Cine castiga cel mai mult din razboiul Ponta-Geoana ?- Sondaj Ziare.com

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 07:52
6427 citiri
Cine castiga cel mai mult din razboiul Ponta-Geoana ?- Sondaj Ziare.com
Foto:stiam.ro

Situatia lui Mircea Geoana este extrem de incalcita, atat in PSD cat si la Senat. Si cum Victor Ponta a anuntat ca o reuniune a Comitetului Executiv National nu va avea loc mai devreme de sfarsitul acestei luni, verdictul se amana. Cine va fi Castigatorul acestui episod politic?

Cei mai multi analisti au declarat inca din primul moment ca la final, cand se va trage linie si se va face bilantul, PSD si implicit USL nu vor avea decat de pierdut. Si totusi cineva va castiga de pe urma acestei balbaieli pesediste, pe principiul "nu e pentru cine se pregateste, ci pentru cine se nimereste".

Primul gand ne duce, firesc, la actuala Putere. PDL isi freaca mainile de bucurie, vazand cum isi dau social-democratii cu stangul in dreptul prin declaratii si decizii contradictorii. Democrat-liberalii intuiesc ca PSD va iesi slabit din aceasta batalie pentru putere la nivelul cel mai inalt, iar USL va scadea binisor in sondaje. In plus, in cazul in care Mircea Geoana va fi si revocat de la Senat, PDL se va trezi cu o nesperata prima sansa de a prelua sefia camerei superioare.

Urban, despre revocarea lui Geoana: Va iesi rau de tot pentru PSD - Interviu Ziare.com

Ponta subliniaza: CEx al PSD va fi la sfarsitul lunii, nu cand vrea Geoana

Pe de alta parte, s-ar putea ca marele castigator al acestei confruntari politice sa fie UNPR, care adulmeca o dezertare in masa a social-democratilor din tara nemultumiti de hartuirea lui Mircea Geoana si de imparteala candidaturilor USL la nivelul judetelor. Joi, UNPR a sunat adunarea pe flancul stang al politicii romanesti, iar presedintele de onoare, Marian Sarbu, a anuntat zambitor ca il asteapta "cu placere" pe Mircea Geoana in Uniunea Social Progresista.

Marian Sarbu: Daca Geoana vrea sa vina in UNPR, cu mare placere

Dar poate ca adevaratul castigator se afla de fapt in interiorul PSD. Mircea Geoana, Victor Ponta sau Adrian Nastase sa fie?

Daca Mircea Geoana scapa "nevatamat", adica nici nu este exclus din PSD nici nu este revocat de la Senat, atunci automat mareste fuleul catre tinta urmarita inca de la inceput: prezidentialele din 2014.

Geoana castiga si daca este inlaturat din PSD. Ori ramane cu functia de la Senat, deci al doilea om in stat, invingand singur un partid de talia PSD, ori o pierde dar trece la UNPR sau in alta formatiune politica, smulgand o halca destul de marisoara din fostul sau partid. In toate variantele, Mircea Geoana nu are ce pierde, mai izolat decat este acum nu are cum sa fie.

Pe de alta parte, daca Victor Ponta reuseste sa duca la bun sfarsit ceea ce si-a propus, adica excluderea lui Mircea Geoana din PSD si inlocuirea lui la Senat cu Titus Corlatean, dand astfel peste cap toate socotelile Puterii si greilor din partid, atunci autoritatea sa in PSD va deveni de nezdruncinat, iar cresterea in sondaje se va vedea cu ochiul liber.

De altfel, inca de pe acum o parte dintre analistii politici s-au intrecut in laude la adresa lui, spunand ca a dat dovada de "barbatie politica" infruntandu-i pe Adrian Nastase si Ion Iliescu, ba chiar unii au mers si mai departe, spunand ca acestia ar avea de ce sa se teama de acum inainte de tanarul lor lider.

La fel de posibil este ca adevaratul castigator sa fie insa Adrian Nastase, alaturi de social-democratii cu state vechi in partid, in frunte cu Ion Iliescu. Acestia par sa se fi plictisit deja de jucausul Victor Ponta si si-ar dori mai multa substanta in activitatea politica, precum si o strategie mai clara pentru castigarea alegerilor de anul viitor. De altfel, cei care au declansat haosul din PSD si l-au pus pe Victor Ponta intr-o postura jenanta au fost chiar Nastase si Iliescu, atunci cand au anuntat ca PSD renunta la revocarea lui Mircea Geoana de la Senat desi decizia fusese luata in unanimitate in Biroul Permanent National.

Iliescu: Ponta e dinamic si spontan, dar Nastase e "omul cel mai bun in toate"

Nastase: Ce s-a intamplat in Senat a fost un test de fidelitate, Geoana nu a inteles

Sa fi fost o simpla "eroare de comunicare", asa cum a declarat Dan Sova? Greu de crezut in cazul celor doi experimentati lideri politici.

Ziare.com te invita la dezbatere si la vot: Cine crezi ca va fi marele castigator al confruntarii politice dintre Victor Ponta si Mircea Geoana si de ce ?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#revocare Geoana, #excludere Geoana PSD, #ponta geoana, #Geoana Senat , #PSD