa Alba reprezinta "inceputul unui nou capitol" si a evidentiat ca doreste sa mentina o cooperare stransa cu noul presedinte american, transmite EFE.

"O NATO puternica este buna atat pentru America de Nord, cat si pentru Europa, dat fiind ca niciunul dintre noi nu poate aborda singur dificultatile cu care ne confruntam. Astazi este inceputul unui nou capitol si astept cu nerabdare cooperarea noastra stransa!", a scris Stoltenberg pe contul sau de Twitter.

Totodata, intr-un comunicat de presa, seful NATO a subliniat ca legatura dintre SUA si Europa "este baza securitatii noastre".

"Timp de mai bine de 70 de ani, alianta noastra transatlantica a garantat libertatea, pacea si securitatea popoarelor noastre. Leadership-ul Statelor Unite continua sa fie esential, in timp ce actionam impreuna pentru a ne proteja democratiile, valorile si ordinea internationala bazata pe norme", a apreciat Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a mai spus ca aliatii trebuie sa ramana uniti pentru "a aborda consecintele asupra securitatii ce rezulta din ascensiunea Chinei, amenintarea terorismului, inclusiv in Afganistan si Irak, si o Rusie mai ferma".

"Niciunul dintre noi nu poate face fata singur acestor provocari, insa impreuna in NATO reprezentam un miliard de oameni si jumatate din forta militara si economica a lumii", a constatat Stoltenberg, care si-a exprimat speranta ca va conlucra strans cu Biden si ca va avea prilejul sa-i ureze bun venit la summitul NATO de la Bruxelles din acest an.

Mircea Geoana: Astept sa lucrez cu noa administratie

O America unita in interior si implicata in NATO, Europa si in lume reprezinta o garantie pentru pacea, democratia, securitatea si prosperitatea noastre comune, afirma secretarul general adjunct al Aliantei Nord-Atlantice, Mircea Geoana.

"Joe Biden devine al 46-lea presedinte al Statelor Unite, dupa o ceremonie de investitura si un discurs demne de prima democratie a lumii. O America unita in interior si implicata in NATO, Europa si in lume reprezinta o garantie pentru pacea, democratia, securitatea si prosperitatea noastre comune. Astept cu placere sa lucram impreuna cu noua administratie pentru reconfirmarea, intarirea si aprofundarea relatiei transatlantice", a scris Mircea Geoana, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook, dupa ceremonia de investitura de la Capitoliu.

Biden a devenit al 46-lea presedinte al SUA si Kamala Harris - prima femeie, prima persoana de culoare si prima persoana asiatica-americana care detine functia de vicepresedinte al Statelor Unite.

Traian Berbeceanu anunta relaxarea restrictiilor impuse in Bucuresti: "Masurile vor intra in vigoare incepand cu ora 00.00 a zilei de sambata"

Cum a intrat profesorul Rafila "in gura" negationistelor de casa de la Antena 3: "Doamna Sosoaca, dumneavoastra stiti ce inseamna un mediu septic?"

Eveniment Quarterly Report

Joe Biden a primit vaccinul anti-Covid adaptat la noile variante ale virusului: ”Îi încurajează pe toți americanii să-i urmeze exemplul”
Joe Biden a primit vaccinul anti-Covid adaptat la noile variante ale virusului: ”Îi încurajează pe toți americanii să-i urmeze exemplul”
Preşedintele american Joe Biden, în vârstă de 80 ani, a primit o doză de vaccin actualizat contra COVID-19, precum şi vaccinul antigripal anual, a anunţat sâmbătă, 23 septembrie, medicul...
Presa austriacă: România ar putea bloca Austria în NATO din cauza refuzului de a o primi în Schengen
Presa austriacă: România ar putea bloca Austria în NATO din cauza refuzului de a o primi în Schengen
România blochează, din câte se pare, participarea Austriei la reuniuni ale NATO, transmite sâmbătă, 23 septembrie, agenţia APA. Doi ofiţeri ai armatei austriece aşteaptă de...
#stiri internationale, #Joe Biden presedinte SUA, #NATO, #Mircea Geoana , #NATO