Reactii pe scena politica, dupa numirea lui Geoana la NATO

Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 17:08
20374 citiri
Reactii pe scena politica, dupa numirea lui Geoana la NATO
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa ce Mircea Geoana a fost numit miercuri in functia de secretar general adjunct al NATO, au inceput sa apara reactiile pe scena politica.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a comentat ca numirea lui Geoana in aceasta pozitie este o reusita pentru tara noastra.

"Anuntul secretarului general al NATO cu privire la numirea lui Mircea Geoana reprezinta o reusita pentru Romania. Desemnarea unui roman in functia de secretar general adjunct al NATO demonstreaza rolul pe care tara noastra il are in configuratia aliantei, de aliat-cheie, mai ales in Europa.

Am incredere ca Mircea Geoana va contribui, din aceasta functie, la consolidarea rolului Romaniei in NATO. Dincolo de diferentele noastre de viziune asupra politicii pe care le-am avut de-a lungul timpului, ma bucur pentru Mircea Geoana si ii urez succes! L-am incurajat pe Mircea Geoana inca de acum cateva luni de cand mi-a spus despre proiectul lui si cred ca e omul potrivit la locul potrivit!", a notat liderul ALDE pe Facebook.

La randul sau, ministrul Afacerilor Europene, George Ciamba, a scris pe contul sau de Twitter ca il felicita pe Mircea Geoana pentru obtinerea postului si i-a urat mult succes.

Eugen Tomac, presedintele PMP, a reactionat si el la aceasta veste. El a punctat ca e buna numirea lui Geoana in aceasta pozitie-cheie, chiar daca "provine din PSD".

"Este o veste buna pentru Romania, domnul Geoana este un proamerican convins chiar daca provine din PSD. Pentru noi ca tara este un semnal bun si nu-mi ramane decat sa-i urez succes!", a declarat Eugen Tomac, pentru Mediafax.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a anuntat miercuri ca il numeste pe Mircea Geoana in functia de secretar general adjunct al Aliantei.

Este cea mai inalta pozitie ocupata de un roman intr-o organizatie internationala.

Geoana va prelua acest post incepand cu mijlocul lunii octombrie, potrivit anuntului oficial publicat miercuri pe site-ul NATO.

Iata detalii - Mircea Geoana va fi adjunctul sefului NATO, cea mai inalta pozitie ocupata de un roman intr-o organizatie internationala

Vezi si prima reactie a fostului ministru de Externe dupa ce a fost numit adjunctul sefului NATO

A.D.

Eveniment Quarterly Report

”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
Premierul şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat mita pe care preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant primind-o, el spunând că nu a văzut...
Lider PSD despre mita primită de Dumitru Buzatu: ”Ireale imaginile, nu credea nimeni că în România anului 2023 se mai poate întâmpla aşa ceva”
Lider PSD despre mita primită de Dumitru Buzatu: ”Ireale imaginile, nu credea nimeni că în România anului 2023 se mai poate întâmpla aşa ceva”
Senatorul Robert Cazanciu (PSD), a declarat luni, despre flagrantul preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, că imaginile apăarute în spaţiul public sunt ireale şi că nu...
#reactii Geoana functie NATO , #NATO