Geoana: Romania are nevoie de un nou proiect de tara, o versiune pentru secolul XXI

Duminica, 13 Decembrie 2015, ora 15:16
2023 citiri
Geoana: Romania are nevoie de un nou proiect de tara, o versiune pentru secolul XXI
Foto: Facebook/PSRO

Presedintele Partidului Social Romanesc, Mircea Geoana, considera ca Romania are nevoie de un nou proiect de tara, de o versiune pentru secolul XXI, dar si de suflu proaspat, de competente si de entuziasm in ceea ce inseamna politica.

"Nu exista natiune dezvoltata in istoria umanitatii si nu va exista niciodata o natiune dezvoltata si prospera in absenta unei clase politice decente si a unei administratii decente si stabile. Aceasta este si esenta 'Programului 51%', pe care il dezbatem duminica la Brasov. (...)

Potrivit 'Programului 51%', din tot ce inseamna functiile alese, numite, functiile in interiorul partidului sau ceea ce vom face in viitor sunt oferite celor care nu au mai facut politica, in ideea de a repopula cu talent si competenta o lume politica destul de decredibilizata.

O parte dintre cei care au facut politica si merita sa mearga mai departe trebuie sa o faca, este si obligatia noastra, dar este nevoie de suflu proaspat, de competente si de entuziasm in ceea ce inseamna politica. Romania are nevoie de un nou proiect de tara, de o versiune pentru secolul XXI", a declarat duminica, pentru Agerpres, Mircea Geoana.

Partidul lui Geoana ofera 51% din locurile pe listele de la alegeri noilor veniti in politica

El a aratat ca mai multi tineri, din tara si din strainatate, s-au alaturat proiectului, care cuprinde trei mari paliere obligatorii, unde trebuie sa se opereze "cu mare strasnicie".

Potrivit acestuia, in primul rand, este obligatoriu sa fie reinventat sistemul politic si administratia statului roman. A doua schimbare care trebuie facuta este in modelul economic al tarii care nu functioneaza, iar a treia problema sustinuta de toata lumea este continuarea energica a luptei impotriva coruptiei, in paralel cu partea de preventie si de buna guvernare, a adaugat Geoana.

"Este un proiect deschis, nu avem pretentia si aroganta ca avem toate solutiile. 'Proiectul 51%' inseamna de fapt o clasa politica primenita si o administratie meritocratica, un model economic care sa genereze locuri de munca si mai multa prosperitate, si tot ce inseamna transparenta si buna guvernare. Repet, aceasta simbioza intre cei care au mai facut politica si care doresc si merita sa continue si cei care doresc sa faca un pas catre politica este proiectul nostru de suflet si obligatia mea ca lider politic important al ultimilor ani sa fiu un fel de calauza pentru o noua generatie de oameni", a afirmat Mircea Geoana.

La Brasov are loc Conferinta regionala a Partidului Social Romanesc, regiunea Centru, sub genericul "Romania in pragul Centenarului - oportunitati si provocari". La intalnire participa reprezentanti ai organizatiilor partidului din zona Transilvaniei, dar si din judetele Dambovita, Buzau, Bacau, Prahova, oameni de afaceri, invitati din mediul economic.

Imagini compromițătoare cu subprefectul PSD din Călărași. A fost fotografiat în chiloți, beat și pictat pe față VIDEO FOTO
Imagini compromițătoare cu subprefectul PSD din Călărași. A fost fotografiat în chiloți, beat și pictat pe față VIDEO FOTO
Deputatul Ion Petruș Stan, subprefectul PSD din județul Călărași, se află în mijlocul unui scandal uriaș, care îi va afecta cariera politică. El a fost surprins în ipostaze mai mult...
Liderul dreptei radicale din PE a fost șocat de derapajul lui Șoșoacă. Rareș Bogdan: "S-a întors spre mine și a făcut un gest cu mâna la cap"
Liderul dreptei radicale din PE a fost șocat de derapajul lui Șoșoacă. Rareș Bogdan: "S-a întors spre mine și a făcut un gest cu mâna la cap"
Derapajul Dianei Șoșoacă din Parlamentul European a fost comentat de toți europarlamentarii aflați în plen în acel moment. Mulți dintre aceștia și-au întrebat colegii români despre...
#Geoana lucrari PSRO, #Geoana proiect tara, #PSRO proiect 51 la suta , #partid
  1. Imagini compromițătoare cu subprefectul PSD din Călărași. A fost fotografiat în chiloți, beat și pictat pe față VIDEO FOTO
  2. Liderul dreptei radicale din PE a fost șocat de derapajul lui Șoșoacă. Rareș Bogdan: "S-a întors spre mine și a făcut un gest cu mâna la cap"
  3. Reacția lui Ciolacu la declarațiile lui Dîncu despre remanierea Guvernului: "Data viitoare aș aprecia să știu dinainte"
  4. Vasile Bănescu, despre scandalul făcut de Diana Șoșoacă în PE: "Icoana nu este o armă, ci o fereastră prin care privești și ești privit" VIDEO
  5. Adina Vălean, un europarlamentar care merită urmărit. Portretul făcut româncei de o renumita publicație americană
  6. Ce câștiguri a obținut ministrul Alexandru Rafila la bursă. Creșterile acțiunilor la două companii i-au umflat conturile
  7. Sebastian Burduja, pus la punct de către Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: „Tânăra generație de politicieni trebuie să oprească furtul generației bătrâne"
  8. Eugen Tomac, despre scandalul făcut de Diana Șoșoacă în PE: "Subuman, expresia a ceea ce vrea Rusia să aducă în Europa"
  9. O nouă modă a fost lansată după tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Fanii candidatului au început să facă asta: „Aproape și-a dat viața pentru SUA"
  10. Diana Șoșoacă, dată afară din Parlamentul European. A zbierat și și-a pus botnița: „Ați omorât oameni!" VIDEO