Analiza Ziare.com: Clanul Basescu, judecat de Mircea Geoana

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 07 Aprilie 2009, ora 20:07
4466 citiri
Analiza Ziare.com: Clanul Basescu, judecat de Mircea Geoana

Presedintele PSD a iesit la atac. Profitand de praful dens aruncat in ochii romanilor prin "diversiunea becaliana", Mircea Geoana nu a mai stat pe ganduri si a lovit in cel mai bun moment in principalul sau contracandidat de la alegerile prezidentiale.

A somat justitia sa fie impartiala si sa judece cu aceeasi masura si faptele membrilor familiei Basescu, precum a facut-o in cazul lui Gigi Becali. Pe de-o parte, afacerile cu terenuri ale lui Mircea Basescu, de la Constanta, iar, de cealalta parte, legalitatea milionului de euro cu care fiica cea mare a presedintelui si-a achizitionat apartamentul din Baneasa.

Ce mai conteaza ca astfel se poate fisura si chiar rupe "monstruoasa coalitie" dintre PSD si PD-L! Ce mai conteaza ca, in actualul context, replica lui Geoana risca sa treaca ea insasi neobservata! In sfarsit, ce mai conteaza ca replica lui Mircea Geoana e doar o nuantare a mai taioasei sintagme "clanul lui Basescu", lansata de presedintele liberalilor, Crin Antonescu.

Prin aceasta iesire Mircea Geoana si-a asigurat macar onoarea fata de partid - a atacat dur si in forta principalul dusman al PSD-ului, pe Traian Basescu.

Este insa atacul lui Mircea Geoana la presedintele tarii unul curajos si plin de nerv sau este doar un pas foarte bine calculat, manipulator prin insasi momentul in care a fost lansat?

Daca Mircea Geoana ar fi lansat atacul la adresa sefului statului intr-un moment de normalitate, intr-un moment in care jurnalele televiziunilor si paginile ziarelor nu ar fi fost pline doar cu Gigi Becali, cu siguranta ca declaratia de luni a presedintelui PSD ar fi provocat valuri de reactii.

Intr-o zi linistita, atacul lui Mircea Geoana ar fi primit un raspuns rapid si din partea lui Traian Basescu, asa cum s-a intamplat de aproape fiecare data pana acum.

Lansat insa intr-o zi in care mass-media nu au vorbit decat despre arestarea lui Gigi Becali, atacul lui Geoana la Traian Basescu poate trece ca o declaratie oarecare.

Sa fi fost acesta calculul lui Mircea Geoana? Se poate ca Geoana sa se fi gandit ca cei care ar fi trebuit sa fie socati de spusele sale sunt prea prinsi si ocupati cu Gigi Becali. Iar ceilalti, cei pentru care a fost facuta de fapt aceasta declaratie, colegi de partid, politicieni si analisti vor aprecia cu totii "curajul" lui Mircea Geoana.

In acest scenariu, Mircea Geoana isi consolideaza si isi intareste pozitia in partid. Pana la urma, toata lumea a fost martora unui "atac fara precedent" al liderului PSD catre presedintele tarii.

Mircea Geoana stie ca astfel nu risca nimic. Basescu este mult prea ocupat in aceste zile pentru a da o replica. Mircea Geoana stie, de asemenea, ca orice alt raspuns venit din partea PD-L-ului va trece neobservat. Cazul Gigi Becali va lua inca fata multor "stiri" pentru urmatoarele 25 de zile.

Atacul lui Mircea Geoana pare ca a venit la momentul cel mai potrivit. Toata lumea este bulversata, nimeni nu mai este atent la nimic altceva decat Gigi Becali, insa ceea ce a fost spus ramane spus pentru totdeauna. Si, mai ales, poate fi reluat si intarit in viitor.

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#clanul Basescu, #Geoana atac Basescu, #afaceri familia Basescu , #PSD