Ziare.com

Geoana: Legea pensiilor este o perdea de fum

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 13:24

   

Geoana: Legea pensiilor este o perdea de fum
Mircea Geoana a criticat proiectul de lege a pensiilor promovat de Guvern si a subliniat ca este o maniera incoerenta prin care se incearca rezolvarea acestei probleme, adaugand ca proiectul va duce la erodarea puterii de cumparare a pensionarilor.

"Proiectul de lege a pensiilor reprezinta o perdea de fum si o maniera incoerenta in care actulalul Guvern incearca sa rezolve, pe spinarea pensionarului obisnuit, aceasta problema. Ma uitam pe niste cifre, tot ceea ce se propune in ceea ce priveste asa-zisa economie, circa 100 milioane euro, ce reprezinta unu la mie din PIB, practic o suma infima", a declarat Mircea Geoana, intr-o conferinta de presa la Iasi.

Presedintele PSD a criticat si forma "absolut nedreapta si de neacceptat" prin care se incearca prelungirea perioadei de pensionare atat in cazul barbatilor, cat si a femeilor.

"Astazi, barbatii au o speranta de viata de 63 de ani si se propune o varsta de pensionare de 65 de ani. Este pur si simplu ilogic si profund nedrept si cred ca nu va avea succes de cauza", a mai spus Geoana.

Potrivit lui Geoana, in schimbul unei economii infime, se renunta la legatura intre salariul mediu brut pe economie si punctul de pensie, lucru ce inseamna ca puterea de cumparare a pensionarilor din Romania se va eroda. "De fapt, asistam la un act deliberat de erodare a puterii de cumparare a pensionarului obisnuit", sustine seful PSD.

Geoana a mai spus ca, saptamana viitoare, PSD va avea un punct de vedere consolidat cu privire la proiectul de lege a pensiilor.

"Voi cere si Comitetului Executiv de luni ca, in conditiile in care proiectul de lege a pensiilor va merge in forma actuala, sa nu ezitam sa depunem o motiune de cenzura", a precizat Geoana.

Rodica Nassar, la Tv Ziare.com: PSD ar putea depune motiune pe Legea Pensiilor

Mircea Geoana se afla la Iasi pentru a participa la Conferinta Extraordinara a PSD Iasi, unde se vor stabili delegatii pentru Congresul din 20 februarie.

Presedintele PSD a ajuns cu 30 minute intarziere la Iasi din cauza unui "incident tehnic", conform precizarilor lui. Seful Senatului a fost nevoit sa schimbe avionul cu care trebuia sa se deplaseze initial la Iasi.

Sursa: rNews

Articol citit de 1146 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pierdere de Timp??

Tot ce nu vine de la PSd este pierdere de timp...

 

PROSTANAC pana la loc comanda! LEGEA PENSIILOR este o lege care are marele merit de a face ORDINE intr-o JUNGLA (creata de voi parazitilor) si de a pune capat unor ABUZURI de proportii PE BANI PUBLICI!

.

 

@ Osiris

Ma tot intreb de citeva zile oare ce vom mai scrie dupa
Congresul ...sutzilor ...Prostovanul luat in suturi ajunge
la soacra revolutzionar-revoltata si il badijoneaza cu KKO
ii pune leucoplast violet ...ii da o lopata in mima si il trimite la zapada ptr.calmarea nervilor..

Aberatii politice.

Aberatia consta ca unul activ ca mie cu 27 de ani de munca la grupr a intiia sa ia la salariu mai putin ca un pensionar care a muncit 29 de ani .

 

CE SA SPUI SI MATALE

BAI FRATE TU ESTI PROST RAU.DAR DIN PROST AI DEVENIT SI SPAGAR SI DIN SPAGAR AI DEVENIT PERICULOS.BAI DISPAI CA MAGARUL IN CEATA CA ESTI UN PROST ORGANIC[NATURAL]

 

PROSTANAC!

Iliescu a gresit profud: Geoana nu e doar prostanac, are si un filon gros de jigodism si tampenie, o combinatie letala pentru un politician.

Macar daca s-ar uita putin la Grecia, ar invata ca nu e bine sa fii chiar atat de ***...

 

BUN,BUN,BUN COMENTARIU

BRAVO CE AI SCRIS ADEVARAT ESTE

Iresponsabilitate.

....


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor